Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΑΜ - ΛΑΡΚΟ: Οφείλουμε όλοι μας να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι Σωματείο θέλουμε




Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο     
21/06/2016 
       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ότι και αν κάνουν Κυβέρνηση, Διοίκηση και κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Το ΕΑΜ είναι εδώ για να αποκαλύπτει τα αντεργατικά τους σχεδία. Δεν δεχόμαστε τίποτα. Συνεχίζουμε να απαιτούμε Επιχ. Σ.Σ.Ε σύμφωνα με τις αποφάσεις των  Γ.Σ.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Στις 17-06-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Διεύθυνσης και Σωματείου για να διευκρινιστούν στους εργαζόμενους τα 14 μέτρα που ανήγγειλε η Διοίκηση «λόγω των χαμηλών τιμών».


Τι μέτρα είναι αυτά:

Πλην ένα - δύο μέτρα που είναι «το τυρί» αφήνοντας να εννοηθεί πως θα θιγούν μόνο διευθυντές και υψηλόμισθα στελέχη της ΛΑΡΚΟ, όλα τα υπόλοιπα  αν εφαρμοστούν, θα έχουν άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και στην λειτουργία του εργοστασίου. Λέμε εάν γιατί η Τοπική Δ/νση με την τοποθέτηση που έκανε, αναφέροντάς μας τον προγραμματισμό επισκευών που έχει μέσα στο καλοκαίρι , αναίρεσε επί της ουσίας την εφαρμογή  των μέτρων, λέγοντας μας πως δεν είναι «καλά αποτυπωμένα».


Κατά την γνώμη μας.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης παίζει το ρόλο του «λαγού», είναι προπομπός , θέλει να μας τρομοκρατήσει για να εξοικειωθούμε με τα μέτρα που θέλει να φέρει το επόμενο διάστημα και  θα σακατεύουν τους εργαζόμενους.

Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ «τσιμπάει» συνειδητά «το τυρί» των μέτρων που αφορούν τους Διευθυντές και καλεί την Διοίκηση να τα εφαρμόσει. Το κάνει αυτό γιατί το μόνο φράγμα που έβαζε στις περικοπές ήταν «ξεκίνα από τους διευθυντές και μετά να βάλουμε πλάτη, δεν είμαστε τρελοί οι εργαζόμενοι».

Η Διοίκηση με αυτή την απόφαση καλύπτει το αίτημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.  Διοίκηση και κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός από κοινού θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν με στόχο να ρίξουμε τον «πήχη» των απαιτήσεών μας και να δεχτούμε την  σφαγή μας.

Το «ΜΕΤΑ» με ανακοίνωση και η «ΔΑΚΕ» προφορικά, στάθηκαν στην πύλη για να «ενημερώσουν» τάχα τους εργαζόμενους. Με αυτά που ανέφεραν όμως επί της ουσίας δίνουν  χέρι βοηθείας στην Διοίκηση.


Τι μας είπαν και οι δύο

Μας είπαν «πως το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ δεν είναι πολιτικό, είναι οι τιμές του σιδηρονικελίου». Μα το να εξαρτιέσαι από τις διεθνείς τιμές γιατί δεν αξιοποιείς το σιδηρονικέλιο σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες δεν είναι πολιτική απόφαση που εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων του κλάδου στην Ευρώπη; Ποιος βγαίνει λάδι από αυτή την τοποθέτηση; Βγαίνει ή δεν βγαίνει η πολιτική των κομμάτων τους; Ποιους προσπαθείς να τρομοκρατήσεις?

Το «ΜΕΤΑ» σαν εργοδότης , όπως η ΔΑΚΕ το προηγούμενο διάστημα, μας λέει πως «αν πάει 15.000/1t το Ni θα τα πάρουμε όλα. Όμως αν δεν ανέβει θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα». Τι είναι αυτά τα πράγματα; Για ποια πράγματα μας προετοιμάζει; Μάλλον θα τα πάρουμε όλα πίσω όπως πήρανε οι συνταξιούχοι την 13η και 14η σύνταξη , όπως επέστρεψαν τις Σ.Σ.Ε , όπως επανέφεραν τον κατώτατο βασικό μισθό στα 751 ευρώ , όπως κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ. Θα τα πάρουμε όλα πίσω, γιατί ξέρουν αυτοί να «βαρούν νταούλια» και να κάνουν τα μνημόνια χαρτοπόλεμο.

Λένε και οι δύο πως «το εργοστάσιο είναι παλιό γι΄ αυτό πρέπει να προσέχουμε». «Αυτά που λέει το ΕΑΜ μπορεί να το κλείσουν το εργοστάσιο». Τι μας λένε; δουλεύετε σκλάβοι και σκάστε. Αλήθεια ξέρουν κανένα εργαζόμενο που θέλει να σκοτωθεί; Το εργοστάσιο κινδυνεύει να κλείσει αν εκσυγχρονιστεί που λέμε εμείς; εάν γίνουν προσλήψεις; εάν παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας; αν ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες; ή κινδυνεύει να κλείσει αν συνεχίσει η πολιτική απαξίωσης και εγκατάλειψης που οι  κυβερνήσεις τους υλοποιούν για να την ιδιωτικοποιήσουν;

Λέει το ΜΕΤΑ, « Η ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή παράγει και οι μόνοι που έχουν κέρδος είναι οι εργαζόμενοι γιατί μπαίνει μέσα». Η ΔΑΚΕ το λέει αλλιώς, «παράγουμε και πληρωνόμαστε». Εμείς λέμε τι λέτε ωρε!!!  Η ΛΑΡΚΟ παράγει αυτή τη στιγμή γιατί διαθέτει το 6% στην ευρωπαϊκή αγορά μπιρ παρά και από αυτό κερδοφορούν ευρωπαϊκά μονοπώλια. Παράγει γιατί ακόμη και σήμερα φέρνει καθαρό συνάλλαγμα 1.000.000€ την ημέρα, το οποίο το έχει ανάγκη η αστική τάξη της χώρας. Παράγει γιατί τις ζημιές που κάνει θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι, είτε μέσω της ΔΕΗ , είτε μέσω της φοροληστείας , είτε με την εκποίηση της ίδιας της ΛΑΡΚΟ.

Λένε και οι δύο , «οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια και το ΕΑΜ επιδιώκει να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, όπως το ΣΟΥΛΙΣ , η χαλυβουργία της Ελλάδας (έχουν γράψει χαλυβουργική οι άσχετοι του ΜΕΤΑ) , ο Σκαραμαγκάς (το Σωματείο εκεί το έχει ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ μια ζωή). Το ΣΟΥΛΙΣ το έκλεισε η ανταγωνιστικότητα που στηρίζουν τα κόμματα τους και οι ίδιοι. Ο ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ όπως και η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη βιώνουν τα αποτελέσματα  των ιδιωτικοποιήσεων και των  διακρατικών συμφωνιών που κάνουν οι κυβερνήσεις τους, για να εξυπηρετήσουν τους κεφαλαιοκράτες, αγοράζοντας πολεμικά και εμπορικά πλοία από άλλες χώρες. Πεντακόσια νέα καράβια παράγγειλαν οι εφοπλιστές με τις 53 φοροαπαλλαγές για το 2016 , ούτε ένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες,  δεν διασφάλισε να κατασκευαστεί στη χώρα μας.  Στην χαλυβουργία της Ελλάδος που έκλεισε μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων, 400 ήταν εργαζόμενοι που απέργησαν γιατί δεν δέχτηκαν ούτε διαθεσιμότητες, ούτε περικοπές. Σε όλες τις άλλες χαλυβουργίες όμως, που δεν απέργησαν οι εργαζόμενοι, 1500  είναι οι απολύσεις , όσοι εργάζονται έχουν υποστεί πάνω από 30% μείωση των αποδοχών και πολλοί από αυτούς είναι για μήνες απλήρωτοι παρά το ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ μέσα από την ΠΟΕΜ δώσανε  «μάχη» και εξασφάλισαν φθηνό ρεύμα για τους εργοδότες.


Ποιους εξυπηρετούν και πως πρέπει να απαντήσουμε οι εργαζόμενοι.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αν αυτός ο Γκεμπελισμός που κάνουν ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ  με στόχο να μας τρομοκρατήσουν, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών , τις πολιτικές των κυβερνήσεων και την Ε.Ε  που μας πίνουν το αίμα τότε ποιον εξυπηρετεί ;

Το ΕΑΜ δεν κάνει βήμα πίσω από τα συμφέροντα των εργαζομένων, από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ούτε η ΔΑΚΕ με τις πασαρέλες - συσκέψεις βουλευτών σταμάτησε τις περικοπές, ούτε το ΜΕΤΑ με τις γνωριμίες του. Οι εργαζόμενοι οι ίδιοι τα έχουμε σταματήσει μέχρι στιγμής γιατί δεν μας έχουν τρομοκρατήσει όσο θα ήθελαν. Σφυγμομετρούν για ακόμη μια φορά και σας καλούμε ούτε πόντο να μην κατέβει ο πήχης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οφείλουμε όλοι μας να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι Σωματείο θέλουμε και από αυτό το γεγονός.

Το Σωματείο είναι Όπλο στα χέρια μας, αρκεί να είναι απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Σας καλούμε ενόψει εκλογών να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτή τη γάγγραινα.
  


      Ε.Α.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου