Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο Κρατικός και Δημοτικός Προϋπολογισμός του 2016

[ Του ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ]


Κε αρχισυντάκτη

Ο προϋπολογισμός του 2016 στο κοινοβούλιο αλλά και στις περιφέρειες και τους δήμους, επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου μέχρι κεραίας, χρειάζεται για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Αναδιαρθρώσεις και χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων (μόνο οι αυτοκινητόδρομοι για τους ιδιώτες μέσω ΕΣΠΑ), η ουσία των προϋπολογισμών είναι μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα του λαού.

Βασικά χαρακτηριστικά είναι η φοροληστεία, και μέσω της τοπικής διοίκησης, η υποχρηματοδότηση, η συρρίκνωση των κοινωνικών δομών, η υπερφορολογησή των δημοτών, η αντικατάσταση της σταθερής εργασίας με ποικιλόμορφες ελαστικές μορφές.
Η Περιφέρεια Στερεάς προχώρησε σε μείωση του φετινού προϋπολογισμού κατά 20 εκατομμύρια, έχοντας εκταμιεύσει και πληρώσει μόλις 7,2  εκατομμύρια ή 9% από τα προϋπολογιζόμενα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δηλαδή, το παραμύθι της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, οι δικαστικές διώξεις, αλλά και οι φωνές δημοτικών συμβούλων στην συνεδρίαση των Καμένο Βουρλών, για είσπραξη οφειλομένων ακόμα και με την πίεση της αστυνομίας, δείχνουν την κατεύθυνση που κινείται η τοπική διοίκηση στην περιοχή μας, αλλά και ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Σε ότι αφορά το δήμο Μώλου - Άγιου Κωνσταντίνου, η μείωση του προϋπολογισμού κατά 23% οδηγεί στην γνωστή ήδη ιστορία των τελευταίων ετών όπου, όλα τα προϋπολογιζόμενα έργα έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και δεν έχει γίνει κανένα. Θα έχουν το τέλος της πάλαι ποτέ Φθιωτικής Αναπτυξιακής. Δηλαδή, πολλές μελέτες, κανένα έργο. Αλγεινή εντύπωση, όμως προκάλεσε η τοποθέτηση των Φλωράκη και Μακρυνίτσα για βίαιη είσπραξη οφειλών και μάλιστα παρουσία τουριστικής αστυνομίας, σε μια περίοδο που οι ενταγμένοι στον πτωχευτικό κώδικα από την περιοχή μας αυξάνονται και δεν γνωρίζομε πόσοι θα επαναλειτουργήσουν την επομένη περίοδο. Φαίνεται ότι η επίθεση στους μικροεπαγγελματίες θα είναι ανηλεής. Βεβαία δεν μας είπαν τίποτα για τις περικοπές
Κατά τα αλλά σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) υπερψήφισε το στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, και την μεταφορά των λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα, χωρίς να διαγράψουν την πρόταση παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου περί του αντιθέτου. Γνωρίζουμε από την δημαρχία Τετριμίδα ότι τα γραπτά μένουν. Επίσης φαντάζομαι ότι κατάλαβαν όλοι ότι το πρόβλημα για το αποχετευτικό ήταν η άδεια που κατέχει ο πρώην Λεβέντης και η προστασία της και ότι δεν επιτρέπεται τρίτη άδεια βιολογικού στα 12,5 χιλιόμετρα. Για αυτό το πρόβλημα που ταλάνισε την περιοχή και έχει αφήσει τον Άγιο Κωνσταντίνο χωρίς αποχετευτικό, ποιος απολογείται; Όλοι οι δήμαρχοι γνώριζαν.  Συζήτησαν τελευταίο το στρατηγικό σχεδιασμό που ήταν το σοβαρότερο θέμα, προσπαθώντας να το απαξιώσουν. Και η απάντηση του δημάρχου στον κ. Νικολόπουλο για το λιμάνι του Άγιου Κωνσταντίνου (ότι ο δήμος θα το διεκδικήσει να το πάρει) μας έκανε να χαμογελάσουμε, θυμούμενοι πόσο γρήγορα κινήθηκε για την ιδιωτικοποίηση του καταφυγίου σκαφών στα Καμένα Βούρλα.
ΣΤΟΧΟΣ : Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ 

        Γιάννης Φραγκούλης
       Αυτοκινητιστής
          Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου