Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΡΚΟ



Σ       Υ       Ν       Δ       Ι       Κ       Α       Τ       Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ   ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ   ΚΑΙ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ    Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ:  ΛΑΜΙΑ  ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  -  ΕΡΓ.  ΚΕΝΤ.  ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com      Τηλ: 6937887924

Αρ.Πρωτ. 49                                            ΛΑΡΥΜΝΑ    28-11-2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00 ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΛΑΡΚΟ

          Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
          Σήμερα 28/1ι/2015 το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας συνεδρίασε και αποφάσισε την προκήρυξη εκλογοαπολογιστικής  Γ.Σ. για την Δευτέρα 07/12/2015 στις 14:00 στο καφενείο του Βέλλιο στον οικισμό ΛΑΡΚΟ. Στο τέλος της ΓΣ θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής η οποία θα διεξάγει  τις εκλογές στο Συνδικάτο μας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα. Οι υποψηφιότητες για την εφορευτική επιτροπή θα κλείσουν την Κυριακή 06/12/15 στις 14:00 και όποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος να επικοινωνήσει στο 6937887924.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία τις εκλογές στο Συνδικάτο μας. Τα σενάρια που διαρρέουν από την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ είναι σκληρά και πρώτο στόχο έχουν τους εργαζόμενους στις εργολαβίες που αντιμετωπίζονται για άλλη μια φορά σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.
Το Συνδικάτο μας πάντα έμπαινε και μπαίνει μπροστά στα προβλήματα των εργαζομένων. Στην τριετία που πέρασε κάναμε παρεμβάσεις στους εργολάβους για την απλήρωτη εργασία, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μπήκαμε μπροστά και ακυρώθηκαν απολύσεις, κερδίσαμε την παροχή γάλατος, δώσαμε την δικαστική μάχη με εργολάβο, κερδίσαμε την αποζημίωση από απερχόμενο εργολάβο, κάναμε παρεμβάσεις σε δήμους και ΔΕΗ για την ρύθμιση χρεών που είχαν συνάδελφοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα διακοπής νερού και ρεύματος, διοργανώσαμε με αλλά Συνδικάτα συγκεντρώσεις και δράσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων.
Άλλες φορές ήμασταν αποτελεσματική άλλες φορές όχι. Αυτό βέβαια δεν οφείλετε μόνο στην κατεύθυνση του Δ.Σ. αλλά κύριο παράγοντα έχει την συσπείρωση των εργαζομένων γύρο από αυτό και εδώ οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι μας πως η συσπείρωση είχε σκαμπανεβάσματα.
Τελευταία ενέργεια του Δ.Σ. είναι η επιστολή που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το  Συνδικάτο μας προς στην ΛΑΡΚΟ η οποία κοινοποιείτε στην Ε.Μ.Ν.Ε. και στο Σ.ΕΠ.Ε και ζητάμε συνάντηση με την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ απαιτώντας :
·                    Να καταργηθεί το δουλεμπορικό καθεστώτος των εργολαβιών. Όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω εργολαβιών (Συντήρηση, φύλακες λιμάνι, καθαρίστριες, καθαρισμοί, σταθεροί και έκτακτοι) να απορροφηθούν από την ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου,  μέχρι τέλος του έτος.
·                    Να σταματήσει τώρα η μετακίνηση των εργαζομένων στην συντήρηση από τα τμήματα που ανήκουν στην δύναμη, στα τμήματα που έχουν ζημιές.
·                    Να φτιαχτεί οργανόγραμμα του εργοστασίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες   υπηρεσίες (ΕΜΝΕ - ΣΕΠΕ), παίρνοντας σοβαρά υπόψη, μελετώντας  την περίοδο 1979 - 1995  και την ασφάλεια που πρόσφερε στους εργαζόμενους.
·                    Αν ήδη υπάρχει οργανόγραμμα, να  τηρηθεί και να κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους. 
·                    Όποιος εργαζόμενος χειρίζεται ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση να μεριμνήσει η ΛΑΡΚΟ να  του βγάλει άδειες.
·                    Να υπογραφεί ΕΣΣΕ, μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και του επιχειρησιακού σωματείου, που να καλύπτει τα αιτήματα των συνελεύσεων των εργαζομένων.
·                    Να δοθούν τα σπίτια στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το καθεστώς που δουλεύουν.
Περιμένουμε απάντηση.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Θα πούμε πολλά στην Γ.Σ. το κύριο όμως είναι να στείλουμε μήνυμα πως οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες είναι συνδικαλισμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα τα πάντα. Έτοιμοι να δώσουν την μάχη για τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα τους.
Από αυτήν την σκοπιά καλούμε ειδικά τους συναδέλφους στις εργολαβίες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές. Καλούμε όποιος επιθυμεί να κατέβει υποψήφιος και μαζικά, δημοκρατικά  μέσα από Γ.Σ. να σχεδιάσουμε και να αγωνιστούμε με το καινούριο Δ.Σ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00 ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΙΣΜΟ ΛΑΡΚΟ.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ.
ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                                  ΚΑΖΑΣ ΔΗΜ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου