Σάββατο 7 Μαΐου 2016

«ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ …ΧΕΡΟΒΟΛΟ ...ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ …ΔΕΜΑΤΙ!»


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


«Καθηγητές τρείς και… εχάθη η πατρίς!.»
(Drei Professoren Vaterland verloren)
                           Οτο  Φον  Μπίσμαρκ
  

 Μνημονιακή κυβέρνηση που επιδίδεται σε τακτικισμούς. Μνημονιακή αντιπολίτευση που επιδίδεται σε φαρισαισμούς. Κι’από την άλλη, το ΝΑΤΟ  να … καμώνεται τον …διασώστη!. Πρελούδιο επερχόμενης…κόλασης. Φωτιά, αρμαγεδώνας  καταισχύνης...

Δεν τρέχει… κάστανο!. Ούτε διελκυστίνδα υπάρχει ,ούτε τίποτα. Παραμύθια και μόνο παραμύθια. Η… κατακλείδα: Υστερα από το …δύσπεπτο τελευταίο eurogroup, τα…πράγματα από…γκρίζα, μας προκύπτουν μαύρα, κατάμαυρα …κατράμι!

Ενώ δηλαδή ,κατά τη λαική ρήση, «τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και …τσουβαλάτα»!..                               
Παρ’ όλα αυτά και ,ενώ οι …φίλοι μας οι ευρωπαίοι μας …γλεντούν, το  Μαξίμου συνεχίζει και αυτή τη φορά,σε…ευρέος  ύψους  ….αμηχανία, να… αποφαίνεται  περί …«υψηλού βαθμού περίσκεψης»!. Ασε που κατά την…πεπατημένη ,εντέλλεται (ναι και πάλι…εντέλλεται!) στα υψηλόβαθμα στελέχη του «…να αποφεύγονται  δηλώσεις και …απευκταίες αστοχίες…». (Ωραία …ελληνικά!).
                        
Από πλευράς  των …αλληλλέγγυων… ευεργετών φίλων μας εταίρων η εντολή είναι σαφής και η τήρησή της …παρηγγέλθη απαρέκλιτη: «Apriori νομοθέτηση προληπτικών μέτρων». Αλλιώς …πάπαλα! Ούτε αξιολόγηση , ούτε απομείωση του χρέους και …καταδίκη σε …λιμό επαίσχυντο, διαρκείας ,έως καταποντισμού, παντελούς…αποστέωσης, εως …εξαφάνισης!
  
Γυρίσατε και πάλι από την..τουρνέ  ανά τας Ευρώπας οι ημέτεροι  «διαπραγματευόμενοι» άρχοντες. Και γιά μιά ακόμη φορά ,την …πολλοστή,  είδατε, ακούσατε, μάθατε  και…πάθατε! Το κακό είναι πως, ως συνήθως…έπαθε και η χώρα.
                
Και αντί να σοβαρευθείτε ,να …στρώσετε …κ@λο ,να «κάνετε την…κουνέλα!», που λέει κι’ο λαός, αρχίσαμε  πάλι τα…παρενθετικά και τα…παραφραστικά, τα …ίσως ,μπορεί, θα δούμε ,το …«παλεύουμε»!
  
«Σύντροφοι» ,μην ξαναβγείτε για διαπραγμάτευση από τη χώρα . Κάθε φορά το …πληρώνουμε ακριβά! Σοβαρά, επιμένω, μην ξαναβγείτε ! Και μην λησμονείτε  πως, ύστερα, απ’ αυτά , απ’ αυτά  και τα …τελευταία, στον  κόσμο, «Το γαρ πολύ της θλίψεως ,γεννά παραφροσύνη!».                                   
              
Βγήκε και ο …οσημέραι  και διαρκώς  διαφωνών (;) και …συνεχώς… παραιτούμενος! ,ο , εξ Οξφόρδης  και… Κέντ, ορμώμενος, Κος καθηγητής, ο…πρώτος τη τάξει οικονομικός μας υπουργός και απερίφραστα εδήλωσε: «Δεν είναι αναγκαία η νομοθέτηση αυτού του είδους μέτρων. Θα το  δούμε στην περίπτωση που δεν αποδώσουν τα πρότερα μέτρα μας ,που δεν θα πιάσουμε τον πλεονασματικό στόχο»!. Για να επανέλθει ,αυτοστιγμεί ,έτερον …σημαίνον  κυβερνητικό στέλεχος : «…Μέρος της συμφωνίας είναι ουσιαστικά και το προληπτικό πακέτο μέτρων ,αφού αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αναπληρωθούν…». (Αυτός το παραδέχτηκε απολύτως!). Ομοίως,με…επίνευση, απεφάνθησαν και λοιποί της κυβέρνησης.

Για να ακολουθήσει  και ο Κατρούγκαλος και μετά παρησίας να δηλώσει: «Είμαι ταξικός …αποστάτης!».Και …εμειδίασε το …πανελλήνιον .
    
Ασε που ο ίδιος ,αναφερόμενος στο προληπτικό πακέτο μέτρων ,διάλεξε (ο …αθεόφοβος) την  Μεγάλη Παρασκευή και προέβη σε δήλωση…θριαμβευτική ,πως: «Δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί κανένας …κόφτης.Θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι στο ακέραιο!. Και δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις φιλελεύθερες αιχμές του μνημονίου με τα …δικά μας μέτρα!». Ακου, «αδρανοποίηση φιλελεύθερων αιχμών;!». Και Τότε γιατί «στεναχωριέστε»,  «διαφωνείτε»,  «πονάτε»,που τις ψηφίζετε;
          
Εδω η …επιστήμη …σηκώνει τα χέρια !. Ο Φρόυντ θα…αυτοκτονουσε!. (Που είσαι ρε…Ζωή; Τέτοιον  υπουργό; Σίγουρα αν τον είχες απέναντί σου θα τον ρώταγες με το…περίφημο:-«Τι είπατε;…»).-   
                                          
Καλά, πάτε καλά; Είστε στα …σύγκαλά  σας; Και τα λέτε αυτά στον εξαθλιωμένο, αδημονούντα Ελληνα  πολίτη , που  πένεται, που υποφέρει,που λιμοκτονεί; Που είναι …νεκρός ,από…χθές; Βρέ τι σόι  πάστα είσαστε;Τι να υποθέσει κανείς ; Για τι να μιλήσει;  Για αμετροέπεια,θράσσος η…αφροσύνη; Πού ζείτε; Σε …παράλληλο σύμπαν;
    
Παρ’ όλα αυτά  μετ’ολίγον , βαυκαλιζόμενοι και  ενθυμούμενοι  (αλλοίμονο!)  την ιδεολογική σας φύτρα … ψιλοσυνέρχεστε  και τα …γυρίζετε. Το σημαντικώτερο που για μια ακόμη φορά…«βαράτε τον γάιδαρο ν΄ ακούσει το…σαμάρι!»: Με επίταση μιλάτε  για …«σκαιά» συμπεριφορά των δανειστών και πως «αυτό  στην Ευρώπη δεν έχει ποτέ ξαναγίνει!». Διαμαχόμενοι μπήκατε ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους και ούτε λίγο ούτε πολύ τρώμε από το μέν …κλωτσιές και από τους άλλους… σφαλιάρες .
                      
Κι’ άφού, ως αριστεροί (;) χαλαρώσετε μετά από …την ,ουτως ή άλλως ,συνήθη σας, αδιάλλειπτη ,δίκην…  στερεότυπου…ενδοτόνωση, ώρα είναι κι’ εγώ , ο απλός …Πληβείος (έτσι με καταντήσατε!) να σας ρωτήσω:
                
«Σύντροφοι», μέχρι που είστε αποφασισμένοι να μας πάτε; Ξέρετε άλλον λαό  6 χρόνια τώρα να…κοίτεται εξουθενωμένος και  απελπισμένος;

Μήπως ,συνεχής  6άχρονη λιτότητα και  …απισχνασμός άλλης ευρωπαικής χώρας έχει ποτέ ξαναγίνει; 

Και το πλέον ουσιαστικό,ενδιαφέρον και ιδιαίτερα σημαντικό σαν ερώτημα: «Τέτοια διαπραγμάτευση ,σαν αυτή που κάνετε και … συνεχίζετε  να κάνετε ,εχει ποτέ ξαναγίνει; (Από την …περηφάνεια και την συγκίνηση  για την ….στιβαρή διαπραγματευτική  σας στάση και τις διαρκείς ολονύκτιες  «μάχες» σας , «σύντροφοι» ,κοντεύουν από την πολλή περηφάνεια να μας πιάσουν τα …κλάματα). Δεν φθάνει που οι περισσότεροι δηλώνετε  άθεοι. Παρ,όλα αυτά ,εν  αναμονή  ειδήσεων ,μας… τρελάνατε  (μέρες που είναι) στην… βυζαντινολογία, τους «…πλάγιους λόγους» και  στις …αυπνίες!.
            
Καλορίζικα λοιπόν, να  μας …ζήσουν , τα  9  δίς ,αλλά να δούμε  ποιός θα  τα πληρώσει. Οχι πάντως ο Ελληνας, που για να σταθεί όρθιος έχει κάνει το σ#@τό του…παξιμάδι. Αυτή τη φορά,σίγουρα όχι. Που,πώς , από πού να τα βρεί;
   
Κάποτε, μπορεί και τώρα, σύντομα, κάποιος για τα παραπάνω θα ρωτήσει «τις πταίει;».Γι΄αυτό να είστε σίγουροι.Η αλήθεια καραδοκεί και εκδικείται!

Όπως και η ιστορική μνήμη ,που όποιος  την καταπατά  η  την καταχράται, τιμωρείται και τιμωρείται ανηλεώς!
    
Αλλά, «σύντροφοι» μην ανησυχείτε . Ξέρει ο Ελληνας τον δρόμο. Κι’αν μέχρι πρίν λίγο καιρό  διέπραξε λάθη …επιλογών , αυτή τη φορά οφείλει να τον …βρεί. Και θα τον…βρεί. Αλλιώς…κακό του κεφαλιού του!
     
Σας άκουσε, σας ακούει ,καταλαβαίνει, σας έχει  ήδη καταλάβει.

Κι’όταν έρθει η ώρα, θα κάνει… αναδρομή και θα κατανείμει ευθύνες, όπως και σε όποιους πρέπει. Εκείνος ξέρει. Σε πρότερους. Και σε σας ,βεβαιότατα! Ασφαλώς! Ιδιαίτερα σε κάποιους από σας που παριστάνουν τους …ιδαλγούς νοσταλγώντας  …Δον Κιχωτισμό.-
  
«Σύντροφοι», εδώ που μας φθάσατε, «εσείς κακό …χερόβολο ...κι’εμείς ...κακό δεμάτι»!. Καταλάβατε; Αν όχι ,ρωτήστε και κανένα παλιότερο που ξέρει….
   
Μας έχετε...φλομώσει. Πασχίζετε καθημερινά να μας  …περάσετε  την διακηρυκτική σας λογική και…πρακτική  και  θέλετε  να σας πιστέψουμε; Τι να πιστέψουμε δηλαδή; Αφού άλλα λέτε και άλλα κάνετε ,είναι  να θυμηθούμε και κάποιο  σχετικό  βιβλιότιτλο:  «Όλα βαίνουν καλώς…εναντίον μας!» Αυτό δηλαδή ,μας λέτε;  Μάλλον αυτό!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου