Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

"ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ...ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...!".-

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]
  Ηρθε και –καλά έκανε-η Ενωση Πατατοπαραγωγών Νάξου, και…προκάλεσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση απλών ανθρώπων ώστε να προμηθευτούν δωρεάν ένα τρίκιλο με πατάτες!. Μιά εικόνα ντροπής ,συμπληρωματική συσιτίων από ανθρώπους που στις γειτονιές όταν πέφτει ο ήλιος σκύβουν να μαζέψουν από τους κάδους των σκουπιδιών ότι…αποφάγια θα τους θρέψουν. Τα συσίτια των ματωμένων πλεονασμάτων. Συσίτια φτώχειας, αναξιοπρέπειας, πείνας. Συσίτια «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια. Φρίκη,πλιάτσικο που οι κυβερνώντες το βαφτίζουν…σωτηρία..Ανακολουθίες λόγων και έργων. Ωστόσο «σύντροφοι», ο καθένας είναι ελεύθερος να ξεφτιλίζεται.

  Πάντως,πέραν των ανωτέρω,το θέμα που όντως…καίει! τη  ελληνική κοινωνία είναι η αντιπαράθεση Χρυσόγονου-Καρανίκα. Οπου ο Κος καθηγητής διαμαρτύρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί εναντίον του σταλινικές μεθόδους.Τι θέλετε βρε παιδιά και εμπλέκετε στα…ωραία σας…ξεμαλλιάσματα,τον Στάλιν; Πλακωνόσαστε, ξεκατινιαζ όσαστε και μετά σας φταίει ο Στάλιν; Δηλαδη για όσα τάξατε και τάζετε για όσα δεν κάνατε και, κυρίως, για όσα συνεχίσετε να υπόσχεστε και δεν κάνετε ,σας φταίει ο Στάλιν ,ο..Βισίνσκυ ,ακόμα και η…Κούπσκαγια; Τόσο πολύ; Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ.Καρανίκας σε αντιπαραθέσεις του ενέπλεξε τον Στάλιν.Κρίμα που δεν ενέπλεξε και την Κα Μενεγάκη!.
  
«Σύντροφοι» ,όταν αποφεύγεις να μιλήσεις για το τραγικό παρόν,τεχνηέντως παραπέμπεις σε…ολάνθιστο μέλλον. Ούτε με ..λοβοτομή δεν καταπίνονται όσα με τον τελευταίο αφήγημά σας περί προυπολογισμού του 2018 ορίζετε:Το προσχέδιο τα γράφει καθαρά:Αύξηση κατά 1 δις των φόρων,περικοπή κατά 240 εκατομ.του ΕΚΑΣ,περικοπή κατά 250 εκατομ.στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων,περικοπή κατά 206 εκατομμ.της χρηματοδότησης το ΕΟΠΥ,μέχρι και μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης.Ακούσατε όμως τον Κο Λιαργκόβα του συμβουλίου προυπολογισμού της βουλής; «Η εξοδος απ΄το μνημόνιο το 2018 ,δεν θα σημάνει το τέλος της επιτροπείας όταν εχουν υπογραφεί πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060!».-

  «Σύντροφοι» μην κουράζεστε με τα εικοινωνιακά σας περί «καθαρής εξόδου»,περί «τερματισμού της επιτροπείας» κ.λ.π. Δεν χρειάζεται πιά να τα λέτε και να τα ξαναλέτε.Θυμάστε της ερώτηση περί «αυταπατών» και «ασυνέπειάς σας» που δημοσιογράφος υπέβαλε στον αρχηγό σας στη Θεσσαλονίκη; Θυμάστε τι του απάντησε ο κ.Τσίπρας για την «πρώτη φορά αριστερά;». «Για ποιο κόμμα μιλάτε ,δεν υπάρχει πλέον αυτό το κόμμα!».Μπάβο σας και πάλι μπράβο σας «σύντροφοι!».Οφείλουμε να σας παραδεχθούμε ,ήταν η πρώτη φορά που είπατε αλήθεια!.Η …μοναδική!.

Κορακια,όρνεα και γύπες οι Νορβηγοί των Fans που εξαγόρασαν κόκκινα δάνεια ενός δις με 45 εκατομμύρια.Και ο Κος Τσακαλώτος που είναι και…αριστερός, ξέρετε τι είπε σε εκπομπή του Χ’νικολάου; «Δεν είναι λογικό ο δανειολήπτης να εξαγοράσει δάνειό του στην τιμή που το παίρνουν τα Fans,διότι θα το εκμεταλευτούν αυτό οι κακοπληρωτές!».- Μόνο που Κε εξ…Οξφόρδης υπουργέ μας επί των οικονομικών ,τα δάνεια των κακοπληρωτών είναι το 9,8% επί του  συνόλου.Δηλαδή το υπόλοιπο 92%  ,άστο ,να πάει να κουρεύεται;.Να πεθάνει;Λοιπόν σείς που ως ΣΥΡΙΖΑ «είσθε κάθε λέξη του Συντάγματος»,αφήστε τις ψευδοπαραστάσεις περί αριστεροσύνης. Και μην…πικραίνετε με κάτι αποπροσανατολιστικά νομοσχεδια «Περί αλλαγής φύλλου από τα 15» τα συναιτεράκια σας τους ΑΝΕΛ,την ώρα που έχετε ορκισθεί πως «θα είστε μαζί ως το τέλος!».

  Και μιά και μιλάμε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αυτοί οι φίλοι σας των ΑΝΕΛ θα το ψηφίσουν;Μάλλον ναι.Πως όμως θα το ψηφίσουν; Από τη μέση και …πάνω η από τη μέση και…κάτω!;
  
  Βρε τι έχουμε πάθει μ’αυτή την…νεοφιλελεύθερη αριστερά! ; Τι ακούμε και τι βλέπουμε!.Οσο ζούμε…μαθαίνουμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου