Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Απίστευτες περιπτώσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής


  
Εργολάβος στη Φθιώτιδα πληρώθηκε 12 εκ. ευρώ για ένα τούνελ που έγινε σε λάθος σημείο και η ΕΕ ζητάει τώρα πίσω τα χρήματα.
Το δαιμόνιο και η πονηριά της φυλής μπορούν να οδηγήσουν, ορισμένες φορές, σε απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς ή διαπλοκής.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, λόγω της θέσης του έχει βρεθεί κάμποσες φορές μπροστά σε εξωφρενικές και ευφάνταστες περιπτώσεις.
«Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ' όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει. Το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας» δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Ο ίδιος σε δημόσια συζήτηση, χθες το βράδυ, με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.
Διαβάστε μερικές απίστευτες ιστορίες:
Γιατρός με 2 εκ. ευρώ περιουσία
Γιατρός του Δημοσίου βρέθηκε με  2 εκ. ευρώ περιουσία που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Όταν έγινε έρευνα, βρήκανε ότι έχει ιδιωτικό ιατρείο, του έστειλαν το ΣΔΟΕ και είδαν στο ιατρείο 7 ασθενείς. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είναι φίλοι και συγγενείς και ότι συγκεντρώθηκαν εκεί για γιορτή. Δεν υπήρχε όμως ούτε τούρτα ούτε κεράκια. 
Εργολάβος πήρε 17 εκ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για έργο που δεν έγινε ποτέ
Εργολάβος σε πόλη της Πελοποννήσου πληρώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο 17 εκ. ευρώ για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ ( πήρε τα χρήματα για να κάνει την Περιφερειακή Οδό της Σπάρτης ) . Το ποσό ήταν από Κοινοτικά Κονδύλια και τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει βάλει πρόστιμο 10 εκ. ευρώ .
Δημόσιος υπάλληλος-Διόδια
Δημόσιος υπάλληλος – στέλεχος είχε κάνει κολλητούς υπαλλήλους στα Διόδια του Σχηματαρίου και της Ελευσίνας . Του έδιναν αποδείξεις μαζικά και αυτός τα χρέωνε στην υπηρεσία ως εκτός έδρας.
Εργολάβος στην Φθιώτιδα
Εργολάβος στη Φθιώτιδα πληρώθηκε για ένα τούνελ που έγινε σε λάθος σημείο. Πήρε 12 εκ. ευρώ. Επίσης και αυτά τα χρήματα τα ζητάει πίσω η ΕΕ.
Θυρωρός σε εφορία
Θυρωρός σε εφορία έπαιρνε όλες τις υποθέσεις για να εξυπηρετήσει τον κόσμο . Έλεγε στον κόσμο δώσε μου 0,50 λεπτά για να πάω το φάκελο και βρέθηκε να βγάζει περισσότερα χρήματα από τον διευθυντή.
Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ( εκτός από τα γνωστά ) είχαν πάρει περίπου 80 χιλιάδες ευρώ για να κάνουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε δημοσίους υπαλλήλους από την Τυνησία και το Μπουρούντι.
Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας είχε  60 εκ. ευρώ απόθεμα
Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας είχε  60 εκ. ευρώ απόθεμα , τα οποία τα χρησιμοποιούσε σε μικροέργα. Οι υπάλληλοι δεν δούλευαν ποτέ και μάλιστα στο Ταμείο υπήρχε σύμβουλος 93 χρόνων που δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του.
Στην Πάργα υπήρχε αυθαίρετο WC
Στην Πάργα υπήρχε αυθαίρετο WC – είχε βγει απόφαση να κατεδαφιστεί. Ειδοποιούσαν από την Πολεοδομία και έβαζαν μία γιαγιά στο WC που καθόταν με τις ώρες. Μάλιστα κάποια στιγμή παραλίγο να καθίσει ένα ολόκληρο 24ωρο.
Στην Θεσσαλία έκλεβαν ρεύμα από την ΔΕΗ
Στη Θεσσαλία σε κάποιο σπίτι οι ιδιοκτήτες έκλεβαν ρεύμα από τη ΔΕΗ. Αυτοί είχαν εξασφαλίσει βεβαίωση από γιατρό ότι στο σπίτι ζούσε κάποιος με αναπνευστικά προβλήματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής εμφανιζόταν ως ασθενής μόνο όταν πήγαινε το συνεργείο να κόψει το ρεύμα. Τις υπόλοιπες ημέρες κυκλοφορούσε κανονικά.
Πρώην δήμαρχος άνω Λιοσίων
Ο πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων είχε πάρει Κοινοτικά Κονδύλια 10 εκ. ευρώ για έργα, τα οποία τα κατέθεσε την επόμενη ημέρα σε λογαριασμό στην Ελβετία. Όταν τον έπιασε ο Ρακιντζής, ο πρώην δήμαρχος του απάντησε ότι κατέθεσε τα χρήματα εκεί γιατί έχει καλύτερο επιτόκιο.
Γιατρός υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη θνησιμότητα ασθενών
Γιατρός ήταν υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη θνησιμότητα ασθενών. Ήταν απλός χειρουργός και εμφανιζόταν ως καρδιοχειρουργός με πλαστή επιστολή του Γιακουμπ. Ο Γιακουμπ όταν ρωτήθηκε δήλωσε άγνοια για το πρόσωπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου