Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Μακρακώμης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο




Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο μας η Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης τοποθετείται ως εξής:  

   Παρότι γνωρίζουμε το ρόλο των δήμων στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και φυσικά τη σχέση τους με την υλοποίηση των πολιτικών του ταξικού κράτους, ως δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης, δίνουμε μεγάλη σημασία στη λειτουργία τους με δεδομένο ότι οφείλουν και πρέπει να εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες (καθαριότητα, ύδρευση, δημοτικός φωτισμός κ.ά.).

   Μας ενδιαφέρει, οι δήμοι, να λειτουργούν με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες και να αξιοποιούν και το τελευταίο ευρώ προς όφελος των δημοτών. Τουλάχιστον, σε αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε αγωνιζόμενοι, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

   Στο Δήμο Μακρακώμης, τα γεγονότα και συγκεκριμένες καταγγελίες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου. Ερωτηματικά που πλανώνται χρόνια τώρα, και με άλλες δημοτικές αρχές, αναδεικνύοντας μια προβληματική κατάσταση που ταιριάζει στη λαϊκή ρήση... "παλιά μου τέχνη κόσκινο".


   Αυτήν την περίοδο τα προβλήματα παρουσιάζονται οξυμένα (καταγγελίες, δικαστικές εμπλοκές…) Η σοβαρότητά τους, τα ειδικά χαρακτηριστικά και η αδυναμία αντιμετώπισης τους, από κάθε υπεύθυνο, δημιούργησε οξύτατη διοικητική κρίση στο Δήμο. 

   Ταυτόχρονα, μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης, που συναριθμεί και παράγοντες που έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, διαμαρτύρεται και την καταγγέλλει . 

   Δεν έχουμε αντίρρηση στην καταγγελία των προβλημάτων που υπάρχουν στη διαχείριση του Δήμου. Δεν έχουμε αντίρρηση στην καταγγελία κάθε φαινομένου διαβλητής και αδιαφανούς διαδικασίας . 

   Δεν δεχόμαστε όμως να γίνουμε η "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για όσους έχουν ευθύνες από το παρελθόν και για εκείνους που έχουν μικροπολιτική διάθεση του τύπου: "φύγε εσύ, να έρθω εγώ", χωρίς να καταδικάζουν το νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργεί και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα.

    Δεν θεωρούμε έκφραση μαχητικής διάθεσης την αποχή από τα όργανα, όπου μπορεί και επιβάλλεται να αποκαλύπτεται κάθε στοιχείο αντιλαϊκής πολιτικής και κακοδιαχείρισης. 

    Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο το αίτημα για ολοκληρωμένο διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Μακρακώμης και τον καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν.

    Ο λαός της Δυτικής Φθιώτιδας έχει ανάγκη και δικαιούται μια σειρά υπηρεσίες και έργα που το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να του εξασφαλίσει. Είμαστε έτοιμοι, με συγκεκριμένες και ιεραρχημένες προτάσεις, να συμβάλουμε στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, εφόσον όμως, ξεκινήσει και διασφαλιστεί ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών του δήμου.

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 13 2 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου