Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΤΑ …ΑΡΜΑΤΑ, ΤΑ…ΝΤΑΟΥΛΙΑ! και ο … «ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ!».-

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


«Τα μεγάλα μυαλά εχουν σκοπούς,
                         τα μικρα επιθυμίες!»
     (Irving Wachigton, 1783-1859)

                                                        
     Αχ!, μωρέ , φουκαριάρα Ελλάδα!.Τι δεν βλέπες ,τι δεν ακούς ,τι δεν …παθαίνεις και τι σε...περιμένει!. Ο ένας ,κορδωμένος σαν …διάνος ,(ο αρχηγός) λέει ότι «η Ελλάδα αναγεννήθηκε!», ο άλλος ,ειρωνευόμενος πολιτικούς αντιπάλους ,(ο επί της εργασίας υπουργός), μιλά γα…. «πασοκοφικέισον!. Και στη βουλή οι μέν μιλούν για «αδαή συμπολίτευση» και οι δε για «σκοπούμενη επικίνδυνη παλινόρθωση!».
  
Το μαρτύριο στην οικονομία και την κοινωνία διαρκές,συνεχές, ατέρμονο .Η  χώρα καθημαγμένη ,ζώνη… πυρίκαυστος. Η… κατ’ επίφασιν αριστερά στις …χαρές , τα… παιανίσματα και τα…πανηγύρια. Εψηφίσθησαν γάρ ,ασφαλιστικό και φορολογικό .Επιτέλους!. Τα κατάφέρατε!. Η λογική του …σκαντζόχοιρου: «Μπροστά πάει και πίσω …τρυπάει!».
  
Δεν μας είπατε όμως για τις άγριες περικοπές: Τη νέα φορολογική  κλίμακα, το κουτσουρεμένο αφορολόγητο  και μύρια άλλα ,όπως και την …περιποίηση που μας επιφυλάσσετε με την καταιγίδα των έμμεσων φόρων. Ομως ,μην ανησυχούμε: Ως πολιτικά…ανερυθρίαστοι κι΄αυτά θα τα ψηφίσετε. Αλλωστε «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., είμαστε ομάδα …μπετόν!.». Αυτό δεν λέτε ;
   
Ασε που βουλευτης σας, (φιλόλογος εκ  Καβάλας),για να δικαιολογήσει το βάρος των ήδη ψηφισθέντων ,αλλά και  των προς ψήφησιν μέτρων ,αφού αρχικά μιλά για «απάρεσκους θεσμούς», θρασύτατα λέει ότι«στο Eurogroup τα μέτρα δεν πάρθηκαν!, αλλά προοικονομήθηκαν!» «Σύντροφε», αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Κατάλαβες;
         
Μέρες επετείου του Μάη του’36 και αυτόματα μας έρχεται στο μυαλό παραβολικά το λαικό γνωστικο: «Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’άρματα,  κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια..!».
    
Ηδη το 30 μνημόνιο σοβεί. Η Ελλάδα σε…καθίζηση. Ωσονούπω έρχεται και το 40. Τι στην ευχή; Σας έχει καταλάβει  αυτοκτονικός…ιδεασμός; Τι σας φταίει  ο κόσμος; Δηλαδή ,κάνετε ό,τι κάνετε, κυβερνάτε όπως κυβερνάτε, και επιδίωξή σας , σκοπός σας, είναι στο τέλος να βγείτε και να διακηρύξετε ότι «εμείς φέραμε την αξιολόγηση ,την πετύχαμε,  και σύ λαέ ,άντε ας πεθάνεις, αρκεί να επιβεβαιωθούμε εμείς ως πρώτη φορά αριστερά;». Δηλαδή, από το δράμα στην κόλαση; Κατά ευφυή λεξιπλοκή: Πανωλεθρίαμβος!
    
«Σύντροφοι»,εχετε ήδη εκφυλισθεί σε διαχειριστές του απόλυτου επιζήμιου. Μπλέκετε την ιδεοληπτική σας εμμονικότητα  με τους επιδιωκόμενους στόχους. Όταν η ιδεοληπτική εμμονικότητα εκφυλίζεται σε φάλτσα διαχειριστικη… πεποίθηση, τότε ακόμα χειρότερα. Τότε αλλοίμονό μας.
   
Τα όποια μέτρα είναι ασύμετρα. Γι’ αυτό βάλτε …«κόφτη» στον υπέρτατο κομματικό εγωταυρισμό σας. Αφήστε την αφαιρετικότητα. Εγκαταλείψτε την κομματική σας …νιρβάνα!. Ο κόσμος υποφέρει, πεινάει και σείς ζήτε τον …υπέρτατο μύθο σας;
    
Μιλάτε  αδιάλλειπτα και καθημερινά θεωρώντας σαν ύψιστο πρόταγμα την ρύθμιση του χρέους .Ποιά ρύθμιση; Στη συνεδρία της 24ης «υποσχετική» θα σας δώσουν κι΄αυτή για το 2018. Δηλάδή «ζήσε Μάη μου!…». Ως τότε και η οικονομία και η κοινωνία θα   πνέει τα λοίσθια. Αναφορικά με τον «κόφτη», ξέρετε πως τον χαρακτήρισε η Ενωση Διοικητικών Δικαστών; «Μνημόνιο διαρκείας!». Ετσι τον χαρακτήρισαν. Κι’ αυτοί…ξέρουν.
                        
«Σύντροφε» Πρωθυπουργέ ,πέρα απ’ όλα τα άλλα, μακάρι να κάνω  λάθος,ωστόσο σαν Ελληνα και  σαν πολίτη με διακατέχει τελευταία μία υπερβάλλουσα ανησυχία ,πως δεν έχετε εκ του ασφαλούς εκτιμήσει και κάτι άλλο ,παρεπόμενο της οικονομικής κρίσης,ιδαίτερα σοβαρό: Την πάγια αναθεωρητική διάθεση της Τουρκίας και συνεχώς προ κύπτουσες διεκδικήσεις «γκριζαρίσματος» ελληνικών περιοχών. Σήμερα που το Νεοοθωμανικό Σουλτανάτο οξύνει ιδιαίτερα τα πράγματα με εφαρμογές απόλυτης δεσποτικής πολιτικής, φροντίστε να φανείτε άμεσα  συνετοί και επισπεύδοντες .Στα ναυτικά πολεμικά εγχειρίδια ύπάρχει ο όρος «αποτρεπτική φήμη». Πρόκειται για ενέργειες ,ανάχωμα  σε όποια επιβουλή. Οι καιροί είναι πονηροί και οι τουρκικοί εκβιασμοί ,με αφορμή το προσφυγικό ,προς τη χώρα μας οφείλουν να μήν περάσουν. Είναι εθνική απαίτηση και καθήκον. Οι γείτονές μας δεν καταλαβαίνουν από πολιτική συνεχών …κατευνασμών.
   
«Σύντροφοι» ,ο Ελληνας …μαθαίνει  με ..χρονοκαθυστέρηση η με συνοπτικές διαδικασίες…αιματηρών μεθόδων .Ηδη έχει πάθει και έχει… μάθει. Να είστε σίγουροι.

«Σύντροφοι», τα.. παραφερνάλια δεν συνάντησαν ποτέ το ελληνικό φιλότιμο και ουδέποτε όρισαν τη μοίρα της ελληνικής κοινωνίας. Γι’αυτό ο,τι «πετύχατε» ως τα σήμερα  δεν είναι  για τον κόσμο παρά…πανωλεθρίαμβος!.


Υ.Γ. Ο όρος πανωλεθρίαμβος  είναι του ηθοποιού Κ.Τζούμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου