Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αλληλεγγύη για όλους στη Φθιώτιδα"... "γιατί η ζωή είναι δικαίωμα"




Λαμία 26.02.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     
Από την Τετάρτη  στη Λαμία είμαστε μάρτυρες  σκηνών που βλέπαμε μέχρι σήμερα μόνο στις οθόνες. Οι δραματικές στιγμές που ζουν  οι πρόσφυγες ξεπερνούν τα ποιο απαίσια όνειρά τους και σημαδεύουν ανεξίτηλα τη ζωή τους.
    
Αποκλεισμός των συνόρων για τους Αφγανούς πρόσφυγες και ακραίες καθυστερήσεις στην έξοδο Σύρων και Ιρακινών στα βόρεια σύνορά μας. Ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη παραβίαση και αθέτηση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, «φίλων και συμμάχων» τις τελευταίες μέρες.   
   
Το προσφυγικό έτσι όπως εξελίσσεται συνιστά εκ των πραγμάτων μια νέα ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. 
   
Εκατοντάδες βρέφη, μικρά παιδιά και νέοι άνθρωποι  περιμένουν μια μικρή μας κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης.
      
Η αλληλεγγύη  και η στήριξη στην πράξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ζωής των συνανθρώπων μας ΤΩΡΑ πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή των καθηκόντων μας.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. 

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ.
    
Από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες στα μοτέλ της πόλης μας εκατοντάδες συμπολίτες μας και δεκάδες φορείς ενεργοποιήθηκαν, εξέφρασαν και εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιείται καθημερινά και η συλλογικότητά μας «Αλληλεγγύη για όλους στη Φθιώτιδα – γιατί η ζωή είναι δικαίωμα», με παροχή τροφής και κάθε χρήσιμης υπηρεσίας προς τους πρόσφυγες.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ KAI NA ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ –   ΣΙΤΙΣΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΛΠ.

Σε ότι μας αφορά πέραν των δικών μας δράσεων, θέτουμε το δυναμικό της συλλογικότητάς μας σε καθημερινή βάση και σε κάθε προγραμματισμένη δραστηριότητα που θα αποφασιστεί.

Για την επικοινωνία 
6976946626, 6948321577, 6971810944, 6980655459    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου