Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ!».-


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]



Qui tacet consetite videtour
(Ο σιωπών δοκεί συναινείν!)
                                 

Οι Ελληνες δεν ζουν πιά. Επιβιώνουν. Η κοινωνία δείχνει σαστισμένη, απορημένη εως …μετεωρισμού για όσα συμβαίνουν και την αφορούν.
                 
Η ευρεία  πολιτική αντιπροσώπευση στο ναδίρ,αφού η μεγαλύτερη μάζα φαίνεται πλέον να απορρίπτει συγκεκριμένα σημερινά κόμματα ,κυβερνώντα η αντιπολιτευόμενα. Παρ΄όλα αυτά οι πολίτες παραμένουν εως …απαθείς; Και εάν ναι,γιατί;
    
Η Ελλάδα πλήττεται,συνθλίβεται. Η πολιτική κρίση σοβεί. Ο κόσμος…βράζει!
       
Τα ερωτήματα πολλά. Γιατί δεν αντιδρά , δεν ξεσηκώνεται ο κοσμος; Είναι οι ενοχές για τις επιλογές του; Είναι αυτομαστίγωση; Που είναι οι συνισταμένες κοινής αντιδραστικής αντίληψης;   Στην προσωπική του μιζέρια ,είναι η πνευματικήτου φτώχεια που, τον οδηγει σε υποταγή σε ένα παρανοικό χρηματορροικό σύστημα; Τι φταίει;
   
Είναι οι αηδίες των ΜΜΕ ,η υπερκατοχή  γκάτζετς,η μόδα,η… μάσα, οι τηλεπερσόνες που τον αποκοιμίζουν και τον κάνουν να αδυνατεί να εντοπίσει κάτι και να το…πολεμήσει;.Είναι η …εξοικείωση, ο… μιθριδατισμός που εδώ και εξη χρόνια οι εκάστοτε κυβερνώντες   του εχουν υπαγορεύσει να υιοθετήσει;
  
Με κυβερνήτες, κλώνους του δυτικού μοντέλου ζωής, που δεν κάνουν τίποτα παραπάνω απ’το να υποτάσσονται στην αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, στο Uber Alles  της… τρανής Γερμανίας,τους αμερικάνικους σφετεριστικούς οίκους αξιολόγησης και την παγκόσμια ψυχασθενικη τραπεζική εξοντωτική επικυριαρχία,η Ελλάδα δεν πάει πουθενά.
   
Ας μην ελπίζουμε, μην προσδοκούμε λοιπόν κάποια  ανάσταση, την ώρα πού εξακολουθούμε να καταναλώνουμε λεμόνια Αργεντινής, λάδι από την Ιταλία και φυστίκια Αιγίνης από την… Τουρκία, προσαρμοζόμενοι κάθε φορά στην… «φιλοσοφία των θεσμών».
   
Λιγο ακόμα και θα  εκφυλιστουμε  σε ανδρείκελα μια παγκόσμιας παράνοιας.
    
Ο Ελληνας δεν είναι… αβοργίνος ,δεν είναι χαχόλος.Δεν μπορεί να υποφέρει και να …αδιαφορεί την ώρα που …κάποιοι χώνουν βαθειά το χέρι στην όλο και πιο άδεια τσέπη του!.Είναι ώρα να καταννοήσει τι σημαίνει  ε ν σ υ ν α ί σ θ η σ η. Να πάψει να …αγοράζει ακόμα ελπίδες.Περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν.Ούτε και δικαιολογίες.Είναι ώρα να συναισθανθεί, να τιμωρήσει κάποιους πρόσφατα εκλεγμένους που, τελευταία ,οπορτουνιστικά ,δεν διστάζουν να αναλίσκονται  σε πολιτικά φλέρτ - βαθύ έρωτα -καταγοητευμένοι ακόμα και με κάποιους λεβέντικους «γραφικούς» νεόκοπους εκλεγέντες. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Η ιστορία εχει αποδείξει που οδηγούν οι… απολίτικες «γραφικές» επιλογές. Ας μην το αγνοούν  αυτό οι κυβερνώντες. Ο κόσμος αυτά δεν τα συγχωρεί.

Τα.. φωτόσπαθα των ημερών φωτίζουν καθαρά μια αλήθεια: Η ζωή αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας εκ των πραγμάτων οσονούπω φθίνει.Ο λαός  ας έχει τον νου του.Οι υπόκωφοι εσωκομματικοί εμφύλιοι ,και η…τακτοποίηση συσχετισμών ουδένα ενδιαφέρουν.
   
Στον τοίχο απέναντι απ’ το σπίτι μου το γκράφιττι μήνυμα είναι καθαρό: «Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται,όχι αυτούς που ονειρεύονται!».
  
Αλλως θα επιβεβαιωθεί  το λατινικό «Qui taste consetite videtour» = Οποιος σιωπά ανέχεται-συναινεί-αποδέχεται. Τότε όμως θα είναι αργά και θα είναι πανωλεθρία-κοινωνική και άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου