Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΕΑΜ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑΣ


Ε Α Μ   
         6/5/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΕΤΑ από το «αριστερό» μνημόνιο,

ΜΕΤΑ από τους «αριστερούς» αντιασφαλιστικούς – αντεργατικούς νόμους

Τώρα και το «αριστερό» μίνι λοκ- άουτ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, για να μας τρομοκρατήσουν, για να μας υποτάξουν και να μη δείξουμε την αγωνιστικότητά μας απέναντι στον νόμο λαιμητόμο που ψηφίζουν το Σαββατοκύριακο, επέλεξαν την τακτική της ανταπεργίας (λοκ-άουτ).

Συγκεκριμένα μετά  την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας που είχαμε αποφασίσει εδώ και μήνες κόντρα στο νόμο λαιμητόμο, η οποία δένει και συνεχίζεται  με την 24ωρη προκηρυγμένη Πρωτομαγιάτική απεργία και γίνεται 3ημερη Πανεργατική Πανελλαδική στις 6,7,8/5, η Διοίκηση αυθαίρετα  και καταπατώντας κάθε ασφαλή διαδικασία λειτουργίας μείωσης της ισχύος των Η/Κ  η οποία έχει καθορισθεί με τους τεχνικούς κανόνες λειτουργίας τους αλλά και με δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε  στο σβήσιμο των Η/Κ και μονομερώς κατάργησε από την κατάσταση το προσωπικό ασφαλείας το οποίο καθορίζεται ανά έτος κάθε Νοέμβρη.

Αυτές τους οι ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δημιούργησαν και θα δημιουργήσουν τεράστιους κινδύνους στις εγκαταστάσεις των Η/Κ αφού δεν έγινε με την πρέπουσα διαδικασία η μείωση ισχύος των Η/Κ και οι κίνδυνοι αυτοί θα γίνουν μεγαλύτεροι κατά την επανέναρξη ανόδου ισχύος τους.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργειά τους και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για ότι κινδύνους προκύψουν για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Καλούμε κάθε αρμόδια Υπηρεσία να επιληφθούν ούτως ώστε να αποδώσουν τις ευθύνες για τις αυθαίρετες ενέργειές τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα την καθολική τους συμμετοχή στις 3/ημερες απεργιακές κινητοποιήσεις, να είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή για να αποκρούσουν τρομοκρατία και προβοκάτσιες που προσπαθούν και θα προσπαθήσουν να στήσουν η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, ώστε να περιφρουρηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η ασφάλεια του Εργοστασίου .

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ –ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΟ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΙΣ 14:20 μμ ΑΠΌ ΤΟ 5Χ5 ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΕΥΡΕΙΑ 

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι του ΕΑΜ LARCO αν ονειρεύεστε μια νέα Χαλυβουργική με τους εργαζόμενους στο δρόμο και μετά να παρακαλάνε για δουλειά, είστε γελασμένοι LOCK OUT τύπου Χαλυβουργικής στην ΛΑΡΚΟ δεν θα υπάρξει γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ντροπή να διασπείρεται ψευδείς ειδήσεις. LOCK OUT σημαίνει, όταν ένας εργοδότης ή μια επιχείρηση όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν μια απεργία να αρνηθεί την καθολική είσοδο των εργαζομένων που προβλέπονται για ασφάλεια στους χώρους εργασίας, σφραγίζοντας τις πύλες του εργοστασίου ή της επιχείρησης (κλείνοντας την επιχείρηση). Εδώ στην ΛΑΡΚΟ δεν συμβαίνει αυτό μόνο σε μερίδα των εργαζομένων στα Ξ/Κ δεν δεχθήκανε η εταιρία να εισέλθουν κατά την διάρκεια των απεργιών, αφού τα Η/Κ θα είναι σβηστά και δεν θα χρειαζόταν τις υπηρεσίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου