Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη

για την προώθηση ρύθμισης περί παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών




Την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος και δικηγόρος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και οι συνάδερφοί του δικηγόροι και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των Νομών Κυκλάδων και Μεσσηνίας, αντίστοιχα, κ. Αντώνης Συρίγος και κα. Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη είχαν συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη με κύριο θέμα συζήτησης την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω εκπνοής της τασσομένης εκ του νόμου δωδεκαετούς προθεσμίας για διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, με κίνδυνο την παραγωγή αμάχητου τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του Δημοσίου για μεγάλο αριθμό ακινήτων, που φέρονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος ιδιοκτησίας, χωρίς την ύπαρξη δυνατότητας διόρθωσης της αναληθούς αρχικής κτηματολογικής εγγραφής, ακόμη και όταν το δικαίωμα του αληθούς δικαιούχου στηρίζεται σε νόμιμα μεταγεγραμμένο τίτλο ιδιοκτησίας.
          
Στη σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη, οι κ.κ. Βουλευτές Ι. Σαρακιώτης, Α. Συρίγος και Π. Κοζομπόλη-Αμανατίδη, μαζί με εκπροσώπους της  "Κτηματολόγιο Α.Ε.", που επίσης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στη σύσκεψη, εξέθεσαν εκτενώς όλες τις κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του ανωτέρω προβλήματος και τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης  ρύθμισης για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού. Μάλιστα, ο κ. Ι. Σαρακιώτης αναφέρθηκε ενδεικτικά στο πρόβλημα με την καταγραφή στο κτηματολόγιο ακινήτων του Δήμου Λοκρών στην περιοχή του Μαρτίνου Φθιώτιδος. 
             
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη βουλευτές ότι η νομική υπηρεσία του Υπουργείου έχει επιληφθεί του θέματος, κατόπιν και σειράς τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και ήδη επεξεργάζεται ρύθμιση για παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή στο αμέσως προσεχές διάστημα.    

1 σχόλιο:

  1. ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΜΕΣΩ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ. ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ. ΕΠΟΧΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου