Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2016 της Κυβέρνησης της Αριστεράς





Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την κατάθεση, από το Υπουργείο Οικονομικών, του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016:

Ο 1ος Κρατικός Προϋπολογισμός από Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι γεγονός.

Τα μεγέθη του:
  • Επιβεβαιώνουν την επιστροφή της χώρας στην ύφεση, στα πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα και στην αύξηση του δημοσίου χρέους, σε περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας και συνεχών περικοπών στα διαθέσιμα εισοδήματα των πολιτών, αλλά αναδεικνύουν και την αγωνιώδη προσπάθεια της Κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση.
  • Αποκαλύπτουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, με την επιβολή κυρίως νέων ή πρόσθετων φόρων, τα οποία στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία.
  • Δείχνουν ότι το κόστος της διακυβέρνησης υπό τον κ. Τσίπρα είναι μεγάλο για την Ελληνική οικονομία και οδυνηρό για τους πολίτες, ακόμη περισσότερο το 2016 σε σχέση με το 2015.

Πρόκειται, συνεπώς, για έναν αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο Προϋπολογισμό, «πασπαλισμένο» με νότες μη ρεαλιστικής «αριστερής» αισιοδοξίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου