Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Την εταιρία "Μαρινόπουλος Α.Ε" καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας




ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΌΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.
Η Μαρινόπουλος Α.Ε με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μεγάλωσε και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα και το εξωτερικό, δίνοντας τεράστια κέρδη στους ιδιοκτήτες της.
Τους τελευταίους μήνες η επιχείρηση στην προσπάθεια της να αυξήσει τα κέρδη της, προσπαθεί να ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους με συγχωνεύσεις .
Η εταιρία προχωρεί σε κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και παράλληλα εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικιοθελείς αποχωρήσεις, τάζοντας γι αυτό, όλη την αποζημίωση και επιπλέον 1500 ευρώ. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να κρύψει τις μαζικές απολύσεις, ότι θα πετάξει πολλούς συναδέλφους στο δρόμο, για να κάνει ακόμα πιο φθηνά τα μεροκάματα και την ζωή όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Γι’ αυτό τον λόγο δίνει και επιπλέον χρήματα!, για να αυξήσει την εκμετάλλευση.
Για μια ακόμη φορά η επιχείρηση θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη της, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της κρίσης και του ανταγωνισμού, σε βάρος των εργαζομένων. Σε αυτούς τα φορτώνει όλα.
Η στάση της Μαρινόπουλος ΑΕ, όπως και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων στηρίζεται από μια σειρά αντεργατικούς νόμους των προηγουμένων και της σημερινής κυβέρνησης, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή όλων μας.    
Δεν πρέπει να συναινέσουμε Καμιά υποταγή κανένας συμβιβασμός. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα. Δε γεμίζει, δεν αδειάζει, όχι μαγαζί, αλλά ούτε ράφι. Κανένας να μην υπογράψει, να μην υποκύψει στις πιέσεις τις εργοδοσίας.
  
Ο καθένας μόνος του δε μπορεί. Όλοι μαζί μπορούμε. Το σωματείο μας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που στόχος τους είναι να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι.

Δίνουμε δύναμη στη δύναμη μας συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου