Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ 1 ΛΑΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Αριθμός πρωτ. 30/2016
  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 / ΜΑΗ / 2016 , 21:00 ώρα.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Eργατικό Kέντρο -  Πλατεία Διάκου 1 Λαμία.


Η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε σαν τον κλέφτη  το ασφαλιστικό -  λαιμητόμο μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αιφνιδιάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Θέλουν να αποδυναμώσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα γι αυτο μετέφεραν την πρωτομαγιά την τρίτη μέρα του Πάσχα για να μην υπάρχει άνθρωπος στις συγκεντρώσεις . Στόχος τους είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο και να μας λένε μάλιστα ότι συμφωνούμε κιόλας με την σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Η απάντηση που πήραν όμως με την 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια των ταξικών σωματείων τους χάλασε την ‘σούπα’. Ακόμη βέβαια δεν έχουν πεί την τελευταία του κουβέντα ο εργαζόμενος λαός.

Κάνουν ότι μπορούν για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στο δρόμο της κερδοφορίας των μεγαλεμπόρων  ντόπιων και ξένων . Βρίσκουν αντιμέτωπους μόνο τα ταξικά σωματεία που είμαστε κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς.  Η κυβέρνηση πιστή στις απαιτήσεις των βιομηχάνων των μεγαλεμπόρων έφερε και θα φέρει και άλλα αντιλαϊκά μετρά . Μας θέλουν σκλάβους να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Να μην υπάρχει ξεκούραση για μας και τις οικογένειες μας.

Έρχεται νέα φορολογική καταιγίδα στρώνουν το δρόμο για το τέταρτο μνημόνιο. Πρέπει να βρουν απέναντι όλους εμάς που παράγουμε τον πλούτο που αδιάζουμε και γεμίζουμε τα  φορτηγά που δίνουμε ζωή στα μηχανήματα στα μαγαζιά στα γραφεία. Πρέπει να βρουν αντιμέτωπους τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους τους κλάδου μας.
   
Κατά τη διάρκεια της κρίσης και ενώ το βιοτικό επίπεδο το δικό μας κατρακύλησε οι μεγάλες επιχειρήσεις μεγάλωσαν τα κέρδη τους.

Σήμερα που εμείς ζούμε πολύ χειρότερα από τα προηγούμενα χρόνια οι μεγάλες εταιρίες αναπτύσσονται, ανακαινίζονται, συγχωνεύονται με άλλες εταιρίες για να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο . Την ίδια στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ζει με την ανασφάλειας τις άθλιες συνθήκες εντατικής δουλειάς.
   
Αλλά και σε χώρους  που μπορεί να πει κάνεις ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα όπως απληρωσιά, καταπάτηση δικαιωμάτων, και εκεί η μέρα η εβδομάδα ο μήνα κυλάει βασανιστικά δε βγαίνει ο μήνας με τίποτα. Ενώ η τεχνολογία προχωρεί και θα έπρεπε να ζούμε καλύτερα ζούμε πολύ χειρότερα από χθες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Η ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής στο σωματείο μας, όσο παίρνει ο καιρός γίνεται όλο και πιο απαραίτητη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την αλλαγή κυβέρνησης διαχείρισης των κερδών των μονοπωλίων να δούμε άσπρη μέρα.

Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Στην ενασχόληση με τα προβλήματα μας κάθε μέρα με την οργανωμένη συλλογική δράση με το σωματείο μας. Να δυναμώνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο την πάλη μας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να πάρουμε τον έλεγχο της  οικονομίας, της παράγωγης στα χέρια μας. Εμείς γυρίζουμε τα πάντα . Και δεν θα ανεχτούμε να είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης αλλά ο αμαξάς.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 / ΜΑΗ / 2016 , 21:00 ώρα.
Eργατικό Kέντρο

Πλατεία Διάκου 1 Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου