Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της ομάδας Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Ομοσπ. Αγρ.Συλ. Φθιώτιδας




Πραγματοποιήσαμε εχθές 15/9 στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας σύσκεψη της ομάδας πρωτοβουλίας ίδρυσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, που απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των Α.Σ. Ανθήλης, Μακρακώμης, Στυλίδας, Πελασγίας και του νεοσύστατου Α.Σ. Δομοκού.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε ότι η παραπέρα οργάνωση και μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που συμφωνούνται στην ΕΕ και αποτυπώνονται στη ΚΑΠ. 

Βαρύτητα δώσαμε επίσης και στο νέο υπο διαβούλευση αγροτο-συνδικαλιστικό νομοσχέδιο και κοινή  άποψη είναι ότι στόχος της κυβέρνησης μέσα απο αυτό είναι να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, προκειμένου να αβαντάρει εκείνες τις δυνάμεις που δρούν και στη Φθιώτιδα, διασπαστικά ώστε να κάμψουν και να αποπροσανατολίσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και στόχους της μικρομεσαίας αγροτιάς. 

Πήραμε την απόφαση να πραγματοποιηθεί το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 27/9 στις 11:00 π.μ στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης μιας και οι σύλλογοι που συμμετέχουμε στην ομάδα πρωτοβουλίας όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαμε Γ.Σ. και εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων μας στο συνέδριο.

Σε ανακοίνωση που εκδώσαμε καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην Ομοσπονδία για να μεγαλώσει η δυναμική των αγώνων που έχουμεε μπροστά μας.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Ομάδας πρωτοβουλίας για την ίδρυση
Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Είμαστε εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων: Ανθήλης-Λαμίας, Μακρακώμης, Πελασγίας, Στυλίδας-Εχινέων και του νεοσύστατου Α.Σ. Δομοκού που τα τελευταία χρόνια με κοινό πλαίσιο αιτημάτων και συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, δώσαμε τη μάχη για καλύτερη οργάνωση και μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος και μπήκαμε μπροστά  σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την επιβίωση μας. 

Είμαστε απέναντι στους βιομήχανους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες που θησαυρίζουν από τη καταλήστευση του μόχθου μας. Οι σύλλογοι μας είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που ως οδικό χάρτη έχουν την ΚΑΠ της ΕΕ και που διαδοχικά και απαρέγκλιτα εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είμαστε απέναντι στους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες που προσδοκούν να βγουν ωφελημένοι από το ξεκλήρισμα μας και προβάλουν αιτήματα που αξιώνουν την επιτάχυνση της καταστροφής μας. Τέτοιες δυνάμεις που δρουν στο κίνημα και προβάλλουν τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών παρασύροντας και συναδέλφους που κάθε άλλο μεγαλοαγρότες είναι, υπάρχουν και στο νομό μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ρόλος τους στο κίνημα είναι υπονομευτικός, διασπαστικός και συμβάλλει στην υλοποίηση όλων των πολιτικών που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στο νομό Φθιώτιδας γιατί μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε θεωρούμε ότι η καλύτερη οργάνωση, ο καλύτερος συντονισμός, η μαζικοποίηση του κινήματος μας και των αγώνων είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα μας.

Μέσα από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας δίνουμε επίσης τη δική μας απάντηση,  κόντρα στο νέο συνδικαλιστικό νόμο, που βρίσκεται στη λεγόμενη διαβούλευση και προωθεί η κυβέρνηση προσπαθώντας να βάλει ταφόπλακα στο αγροτικό κίνημα. Ο νόμος αυτός στοχεύει στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση του κινήματος μέσα από δομές καθαρά συντεχνιακές  σε απόλυτη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Επιδιώκει ένα κίνημα που όχι μόνο θα συμφωνεί με την πολιτική Ε.Ε και κυβέρνησης αλλά θα βάζει και πλάτη στην υλοποίηση τους, φυσικά  σε όφελος των επιχειρηματιών –μεγαλοαγροτών. 

Βασική κατεύθυνση και επιδίωξη της Ομοσπονδίας μας θα είναι η συμπόρευση και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού οι αιτίες των προβλημάτων μας είναι ίδιες.

Το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 του Σεπτέμβρη στις  11:00 π.μ στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης. 

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλο το νομό να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην Ομοσπονδία για να μεγαλώσει η δυναμική των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. 

Η ομάδα πρωτοβουλίας, 
εκπρόσωποι των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: 
Ανθήλης-Λαμίας, Μακρακώμης, Πελασγίας, 
Στυλίδας-Εχινέων και Δομοκού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου