Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αταλάντη


Στην πόλη της Αταλάντης η δεύτερη Ενορία τιμάται εις την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.  

 

Στον φετινό λαμπρό εορτασμό ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Διάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη και τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, πολλών ενοριτών και κατοίκων της Αταλάντης.

 
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην έννοια του φωτός στη ζωή της Εκκλησίας. Η απουσία του φωτός  συσκοτίζει τις ψυχές και οδηγεί τις κοινωνίες στον μαρασμό. Μπορεί ο ορίζοντας να είναι σκοτεινός, μέσα εκεί όμως υπάρχει το Φως του Χριστού, που σιγά-σιγά θα διαλύσει τα σκότη. 

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους το φώς που έλαμψε στο όρος Θαβώρ να είναι μόνιμος σύνοικος και σύντροφος της ζωής.  



Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετίμησε με το οφίκιο του Οικονόμου τον Εφημέριο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Βουρλιά εις επιβράβευση της προσφοράς του στην ενορία.


Κατά την διανομή του αντιδώρου ο λαός εξέφρασε τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους, τον ευχαρίστησε για την τιμή προς τον Εφημέριό τους και τον εκάλεσε να ξαναέρθει στην ενορία τους.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου