Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Η κοινή λογική αποτελεί φενάκη…


[ Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ]


Πολλές φορές όλοι έχουμε βρεθεί στη στιγμή να επικαλούμαστε την κοινή λογική ως αυτονόητο για να λυθούν τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Δυστυχώς, όλοι έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα χωρίς ποτέ να αναρωτηθούμε τι είναι τελικά η κοινή λογική. 

Μίλαγα κάποια στιγμή με μια φίλη παρουσιάζοντάς της ότι ιδανικά θα ήθελα τα κόμματα της κοινής λογικής να έχουν περισσότερη εκπροσώπηση στη Βουλή και τι θεωρούσα ότι θα πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτό και εκείνη απλά σάστισε. Γυρίζει με έντονο ύφος και μου λέει ‘’και τι είναι κοινή λογική;’’. 

Εγώ, προσπαθώντας να την πείσω, της λέω:’’ ας πούμε ποιος δεν θέλει να κάνει ελέγχους η εφορία για να έχει έσοδα το κράτος και να υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη;’’ 

Εκεί μονολεκτικά μου απαντάει: ‘’κανένας’’ και μου εξηγεί ότι οι περισσότεροι έχουν μάθει στη λαμογιά και ότι κοινή λογική δεν είναι να φορολογείσαι, αλλά να φοροδιαφεύγεις. Ότι κοινή λογική δεν είναι να εξυπηρετείσαι από το κράτος αλλά το αντίθετο, να είναι ένα μπάχαλο για να κάνεις ό,τι θέλεις αδιαφορώντας για τους νόμους απλά έχοντας γνωριμίες και χρήμα. 

Και συνεχίζει, κοινή λογική δεν υπάρχει όπως εσύ την ορίζεις υπάρχει η λογική σου και η λογική μου. Η λογική λοιπόν που αναφέρεις εσύ, Κώστα, και τα κόμματα της ‘’κοινής λογικής’’ περι αξιοκρατίας κτλ. όπως εσύ τα αποκαλείς. Είναι λογική δική σου και κάποιον ολίγων και σίγουρα όχι ''κοινή'' για όλη την Ελλάδα. Πρέπει να το καταλάβεις, έχετε φτιάξει είναι ‘’διαμάντι’’ που είναι ωραίο άλλα ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να το αγοράσουν. Είναι πιο ελκυστικό και αποδοτικό το ρουσφέτι, το βόλεμα σε οποία κλίμακα και εάν τα βάλεις. 

Για αυτόν τον λόγο, εσείς οι της ‘’κοινής λογικής’’ ο Γιάννος, ο Στέλιος, ο Θάνος και οι υπόλοιποι πρέπει να το καταλάβετε!!! Φώναξε με έντονο ύφος ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝ απευθύνεστε στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά στο μικρό Βατικανό και δεν έχετε το προνόμιο να χωρίσετε περαιτέρω το μικρό Βατικανό σε διαμερίσματα. Η λύση για εσάς είναι δύσκολη… 

Πάμε λοιπόν στην λύση. 

Αρχικά θα πρέπει επιτέλους να ενωθείτε ως ενιαίος φορέας με ένα όνομα, εδώ τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον να βρείτε και εσείς ένα πρόσωπο άφθαρτο από τα μέλη σας που θα αναλάβει επικεφαλής και εσείς θα είστε η επιτελική ομάδα….γιατί οι ομάδες πάνε μπροστά και όχι οι αρχηγοί και στην συνέχεια δεν ξέρω, να προσπαθήσετε με κόπο και πειθώ να μεγαλώσετε το Βατικανό. Αν πάλι δε μείνει ως έχει το Βατικανό να κάνετε ό,τι μου έλεγαν κάτι φίλοι μου Ολλανδοί. 

Εμείς, μου έλεγαν, είμαστε πάντα στην κυβέρνηση έχουμε πάντα μικρό ποσοστό άλλα τραβάμε το αυτί του εκάστοτε πρωθυπουργού. Μου είπαν επίσης ότι κάθε φορά που έπεφταν στην παγίδα του λαϊκισμού τα ποσοστά τους έπεφταν και μάλιστα κάποια στιγμή κόντεψε να τους στοιχίσει την είσοδό τους στη Βουλή, βέβαια πλέον έμαθαν όπως μου είπαν χαρακτηριστικά… Αυτός είναι ο ρόλος σας… πλήρωσε τον καφέ της και έφυγε….

Κούρος Κωνσταντίνος
Μέλος ''κοινωνία αξιών''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου