Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη, οικονομική πολιτική»

  
 
 
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, μέσω καθημερινών δηλώσεων και διαρροών, δείχνει ότι συνεχίζει να “βαδίζει” στην ίδια αδιέξοδη, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη κατεύθυνση οικονομικής πολιτικής. 
Αυτή της αύξησης των φόρων. 
Δυστυχώς, δεν διδάσκεται από τα λάθη της. 
Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη “αριστερή” αύξηση των φόρων το 2015 δεν ενίσχυσε - αλλά αντίθετα μείωσε - τα φορολογικά έσοδα και διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος, η Κυβέρνηση, “κολλημένη” σε ιδεοληπτικές εμμονές, σχεδιάζει νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών. 
Πρόκειται για εξέλιξη που θα “γονατίσει” τη μεσαία τάξη, τους συνεπείς φορολογούμενους, θα “στραγγαλίσει” την πραγματική οικονομία, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, θα ενθαρρύνει την αδήλωτη εργασία, θα μειώσει τα δημόσια έσοδα.  
Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει αυτό το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τα επιτυχή αποτελέσματα στα δημόσια οικονομικά της περιόδου 2012 - 2014. 
Περίοδο κατά την οποία οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτεύχθηκαν, με αποτέλεσμα οι φορολογικοί συντελεστές να ξεκινήσουν, σταδιακά, να μειώνονται και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, σύμφωνα και με την τελευταία Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, να αρχίζει, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, να ενισχύεται».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου