Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Συγκέντρωση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χ.Α.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 7.30 μμ, Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία
   

Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ  ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας στηρίζει και συμμετέχει στην Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Συγκέντρωση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χ.Α. που θα πραγματοποιηθεί όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Λαμία, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μετά από οργανωμένη και καθοδηγημένη επίθεση της φασιστικής συμμορίας της Χ.Α. Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 17-18-19 Σεπτέμβρη από αντιρατσιστικές οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες δεν είναι μόνο μέρα μνήμης για τον Παύλο Φύσσα. Είναι σταθμός για το δυνάμωμα της δράσης ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο, που όλο και σκοτεινιάζουν την κατάσταση στην  περιοχή μας.

Τρία χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία, και ενώ η δίκη ακόμα συνεχίζεται, οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις χρυσαυγίτες είναι όλοι ελεύθεροι, λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων από ολόκληρο το δικαστικό σύστημα. Η μόνη εγγύηση ότι θα καταδικαστούν ισόβια οι φονιάδες, όσοι σκότωσαν και όσοι τους έδωσαν τις εντολές, κι ότι θα αποκαλυφθούν όσο στηρίζουν και χρηματοδοτούν την φασιστική συμμορία, είναι η ασίγαστη πάλη του εργατικού, λαϊκού, αντιφασιστικού κινήματος.  Γι’ αυτό πρέπει να ακουστεί δυνατά η απαίτηση να καταδικαστούν για πάντα οι δολοφόνοι και αυτοί που τους στηρίζουν για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για το πογκρόμ στους Αιγύπτιους ψαράδες, για την εγκληματική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Το ίδιο διάστημα, οι εξελίξεις στην περιοχή μας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού για την αναβίωση της φασιστικής απειλής. Ακροδεξιά και φασίζοντα μορφώματα εμφανίζονται στην Ευρώπη και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ομοφοβίας, ενάντια σε κάθε τι «διαφορετικό». Τον δρόμο τους τον έστρωσαν οι πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, της βάρβαρης λιτότητας και των μνημονίων,  του νέου εργασιακού μεσαίωνα ιδιαίτερα για τους νέους, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων, του ακρωτηριασμού των δημοκρατικών και  λαϊκών ελευθεριών.

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά την αναδιάταξη συμμαχιών και την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία οδηγεί σε νέες σφαγές αθώων για τα ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και ξεριζώνει χιλιάδες αμάχων από τις εστίες τους, οδηγώντας τους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η επαναστατική πάλη των λαών, ο κοινός αγώνας για τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στις άρχουσες τάξεις που πάντα  υποδαυλίζουν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, για να τους διασπούν και να επιβάλλουν  τα δικά τους συμφέροντα, μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο.

Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ  ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και ενισχύουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αγωνιζόμαστε να μην υπάρχουν γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγωνιζόμαστε για ανοικτές πόλεις και ανοιχτά σύνορα, για την ελεύθερη μετακίνηση όλων των ανθρώπων, για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρεπή στέγη,  την παιδεία και την υγεία για όλο το λαό και για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Αγωνιζόμαστε να γραφτούν άμεσα στην δημόσια εκπαίδευση τα προσφυγόπουλα και να μην υπάρξουν σχολεία - γκέτο που θα λειτουργήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Παλεύουμε ώστε να φύγει η FRONTEX και το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και σ’ όλη τη Μεσόγειο. Να σταματήσει κάθε πολεμική επέμβαση. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα. Να πάψει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική επιχείρηση εκτός των συνόρων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να μην πληρώσει ο λαός την κρίση του καπιταλισμού με φτώχια, ανεργία, πολέμους. Πλήρη δημοκρατικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους εργαζόμενους και την νεολαία. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Όλοι στην Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Συγκέντρωση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Blog: www.antarsyafthiotidas.blogspot.gr
E-mail: antarsyafthiotidas@gmail.com
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου