Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Βουλευτών και φορέων των ΟΤΑ και με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα




Ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Βοιωτίας Νικόλαος Θηβαίος, οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και Αναστάσιος Πρατσόλης και ο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Φθιώτιδος Χρήστος Σταϊκούρας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προς τους βουλευτές των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κοζάνης και Καστοριάς, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα, όπου είχαν την ευκαιρία γόνιμης ανταλλαγής απόψεων επί όλων των ζητημάτων που αφορούν στην πορεία και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. 

   
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Λοκρών Νικόλαος Λιόλιος και ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κ.κ. Βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν διεξοδικά για όλα τα προβλήματα της εταιρείας από εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων της και συγκεκριμένα του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία  Καστοριάς &  Σερβίων -  Κοζάνης της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. και του Συνδικαλιστικού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνας), που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.
  
  
Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Σαρακιώτης έθιξε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη δήθεν κρατική ενίσχυση που έλαβε η εταιρεία στο παρελθόν, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ, της συσσώρευσης ζημιών προηγούμενων ετών, της υψηλής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και του ύψους του κόστους παραγωγής ανά τόνο νικελίου συγκρινόμενου με το κόστος παραγωγής/τιμής πώλησης στην Αγορά του LME.
Ο κ. Σαρακιώτης δεσμεύθηκε, τέλος, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της εταιρείας, θα εργαστεί για την ανάδειξη των προβλημάτων της και θα συμβάλλει στην ανάληψη άμεσων δράσεων και ενεργειών έτσι ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της καθώς και οι θέσεις εργασίας σε αυτή, κάτι που θα είναι προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, όσο και υπέρ της αύξησης του ΑΕΠ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου