Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Τιθορέα

  
  
  




    "Παρθενική" Πανήγυρις για την Θεομητορική Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας Τιθορέας , που εορτάζει και πανηγυρίζει την Έφορο, Προστάτιδα, Τροφό και Βοηθό πάντων των παναγιόφιλων πιστών.
  


  Με τη δέουσα λαμπρότητα και μοναστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι πανηγυρικές ακολουθίες της Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκταρίου του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής μας, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ.

  Πλήθη πιστών συνέρευσαν στην Ιερά Μονή μας από νωρίς το πρωί της Κυριακής , ώστε να προσκυνήσουν την Εφέστιο και Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας.
  


   
      Κατά τη διάρκεια του "κοινωνικού" , ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος απηύθυνε εόρτιο κηρυκτικό λόγο στους παρευρισκομένους πιστούς, λέγοντας πως, σήμερα εορτάζει το ιερότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας , η Παναγία μας. Η Κυρία Θεοτόκος είναι αυτή που κατέχει την πιο υψηλή και κοντινή θέση στον ουρανό . Ο θρόνος Της βρίσκεται δίπλα από τον θρόνο του Θεού, "την υψηλοτέρα των ουρανών" , ψάλλουμε στο μεγαλυνάριό Της. Η Παναγία μας είναι Αυτή , που την ξεχώρισε ο Θεός για να ξεχρεώσει το ανθρώπινο γένος το προπατορικό αμάρτημα, "την λυτρωσαμένην ημάς εκ της κατάρας".  Με την μητρική Της ιδιότητα περιβάλλει και περιφρουρεί τον καθένα πιστό που θα προστρέξει σ' Αυτήν. Η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγήτρια είναι Αυτή που θα οδηγήσει με ασφάλεια τον καθένα από εμάς στο απάνεμο και γαλήνιο λιμάνι της σωτηρίας μας.

        Προέτρεψε ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος τους πιστούς να αναρωτηθούν, ποιος από εμάς δεν Της απηύθυνε λογο ικετευτικό και παρακλητικό και δεν βρήκε λύση στο αίτημά του; Ποιος από εμάς δεν δάκρυσε ενώπιόν Της και δεν βρήκε λύση, ίαση, δεν άντλησε δύναμη και κουράγιο από την ολόφωτη μορφή Της;   

Ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος συνέχισε λέγοντας, πως η Παναγία μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός του ελληνικού έθνους, πάντοτε στις δύσκολες συγκυρίες σκέπαζε αυτή την ευλογημένη γωνιά της γης, την Ελλάδα μας. Βιώνουμε και προβληματιζόμαστε καθημερινώς για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Έχουμε ποτέ σκεφθεί, ποια είναι η αιτία αυτής της κατάστασης; Που οφείλεται αυτή η μαυρίλα που πνίγει τη ζωή μας; Η αιτία είναι μία, η πνευματική απομάκρυνση από τον Θεό , από τους αγίους μας και την εκκλησία. Πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να κάνει πνευματική μεταστροφή, από την αμαρτία, στα αγαθά έργα. Από τις κακές συνήθειες , στην τήρηση των εντολών του Θεού. Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να μας οδηγήσει κοντά στο Θεό είναι η Παναγία μας, η Οδηγήτρια.
       Περατώνοντας το λόγο του ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος, προέτρεψε τους πιστούς να προστρέξουν στην Παναγία την Οδηγήτρια, να παρακαλέσει τον Υιόν Της και Θεόν μας για την Ελλάδα μας και για τον καθένα ξεχωριστά, ώστε να μας περιφρουρει, να μας διαφυλάττει και να μας σώζει από κάθε ενέργεια του μισάνθρωπου διαβόλου.
    
       Εγκάρδιες ευχαριστίες εξέφρασε ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος στον Σεβ. Μητρ. Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλόθεο και τον Θεοφιλέστατο επ. Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ που ελάμπρυναν με την παρουσία τους την Θεομητορική πανήγυρη της Μονής μας, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος και Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Φυλίρου, Γερόντισσα Μακρίνα, τον Ευρωβουλευτή του κόμματος "Χρυσή Αυγή" κ. Γεώργιο Επιτείδιο, τον κ. Κων. Γκιώνη Αντιδήμαρχο του Δήμου μας, την κ. Αθ. Στιβακτή  δημοτική σύμβουλο και εκπροσωπούσα τον κ. Γ. Γώγο, Δήμαρχο του Δήμου μας Αμφίκλειας-Ελάτειας , την κ.  Μαρία Τρομπούκη, πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Βοιωτίας, τον κ.  Αθ. Κόντη, νομικό σύμβουλο της Μονής μας και εξαίρετο δικηγόρο και τον λίαν αγαπητό φίλο και γνωστό ποινικολόγο , κ. Περικλή Σταυριανάκη.

       Εξαιρέτως δε , ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τα πλήθη των πιστών που συνέρευσαν και κατέκλυσαν τη Θεομητορική Μονή Της από διάφορα και μακρυνά μέρη της πατρίδος μας.

       Ευχόμεθα η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγητρία να προστατεύει , να καθοδηγεί , να διαφυλάττει και να χαρίζει δύναμη σε όλους τους Παναγιόφιλους πιστούς .

Εκ της Ιεράς Μονής









  
  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου