Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

«ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΠΛΑΝΗ…ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ…!», ΗΤΟΙ, «ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ… ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ…!».


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

                    «Θέλω να σύρω λεβεντιά, μα καζαντιά δεν έχω.
                      Μου λείπει η… σέλλα, το …βρακί, τα δυό μου
                      μπουτσινάρια !»…

      Εξη χρόνια αιμορραγία. Συνεχής, επώδυνη, ακατάσχετη, ανυπόφορη κοινωνική αιμορραγία.Και την Ελλάδα να ματώνει, ανάμεσα σε…εθνοκάθαρση και …γενοκτονία! Με τους συνταξιούχους και τους ανήμπορους ανάπηρους στους δρόμους! Και τον υπόλοιπο κόσμο αβέβαιο,φοβισμένο, κουρασμένο ,αδυνατισμένο στη θολούρα μιάς ιδιόμορφης ελληνικής πολιτικής …σχιζοφρένειας, που βρήκε την ώρα να ερωτηθεί ο λαός αν «η επιστημοσύνη προηγείται της εθνικής αντίληψης!»

Ανάμεσα σε…  καπατσιές που θυμίζουν …θεολογικές έριδες του Μεσαίωνα, κάποιοι σαν άλλοι… Γουλιμήδες,συνεχίσουν να απαξιώνουν  την ιστορία μας.
       
Την περιούσια Ελληνική Ιστορία, προβάλλοντας επιχειρήματα νεολογισμικής αντίληψης. Όμως ξεχνούν ένα πράγμα: Το αίμα δεν σβήνεται με γομολάστιχα!. Και το αίμα του ποντιακού ελληνισμού είναι δυσθεώρητη ανεπανάληπτη προίκα του ελληνισμού απανταχού.
  
Δεν μπορεί ενώ ο έλληνας βρίσκεται στα τάρταρα ,να βγαίνει ο κάθε εμμονικός υπουργός στο μειντάνι και να ασκείται σε επικίνδυνες θεωρητικολογίες ,ανατρεπτικές του μέγιστου ελληνικού εθνισμού. Η ιστορία δεν είναι «άποψη». Και οι αριστερές μεταφυσικές αναγωγές δεν κάνουν τίποτα άλλο ,παρά να ρίχνουν νερό στον μύλο του εθνικισμού.
  
Η διαρκής μαρμότα ,ώστε δια της λήθης να κατασιγάζονται η να απαλείφονται τα εθνικά μίση είναι λάθος ,πελώριο και επικίνδυνο.
    
Στην πολιτική οι… απόψεις λέγονται …θέσεις! Κι΄όσοι τις εκφράζουν καλά θα κάνουν πρώτα να …βρέχουν τη γλώσσα στο μυαλό τους.
  
  «Σύντροφε» Πρωθυπουργέ, θυμάσαι που διερωτήθηκες «αν έχει σύνορα η θάλασσα;».Θυμάσαι που στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ολάντ σου σιγοψιθύρισε πως «τα εθνικά κράτη είναι αναχρονισμός;». Λοιπόν ,τι του ανταπάντησες;
   
Δεν έχεις αντιληφθεί πως εδώ υπάρχει συστημική διάθεση παρόμοια σαν εκείνη των Αθηναίων και των Μηλίων; Τι κάνεις, τι απαντάς γι’ αυτά;
              
Η καθησυχαστική ,ναι καθησυχαστική σας πρωτοφανής κυβερνητική νωθρότητα , που αδιάλειπτα συνεχίζει να επιφέρει στον κόσμο δεινά,προκύπτει πλέον για τη χώρα ως αδιέξοδο.
  
Βρήκατε μια λέξη, μια φράση και παντού απευθυνόμενοι  διακηρύσσετε πώς «δίνουμε μάχες». Ποιες μάχες; Κερδίσατε καμιά;. Πέστε μου μιά. Κι εγώ θα την ασπασθώ και γονυκλινής θα σας υποκλιθώ. Η αδιάλλειπτη καθημερινή διαρροή..ισοδυνάμων είναι πλάνη και δεν κaταφέρνει παρά να εντείνει τον κοινωνικό …μετεωρισμό.
   
«Σύντροφε» Πρωθυπουργέ. Είναι ώρα να απαλλαγείτε από αβελτηριακές διαθέσεις κάποιων υπουργών σας .Κάποιων ευβηθών συντρόφων σας  και μάλιστα κορυφαίων υπουργών που ξεχνούν την …παίδευση κι’ ανάβουν φωτιές όπου δεν πρέπει και όταν  δεν πρέπει,αδικώντας ακόμα και τον εαυτό τους. Εδώ η χώρα καίγεται και «σύντροφοί» σας αναμοχλεύουν δεδομένα εθνισμού πρωτόγνωρα. Εχετε ακούσει πουθενα το «Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν;» σας λέει τίποτα;
                            
Συμβουλευτείτε το…μαξιλάρι σας και γυρίστε πλευρό. Κι΄αν απορείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά, εντρυφήστε, καταννοήστε τον τίτλο του παρόντος. Ωστόσο πάρτε υπ’ όψη και την παροιμία: «Θέλω να σύρω λεβεντιά μα καζαντιά δεν έχω.Μου λέπει η…σέλλα, το …βρακί ,τα δυό μου μπουτσινάρια..!»…


Υ.Γ.(Το ξαναγράφω και θα το ξαναγράφω):  Αλήθεια,ποιός οικονομικά
       «φωστήρας» σας είχε την φαεινή ιδέα,πρότεινε και βάλατε ΦΠΑ 23%
       ακόμα και στα Γηροκομεία; Στις γιαγιάδες και στα…παππούδια μας
       μωρέ; Σ’ αυτούς που μας …γέννησαν ,που μας μεγάλωσαν μέσα σε
       χίλιες δυό δυσκολίες ,σκόμα και  με το υστέρημά τους;Ντροπή σας !.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου