Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δήλωση πρώην αντιπρόσωπων του Σωματείου ΛΑΡΚΟ στο Ε.Κ.Φθιώτιδας για το συνεδριο του ΕΚΠΕΝΦ




            ΛΑΡΚΟ 16/06/17

  ΔΗΛΩΣΗ  

Των πρώην αντιπρόσωπων από το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ
στο Εργατικό Κέντρο Νομού Φθιώτιδας:


Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε πριν μία μέρα πρόσκληση αντιπροσώπου προκειμένου να συμμετέχουμε ως σύνεδροι στο 1ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ).

Η έκπληξη και η απορία μας προκύπτει από το γεγονός ότι τόσο εμείς (οι τρείς) όσο και άλλοι πρώην αντιπρόσωποι στο Ε.Κ Νομού Φθιώτιδας δεν έχουμε εκλεγεί, δεν έχουμε εξουσιοδοτηθεί από κανένα συνάδελφό μας εργαζόμενο στην ΛΑΡΚΟ και δεν μπορούμε να είμαστε αντιπρόσωποι στο συγκεκριμένο Ε.Κ αφού στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Π.Ε.Φ. μετά την ίδρυση του.

Είναι σίγουρο παρότι δεν είμαστε νομικοί πως δεν μπορεί αντιπρόσωπος εκλεγμένος σε νομικό πρόσωπο που διαλύθηκε στις 6/11/2016 δηλαδή το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ να πάει να ψηφίσει σε άλλο νομικό πρόσωπο εν προκειμένω το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ που ιδρύθηκε στις 22/12/2016,  χωρίς να είναι εκλεγμένος σε αυτό.

Η κίνηση του ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ να μας στείλει πρόσκληση αντιπροσώπου δείχνει ότι το συγκεκριμένο Εργατικό Κέντρο είναι συνέχεια του Εργατικού Κέντρου Ν. Φθιώτιδας που διαλύθηκε και ως συνέχεια θα πρέπει να αναλάβει  και της υποχρεώσεις του διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου (π.χ. Πρόστιμα ΣΔΟΕ κλπ), τώρα δείχνουν τους πραγματικούς σκοπούς διέλυσαν εικονικά το Εργατικό Κέντρο Νομού Φθιώτιδας για να μην πληρώσουν τα πρόστιμα και να βγάλουν λάδι τις παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ  που ευθύνονταν για αυτή την κατάσταση, είναι αδίστακτοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στις καρέκλες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό.

Θυμίζουμε ότι ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ε.Κ. Νομού Φθιώτιδας δώσαμε τη μάχη να μη διαλυθεί, προτείναμε να πληρώσουν αυτοί που είχαν την ευθύνη των σεμιναρίων και «συμμετείχαν» σε αυτά. Οι παρατάξεις δηλαδή ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, ωστόσο οι κυβερνητικοί – εργοδοτικοί συνδικαλιστές χωρίς κανέναν πολιτικό και  ηθικό φραγμό για την σπατάλη των χρημάτων των εργαζομένων το διέλυσαν, ώστε να γλιτώσουν οι παρατάξεις τους και ταυτόχρονα με την κατάργηση και διάλυση του Ε.Κ Νομού Φθιώτιδας κατάργησαν και τους αντιπροσώπους σ’ αυτό.

Στην Γ.Σ. του Σωματείου μας, που μας ένταξε στο Ε.Κ.Π.Ε.Φ, δώσαμε τη μάχη να περάσει η πρόταση οργανωτικής ενοποίησης των δυο Ε.Κ. σε ένα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα εκφυλισμού.

Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός  παραμύθιασε με αερολογίες και πέρασε την επιλογή του.

Σήμερα γίνεται πλέον φανερό και καταλαβαίνουμε γιατί τόσο η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ όσο και η προσωρινή διοίκηση του Ε.Κ.Π.Ε.Φ, αρνήθηκαν την συγκεκριμένη πρόταση οργανωτικής ενοποίησης των δυο Ε.Κ. Γιατί δεν ήθελαν Ε.Κ υπερασπιστή των εργαζομένων, αλλά και να μη χάσουν τις καρέκλες τους που ζεσταίνουν φυσικά μέσα από τέτοιες εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες.

Είμαστε ξεκάθαροι.

Δε θα επιτρέψουμε να ξεφτιλίσουν άλλο το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα αν χρειαστεί. Τους καλούμε να υποχωρήσουν από την επιλογή τους αυτή ΤΩΡΑ.

ü Να αναστείλουν το Συνέδριο παρωδία που είναι προγραμματισμένο από την προσωρινή Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. για τις 24 και 25/6/2017.

ü Όλα τα Σωματεία μέλη του ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στο συγκεκριμένο Εργατικό Κέντρο και μετά να γίνει το 1ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο.

Καλούμε επίσης το Δικηγορικό Σύλλογο να εντείνει την προσοχή του στις 24 – 25/06 και να ελέγξει καλά αν πρέπει να νομιμοποιήσει την συνεδριακή διαδικασία του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Μπορεί ο Δικηγορικός Σύλλογος από τους διορισμούς που έχει κάνει να ελέγξει πόσα Σωματεία  έχουν κάνει εκλογές από τον Δεκέμβρη 2016 που δημιουργήθηκε το Ε.Κ.Π.Ε.Φ., πόσοι και ποιοι συγκεκριμένα αντιπρόσωποι έχουν εκλεγεί, όπως μπορεί να απευθυνθεί και  στο Πρωτοδικείο και να πάρει στοιχεία από το αρχείο αρχαιρεσιών.

Εμείς για το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ έχουμε στοιχεία και είναι στην διάθεση τους, είμαστε όμως  σίγουροι πως το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ δεν είναι το μοναδικό που καλείτε να λάβει μέρος με νόθους αντιπροσώπους.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους που δεν έχουν προκύψει από νόμιμες αρχαιρεσίες των Σωματείων τους, να αναλογιστούν την σοβαρή ευθύνη που έχουν αν δεν αντιδράσουν και νομιμοποιήσουν  με την παρουσία  και την συμμετοχή τους την νοθεία που μεθοδεύει το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ αλλά και στο νομό να βγάλουν συμπεράσματα. Να κατανοήσουν ότι έτσι λειτουργούσαν πάντα έτσι λειτουργούν και σήμερα τα τσιράκια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να γυρίσουν την πλάτη τους στον εκφυλισμό και την σαπίλα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού ο οποίος διάλυσε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για  να σκεπάσει το σκάνδαλο των σεμιναρίων και σήμερα με τους ίδιους, πλέον νόθους αντιπροσώπους, πάει να πραγματοποιήσει το πρώτο συνέδριο του ΕΚΠΕΦ διότι βιάζεται να συνεχίσει στην ίδια διαφθαρμένη κατεύθυνση.

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΑΓΓΑΦΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κοινοποίηση: ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου