Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Συνάντηση Σαρακιώτη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά




Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, 10-05-2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεών του με Υπουργούς της Κυβέρνησης, προκειμένου να εκθέσει τα ζητήματα που απασχολούν το Νομό, ειδικά δε σε ό, τι αφορούν τον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. 

Κατά τη συζήτηση έγινε ειδική μνεία στον ιαματικό τουρισμό και στην ανάγκη να ενσκήψει το Υπουργείο Τουρισμού στην ανάπτυξή του όσο και την προώθηση λοιπών εναλλακτικών μορφών τουρισμού ειδικά στο Νομό Φθιώτιδος, που προσφέρεται σημαντικά για την ανάπτυξή τους αφού σημαντικές ιαματικές πηγές, στην περιοχή των Θερμοπυλών, της Υπάτης, Δαμάστας, Καμένων Βούρλων, παραμένουν εν πολλοίς αναξιοποίητες

Αναλύθηκαν τα προβλήματα τουριστικού ενδιαφέροντος που αντιμετωπίζει ο Νομός και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και αφορούν κυρίως τις ελλείψεις στον τομέα ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού και της εν γένει ελλιπούς τουριστικής προβολής του Νομού παρά τις σημαντικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει. 

Κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις από τον κ. Σαρακιώτη για την τουριστική αξιοποίηση της μεγάλης πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της περιοχής, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι τουριστικές δυνατότητες του Νομού Φθιώτιδος σε συνδυασμό με το συγκριτικό πλεονέκτημα που απορρέει από τη σημαντική γεωγραφική του θέση και τα απαράμιλλου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος μνημεία της περιοχής. 

Η κα. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για να καλυφθεί το έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ως αποτέλεσμα των επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων.  

Αναφερόμενη δε στην ιδιαίτερη έμφαση που δίνει το Υπουργείο στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικά του ιαματικού τουρισμού, επεσήμανε ότι ειδική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου έχει επιφορτισθεί με το έργο της εκπόνησης σαφούς νομοθετικού πλαισίου και την άρση νομοθετικών κενών και ασαφειών, που δημιουργούν δυσχέρειες στην τουριστική αξιοποίηση αξιόλογων ιαματικών πηγών της χώρας.  

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και αναμένεται να τονώσει σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού, που συνιστά σημαντικό κεφάλαιο τουριστικής αξιοποίησης για τη χώρα μας.  

Τέλος, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στην ενίσχυση της μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης αναφέρθηκε στην έναρξη των προγραμμάτων αναβάθμισης μικρών και μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων ύψους 70 εκ. ευρώ, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-202.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου