Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Κ.Τσαμαδιά για την Πανεπιστημιακή Σχολή Θετικών Επιστημών και τις Δομές Έρευνας και Καινοτομίας




Σε 15 ημέρες κλείνει, ημερολογιακά, το έτος 2015.

Η εκκρεμότητα, της μεταβίβασης της έκτασης των 106 στρεμμάτων (πρώην ΠΑΒΥΠ) στη Λαμία, με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για την Πανεπιστημιακή Σχολή Θετικών Επιστημών και τις Δομές Έρευνας και Καινοτομίας, παραμένει.

Είναι δεδομένο ότι από το 2014 έχει εξασφαλισθεί το αναγκαίο για τη μεταβίβαση χρηματικό ποσό των 950.000 ευρώ, το οποίο και μεταφέρθηκε στο 2015.

Η προσχηματική, συγκεχυμένη και συνάμα ύποπτη καθυστέρηση όσον αφορά την προώθηση της σημαντικής δημόσιας επένδυσης στην περιοχή, καθιστά ορατό τον κίνδυνο της ματαίωσης.

Εκτός και αν αυτός είναι ο ανομολόγητος σκοπός της Κυβέρνησης (πέραν της επιδίωξης άλλων κύκλων).

Οι τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ / Ν. Φθιώτιδας (κκ Απ. Καραναστάσης, Δ. Βέττας,  Αθ. Μιχελής, Γ. Σαρακιώτης), επί μήνες σιωπούν.

Αν και λαλίστατοι επί διαφόρων θεμάτων κατά το παρελθόν, προφανώς δεν αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν υπεύθυνα τους Πολίτες της περιοχής.

Δεν μας λένε ούτε τι πρόκειται να κάνει η Κυβέρνηση, ούτε τι έκανε ο καθένας εξ αυτών η και όλοι μαζί, επί του θέματος.

Δεν διατυπώνουν με σαφήνεια τη θέση τους.

Συνεπώς έχουν ευθύνη για την όποια δυσμενή εξέλιξη.

Οι αοριστολογίες, οι υπεκφυγές, τα μισά λόγια και τα υπονοούμενα «εντός θερμοκηπίων», δεν τους απαλλάσσουν από την ευθύνη.

Οι Πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα της Λαμίας δικαιούμαστε και απαιτούμε να μην ανακοπεί η πορεία για συμμετοχή της περιοχής, στα εθνικά συστήματα της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, της Έρευνας και Καινοτομίας.

Συμμετοχή η οποία προοπτικά θα δώσει την ευκαιρία μιας σχετικά ισοβαρούς ένταξης σε αυτά, συγκριτικά με τις άλλες 12 Περιφέρειες της χώρας.

Οι Πολίτες της περιοχής δεν θα δεχθούμε ποτέ το ενδεχόμενο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (και η έδρα της, η Λαμία),  μόνη από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας, να μη συμμετέχει δομικά, σε αυτά τα καίριας σημασίας για το μέλλον της, δημόσια συστήματα.  
Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης και οι Βουλευτές της περιοχής  που τη στηρίζουν να κατανοήσουν, έστω με καθυστέρηση, τη λογική  ισχύ του επιχειρήματος και να προλάβουν τη δημοκρατική αντίδραση των Πολιτών και των φορέων τους.


Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς
Ομότιμος Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 
Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας
Μέλος Ευρωπαϊκού Δικτύου Ειδικών στα Οικονομικά της Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου