Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ποια ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ δήμων πρέπει να υποβάλλουν επειγόντως οικονομικά στοιχεία στο ΥΠΕΣ

Εκατοντάδες Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν υποβάλει ως οφείλουν, σύμφωνα με τη σχετική υποχρέωση της Χώρας, τα οικονομικά στοιχεία τους, για το α' τρίμηνο του 2016. 
  
 
  

Όπως αναφέρεται στο εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, «δεδομένου ότι το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα για την υποβολή των εν λόγω δελτίων έχει παρέλθει», οι προαναφερόμενοι Φορείς καλούνται να ενσωματώσουν τα οικονομικά στοιχεία τους, το αργότερο έως τις 27 Μαΐου 2016.
   
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερα, μέχρι 27 Μαΐου το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των δήμων που δεν έχουν υποβάλλει πλήρη τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία να το πράξουν.

Στην σχετική εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι για ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να υποβάλλουν στοιχεία μηνός Μαρτίου, ή α΄ τριμήνου 2016 αν δεν ανήκουν στο ΜΦΓΚ στη βάση δεδομένων που τηρείται στο υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (βάση ΥΠΕΣΔΔΑ-ΕΕΤΑΑ).

Κατά τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην ορθή συμπλήρωση των στοιχείων ∆ιαθεσίµων, ∆ανείων και Υποχρεώσεων. 

Επίσης στην κατηγορία «Υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης», στην οποία καταγράφονται το σύνολο των βραχυοπρόθεσµων και µακροπρόθεσµων απλήρωτων υποχρεώσεων του Φορέα προς φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης, είτε υπάρχει διακανονισµός /ρύθµιση της πληρωµής σε δόσεις, είτε όχι.



Αναλυτικά ο κατάλογος
των υπόχρεων στην σχετική
εγκύκλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου