Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«ΚΛΙΝΑΤΕ ΕΠ’ …ΑΡΙΣΤΕΡΑ!» KAI…«ΤΟ …ΘΥΜΙΚΟΝ!»-


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


                            «Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε τω αυτώ                              συμφέρον σκοπείσθαι, αλλά τω αρχομέ                              νω!».- 
                                                     (Πλάτων-427-347 π.Χ.).

   Γενάρης του 2015. Ένα παράγγελμα με στόχο το …θυμικό του Nεοέλληνα  ηχούσε απ’ ακρου σ’ άκρον στη χώρα: «Τώρα…κλίνατε επ’ αριστερά!». Οπου η κοινωνία,αποδυναμωμένη ,απισχνασμένη ,σε φόβο,σε απόγνωση, απορημένη με έργα και ημέρες  των τότε κυβερνώντων ,το αποφάσισ : Και «έκλινε …επ’ αριστερά!». Κραδαίνοντας το …φλάμπουρο  της ελπίδας, ήλθε και  η…Aριστερά στα πράγματα.Από  το  «popolo» αναμονή και …περίοδος χάριτος  στου κυβερνώντες …νεόκοπους.
  
  Αισιοδοξία, …ενέσιμες διαθέσεις  θάρρους και αντοχής από τον ένα στον άλλο πολίτη, πίστη σε προσδοκίες και υπεσχημένα (δεν μπορεί ,αυτοί δεν είναι σαν τους άλλους ,τους προηγούμενους ,κάτι θα κάνουν, κάτι θ’ αλλάξει).
  
   Και περνούσε ο καιρός,το ένα… τέρμινο… καβαλούσε το άλλο …τέρμινο , όμως τίποτα δεν άλαζε. Αγεληδόν  ξεχύθηκαν οι  casual υπουργοί και σύμβουλοι… ανά τας Ευρώπας ,πουλώντας …πλέρια αριστερόφρονη αντίληψη και  δίνοντας… μάχες «δημιουργικής ασάφειας .Και πάλι τίποτα δεν άλαζε.


Ο trendy  asset dress code υπερυπουργός της οικονομίας ,κάθε τρείς και λίγο, έφθασε  να εκθειάζει την …λεβέντικη διαπραγμάτευση, λέγοντας πως «η αριστερά δεν αστειεύεται!».
   
  Τα άκουγε αυτά ο κόσμος ,αυτές τις πλάνες «ενέσεις» τόνωσης ηθικού και εξακολουθούσε να υπομένει, να αναμένει και ,σε περιπτώσεις, να υπερασπίζεται ,εν αγνοία των τεκταινόμενων, την κυβερνητική λογική. Στη ζωή του όμως τίποτα δεν άλαζε. Καίτοι ανήσυχος, εξακολουθούσε να αναμένει, να δεινοπαθεί ,αλλά να ελπίζει.

  Και κάποια ημέρα, κατακαλόκαιρο, άκουσε έκπληκτος από τα χείλη του κυβερνητικού Αρχηγού πως: «Κινδυνεύουμε ,γιατί οι εταίροι δεν δέχονται τις προτάσεις μας ,την ώρα που τα διαθέσιμα έχουν πιάσει πάτο!». Ηταν η ώρα που ο Αρχηγός  τότε …πρωτοσυνειδητοποίησε  πως ,άλλο …κατάληψη κα άλλο …διακυβέρνηση!
   
   Και έμπλεος, ως συνήθως, με λόγια και …στύλ πατριωτικού… κομπασμού …βρήκε  τη λύση: «Αφού η τρόικα επιμένει  σε  μέτρα, τότε γι’ αυτά θα αποφασίσει ο λαός». Δημοψήφισμα λοιπόν. Εγινε κι’ αυτό, πήρε 62%  το Oχι του κόσμου και ενώ όλοι περίμεναν πως θα το σεβαστεί και θα πράξει ανάλογα, τουμπάρισε, φορτώθηκε  ένα μεγαλόπρεπο  Ναι, «διαπραγματεύτηκε»   17 ώρες! με τους «θεσμούς» και επέστρεψε με σκυμένο το κεφάλι στη χώρα  και ένα «κατάπτυστο, αλλά αναγκαίο »(ακριβώς έτσι το είπε) 30 μνημονιο!. Του  έφυγαν οι σωστοί ,πιστοί ιδεολόγοι σύντροφοί του, άρχισε το…τρέκλισμα.
    
       Εταξε «παράλληλα προγράμματα»,έως και …ψυγεία σε ...Εσκιμώους, πήγε σε εκλογές και…ω! του θαύματος, τις κέρδισε.Ηταν 20 Σεπτεμβρίου ’15. (Ο βασικός λόγος πως ακόμα υπήρχε από τους πολίτες …λίπος οργής προς τους προηγουμενους κυβερνώντες. Επαιξε βέβαια και η …δεύτερη ευκαιρία).
   
      Εκτοτε η χώρα πορεύεται σε δίνη … σε νερά θολά …αχαρτογρά φητα, σε συνεχές  …αλλαλούμ. Για …Οσκαρ επιπολαιότητας και ανευθυνότητας .
     
 Κυβερνητικοί κάθε θέσης και αμφιλεγόμενων…τυπικών προσόντων, αλληλουπονομευόμενοι, αλληλοαναιρούμενοι (ο ένας δηλώνει ,ο άλλος επιβεβαιώνει, ο τρίτος αναιρεί και ο τέταρτος υπογράφει!). Ναί… διαφωνώντας υπογράφει!.
  
  Και ύστερα… «πονούν» για ό,τι υπογράφουν ,κλαίγοντας και …θλιβόμενοι …σφόδρα, υπερασπιζόμενοι (έως πότε;) τον…γνήσιο αντιμνημονιακό εαυτό τους .(Σπρίντζης-Βίτσας).
(Σημ:Θυμάστε …το δάκρυ της …αριστερής …παιδούλας;!).

   Φίλοι, «γνωστοί», ξαδέλφια, συγγενείς,έως …τρίτου βαθμού!, κρυφίως,υπόπτως και… νύκτωρ, διορίζονται ακατάπαυστα σε πόστα κρατικά, στην αισχρή κομματική λογική  «πλήρωσης  κενών θέσεων». Και δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να ενδυναμώνουν συνεχώς κάθε τρείς και λίγο τον κυβερνητικό …συνασπισμό, εξοφλώντας κομματικά …γραμμάτια  και υπηρετώντας αδιάλλειπτα  και κατ’ εξακολούθησιν  έναν  βορβορώδη, αίσχιστο νεποτισμό.
                                                                                                                   «Σύντροφοι», διαπράττετε αυτό που ιδεολογικά αφορίζατε. Ακόμα και τώρα και πάλι αυθαιρετώντας, μετατρέψατε σε «φωτογραφικό άλμπουμ» το πρόσφατο νομοσχέδιο για  την παιδεία και την έρευνα καθώς εντοπίζονται  σ’αυτό αρκετές  διατάξεις, που ευνοούν υπουργούς, συντρόφους και… φίλους.
  
   Εκκωφαντικό μάλιστα το γεγονός, πως η παραγρ.7 του άρθρου 33 «φωτογραφίζει» την σύντροφο του Πρωθυπουργού και της επιτρέπει να μετατρέψει την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην τριτοβάθμια με μετάταξη. Να γίνει δηλαδή από Δασκάλα ,Καθηγήτρια Πανεπιστημίου!. Ιδού και η επίμαχη διάταξη:
   
….7.Μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύνανται να μεταταγούν σε θέσες της προβλεπόμενης από το αρθρ.29 του ν.4009 /2011 (Α΄195) κατηγορίας εργαστηριακού διδακτικου προσωπικου (Ε.ΔΙ.Π) Πανεπιστημίων…..(Πώς είπατε;!. Γιά ποια ….ισονομία ….καίγεστε ;).Κυβερνάμε  κι’ αφού κυβερναμε, κάνουμε ο,τι… γουστάρουμε ;Κάνουμε το κράτος …κτήμα μας, μπαίρι;

Κυβερνησιμότητα συνεχούς ,αδιάλλειπτης αβελτηρίας, χείριστης διαχειρισημότητας (βλ.προσφυγικό), που μόνον αριστερά δεν θυμίζει. (Εδώ μπλέξαμε τον ανθρωπισμό και το ελληνικό φιλότιμο, με την  φάλτσα υπερβολική ιδεοληπτική …ανεκτικότητα).
   
 Από την άλλη …φορολογική ισοπέδωση. Αποκοινωνικοποίηση, φληναφήματα, αθύρματα, προχειρότητα,Το δυστύχημα ,πως, ακόμα κάποιοι από τους καθ’ύλην αρμοδίους η ιθύνοντες ,,αγοράζοντας χρόνο,πουλάνε ακόμα ελπίδες.

  «Σύντροφο», ό,τι ονομάζατε φιλελεύθερη λαίλαπα, το προτείνετε, το υπογράφετε και…τρία πουλάκια κάθονται!. Γιά όλα τα υπόλοιπα …γαργάρα. Κι’ όταν ..στριμώχνεστε  απ’ τον κόσμο μην  του μιλάτε  για την …καμπύλη Λαφέρ!  Λές και για να καταλάβει τα ..ψιλά οικονομικά γράμματα ,ο κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος, είναι  αναγκασμένος  να έχει πτυχίο  ΜΙΤ η LSE!

  Και μην ενοχλείτε τον Κατρούγκαλο. Είναι αφοσιωμένος να διαβάζει την «Χρησιμότητα του ‘Αχρηστου». Για μπακαλίστικη λογική, για οικογένειες χωρίς πρόσοδο, για έλλειψη ηθικής βάσης σε παρεμβάσεις του, για προιούσα εξαύλωση και διηνεκείς παρεμβάσεις στις συντάξεις ούτε κουβέντα. Για τον επαγγελματία που τον κατάντησε φτωχομεσαίο εξαθλιωμένο, ούτε κουβέντα. Κι’ αν αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, τον πάτε και… φυλακή.

  Στο χωριό της μάνας μου, έπιασα κάποιον αγρότη να σιγομουρμουρίζει: «Σαπέρα, δίπλα βάλε με, δεν ξέρω τι με βρίσκει!». Κι’όταν τον ρώτησα  τι σημαίνουν  τα λόγια του, μου απάντησε:  «-Κοίτα  φίλε, βλέπεις τον ήλιο «μια αυκέντρα»(ψηλά και να λάμπει); Εγώ τώρα έπρεπε να είμαι στα κτήματα να σπέρνω και να ρίχνω λιπάσματα. Δεν υπάρχει φράγκο. Χρωστάω σε όσους μιλούν …ελληνκά. Σπόρους δεν έχω,λεφτά δεν έχω. Ντρέπομαι να ξαναπάω  και να γυρέψω βερεσέ σπόρους και λιπάσματα.Τους χρωστώ κι’από πέρυσι. Στο σπίτι πότε μπαίνει τσουκάλι, πότε όχι.Είμαι σε ζαλάδα.
Πίστεψα σε κάποια αλλαγή ,αλλά…νοιώθω αποκαμωμένος και άχρηστος.
Τούτοι που’ρθαν τώρα είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους. Λένε και ψέματα,πολλά ψέμματα…παλαβομάρες.Στο τέλος όλα τα αλλάζουν ,όλα.
Αλλα το πρωί, άλλα το βράδυ,μας έχουν τρελλάνει ,ποιόν,τι  να πιστέψω;
Είναι και το άλλο,το πιο σπουδαίο :Τι να πώ για όλα αυτά στα παιδιά μου;
Το «σαπέρα δίπλα βάλε με» το λέγαμε για τα παλιά τσουβάλια, τα άχρηστα, του …πεταματού. Κατάλαβες τώρα; Νοιώθω άχρηστος, σαν παλιοτσούβαλο, για πέταμα. Γι’ αυτό με βλέπεις σκεφτικό και δεν έχω κατά που να κάνω!».-
     
    «Σύντροφοι» ,τον ακούσατε τον αγρότη;Σας λένε τίποτα τα λόγια του; Δεν εχει…μαντήλι να κλάψει , κι’ εσείς του τριπλασιάζετε εισφορές  και φόρους. Τον …τρελλαίνετε  στην κυριολεξία.
                                                                                                                                 Πάντως, ωραία …«καλά το πάτε». «Δέκα νοματαίοι, δεκα τρείς …καπεταναίοι!». Συνεχίστε να…επικοινωνείτε τον…μύθο σας!. Ξύστε  τη…διαπλοκή! Αγνοείτε προφανώς …επι σκοπώ ,τι σημαίνει ενδελέχεια  και… συνάφεια. Στο τέλος  θα ισοσκελίσeτε την …ανισσοροπία. Εκφυλίζεστε σε «Dream Team» του οπορτουνισμού, σε …επιμηθείς  που… όλα τα ξέρετε , εκ των υστέρων! Οι  βολονταρισμοί, οι μαξιμαλισμοί  δεν αποτελούν …αντισώματα  ανεπάρκειας. Ο Μάο έλεγε πως «Η πείρα είναι …τσατσάρα για …φαλακρούς!». Μήν εκφυλίζεστε σε…λαγούς της «Lapsus Ligue»,σε υποχονδριακή εξουσιαστική αφαιρετική  δύναμη διαρκούς προσποίησης.
  
   Και η ιστορία σας συνεχίζεται: Ακούστε απαράδεκτη δήλωση καθ’ ύληναρμοδίου για το μεταναστευτικό:Με αφορμή επεισόδια στην Ειδομένη μεταξύ μεταναστών και σκοπιανών μεθοριακών φρουρών και  δεδομένα εισόδου και δράσης τους  εντός ελληνικού χώρου  ,πράγμα που σημαίνει καταφανή πατραβίαση εθνικού μας χώρου.Είπε λοιπόν ο αθεόφοβος πως «η συνοριακή γραμμή δεν είναι σαν την «γραμμή οφσάιτ».Κάποιος όμως πρέπει να του θυμίσει πως η συνοριακή γραμμή δεν είναι γραμμή ποδοσφαιρικού  γηπέδου, χαραγμένη με …ασβέστη,αλλά …βαμμένη με …αίμα.Κι’  ανεκείνος εχει γι’ αυτό συγγνωστή πλάνη ,κι’ αν δεν το σέβεται η  δεν το πιστεύει, τότε να πάει σπίτι του !Αρκετά ! Ακου  τα σύνορά μας σχεδόν αδιευκρίνιστη γραμμή …οφ σάιτ;!. Καλά δεν έχετε τσίπα; (Βέβαια δεν εκπλαγήκαμε και ιδιαίτερα με τη δήλωση αυτή. Μάλλον ερχεται σε συνέχεια της ακατανόμαστης δήλωσης του Αρχηγού σας πως «το Αιγαίο δεν έχει θαλάσσια σύνορα!».
Το θυμάστε κι’ αυτό;
   
 “Η μεθόριος στην Ειδομένη δεν …φυλάσσεται ,όμως  η …μεθόριος  στου Μαξίμου …αστακός!Γιατί;”..(Καλά κάνουν και σας …τρολλάρουν στο Twitter).
   
   Κάποτε οι διθυραμβικοί σας τόνοι απηχούσαν λαική ανακούφιση.Τώρα μπλέξαμε με τα «coriolanika» και έτσι γνωρίζουμε για τους …εχθρούς μας τα πάντα. Στην πολιτική όμως  «…ο ,έφης,έφης..»,και ,ό…έπραξες, διέπραξες. Κάποια πράγματα δεν …αντισταθμίζονται.Το σχετικό… φάρμακο  δεν έχει  βρεθεί ακόμη. Ασσύμμετρες  απειλές και διαθεσεις έχουν να αντιμετωπισθούν από τον καιρό του «ναζιστικού απαράτ!». Αυτή η λογική σας διακατέχει;
  
   Μ’ αυτά και μ’αυτά, μα έχετε γίνει «τσάμικος ταμπάκος!». Δεν αντέχεστε πιά. Θυμάστε το …  «στάσου… μύγδαλα»; Αλλά ποιός να φωνάξει…Αδυνατίσατε και τη φωνή μας .Την…ανάσα μας!
   
   Σε εποχές ύφεσης, μαρασμού, όπου έχουν διαπιστωθεί …κατάγματα της
κοινής λογικής, το μόνο αντίδοτο είναι η αλήθεια. «Σύντροφοι» μ’αυτήν έχετε  από καιρό πάρει …διαζύγιο…πασπαλίζοντας, περιτυλίγοντας τα πάντα.

      Και μην λησμονείτε τα λόγια του Μέγιστου Ροίδη: «Οι  έξυπνοι εμπιστεύονται, οι πονηροί… φυλάγονται!». Εσείς  με  ποιούς είστε; Το ερώτημα είναι…ρητορικό. Μην ανησυχείτε ,δεν αναμένω απάντηση, την ξέρω!. Κατά τα άλλα ,άντε στο…Αμέρικα να κλείσετε την «διαπραγμάτευση».Στο καλό και να ..μας γράφετε!...Αριστεροί της…φακής!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου