Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«ΥΜΕΙΣ…ΑΔΕΤΕ…!».-

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

   Ελλάδα. Η χώρα του πολιτικού παράδοξου!. Περιστολές, εξωραισμοί, αντιστροφές, αντιγυρίσματα, αναισχυντία, δηκτικότητα, σκόπιμη αναίτια θυματοποίηση, ενοχοποίηση, εκφυλιστική αποδόμηση, επιθέσεις αδυσώπητες, αντιλογίες, αντιμεταθέσεις, παραπλανητικότητα, καραγκιοζιλίκια, σουρεαλισμός, αφαιρετικότητα, πολιτική αχρωματοψία, πολιτικάντικοι σφετερισμοί γνώμης,ένα παροξυσμικό τοξικό πολιτικάντικο κοκτέιλ που που ευτυχώς με τα «καμώματα»… κάποιων, στο παρά 5 δεν εφθασε να αποτελέσει θρυαλίδα θεσμικών παρεκβάσεων.
  
      Ενδοτονωση των κυβερνώντων και εξυπνακίστικα λογίδρια ένθεν κακείθεν. Πρόκειται δυστυχώς για την εικόνα της ελληνικής Βουλής στην 24άωρη σχεδόν πρόσφατη συνεδρία της για ψήφιση του περιβόητου μνημόνιου.
  
   «Σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ.Ενώ οι περισσότεροι είστε άθεοι, είχατε δεν είχατε, μας τρελάνατε στις …αυπνίες!..
   
      Διαταραγμένη λογική  πολιτικής διεργασίας  με αγωνιωδώς επικρεμάμενο το ερώτημα διαφοροποίησης βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης.
    
      Αλλαξε και η ημέρα και η ώρα την επομένη έφθασε 11. Και τότε η πρόεδρος (μία είναι η Πρόεδρος), απευθυνόμενη σε ελάχιστους νυσταγμένους και …εξοντωμένους βουλευτές εδέησε να κομίσει ένστασιν  μη τυπικότητας της ψηφοφορίας.

     Σαν πολύ δεν μας εχουν απασχολήσει τα τερτίπια της Κας Προέδρου; Η Ζωή αντιδρά, η Ζωή αυτονομείται, η Ζωή είναι ..περίπτωση! Λοιπόν Να σας πώ και κάτι: Όπως τα κάνατε να τα…βρήτε. Καμία Ζωή εμένα δεν με απασχολεί .Μέ ενδιαφέρει και μόνον μια ζωή, η …ΖΩΗ μου.
   
     Η ζωή μου που την έχετε κάνει ..σμπαράλια με τις διαρροές, τις μπλόφες, τα Non Paper,τις εξαγγελίες για …ψήφο εμπιστοσύνης και τις προεκλογικές.
  
     Λές και αμα γίνουν εκλογές κάτι θ’ αλλάξει. Σιγά «μην στάξει η ουρά του γαιδάρου»!. «Ωδινεν όρος και έτεκε…μυν»!.
   
   Μια Ελλάδα που ενώ θα’πρεπε η πολιτική να την απασχολεί, τουναντίον την…ταλαιπωρεί.Μια χώρα που ταλανίζεται ανάμεσα σε… πλατφόρμες, συνιστώσες και… Μαξίμου!
        
  «Σύντροφοι»έχετε επαρ΄ελπίδα ακούσει τίποτα για το διατροφικό «κατοχικό σύνδρομο».Ηδη ,δεν απέχει και πολύ από το να θυμίζει την «Πολυξένη» του Ζαμπέτα: «Αν δεν βρείς να πάρεις χόρτα ,πάρε γαύρο και ψωμί και στο Surer Market  ρώτα πόσο πάει το τυρί!».- 

    Επιτέλους κυβερνήστε! Δεν μπορείς τις αγωνιώδεις πιέσεις των πολιτών για λύσεις και αποφάσεις να τις εκλαμβάνεις ως προσωπικές επιθέσεις. Δεν μπορεί, δεν στέκει , υπουργοί να συνδιαλέγονται με τον κόσμο με Twitter. Γελάει ο κόσμος.

     Ο ΕΝΦΙΑ …βρυκολάκιασε και η …έκτακτη εισφορά …ψήλωσε.Τι έχετε να απολογηθείτε;

    Πρώτο μέτρο η κατακρήμνιση της κατώτερης σύνταξης από τα 486 στα 397 ευρώ και …όποιος προλάβει. Τι έχετε γι’ αυτό να απολογηθείτε;

    Ανεβάσατε τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια από το μηδέν στο 23%. Δηλαδή το παιδί του φτωχού η του μέσου Ελληνα, ναμην …μάθει μια ξένη γλώσσα, να μην …ξεστραβωθεί! Και δεν ντραπήκατε να συσχετίσετε την μόρφωση με την τιμή του μοσχαρίσου κρέατος στο 13%.Μπερδέψατε την παιδεία με το …μοσχάρι!

      Πάνε και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Τα εκχωρήσατε αντί πινακίου φακής στους Γερμανούς ,στην …κρατική (Fraport)(ιδιωτικοποιήσεις γαρ). «Σύντροφοι» ,σεις δεν μιλούσατε προεκλογικά σχετικά για «αισχρό ξεπούλημα»; Τώρα τι κάνατε δηλαδή; Τα …ξεπουλήσατε; Κρίμα ,γιατί εμείς οι Ελληνες είχαμε αυτά τα αεροδρόμια για πτήσεις,ενώ εσείς…για πέταμα!
  
   Ενώ προκύψατε απόλυτα μνημονιακοί,πλαγίως, καθ’ υποβολήν, μιλάτε για αντίρροπα.Βαλθήκατε να μάθετε τον κόσμο, να ξεφύγετε με …οικονομετρικά , τάχα μου ,… διανύσματα…Ποια αντίρροπα; Δηλαδή θα «τετραγωνίσετε το …δεκάρικο;».

   Θα βρήτε λέτε ισοδύναμα. Ελπίζετε εως τέλους του 2015 να ειπράξετε 14,5 δίς από φόρους κ.λ.π. Από πού θα τα εισπράξετε; Από ποιόν; Ποιος έχει να τα πληρώσει; Μήπως ο κόσμος που για να …βγεί, για να επιβιώσει, ηδη εχει κάνει το «σ@@τό του …παξιμάδι»;

   Ενταφιάζετε την πραγματική οικονομία,τον μικροεπαγγελματία,τον μικρομεσαίο,τον μεροκαματιάρη, τον μικροσυνταξιούχο.

    Και κατόπιν μιλάτε για αριστερά, για κοινωνιοκεντρισμό και …στοχοπροσήλωση. Είναι αυτή αριστερά; Είστε σεις αριστερά ,που, ενώ με χέρια και με πόδια υπογράψατε,ναι υπογράψατε!, το τρίτο βάναυσο μνημόνιο, μιλάτε θαλερά για …απεμπλοκή; 

«Σύντροφοι», μάλλον μας…δουλεύετε.

   Ξέρετε πως λέγεται αυτό που κάνατε; Λέγεται κυβίσθιση, στα νεοελληνικά …κολοτούμπα!

  Και δεν είναι μόνον αυτό. Είστε και προκλητικοί. Κάποιοι μέντορες υπουργοί σας, μεταξύ νιρβάνας και Freddo, δηλώνουν σίγουροι για ενδεχόμενη κυβερνητική σας αποτελεσματικότητα.Αυτά δηλώνουν ανάμεσα σε…ρεμβώδη ηρεμία και …άφωνη πολιτική έκσταση! Και εγώ προβληματίζομαι:

Σας συνέχει αγνοια κινδύνου η …οπορτουνισμός;

   «Σύντροφοι», η εποχή μύησης του κόσμου στην ψευδοεπαναστατική σας μέθη παρήλθε. Και παρήλθε ανεπιστρεπτί.Οσο γρηγορώτερα το αντιληφθείτε ,για σας, τόσο καλίτερα.

   Οσο για μας ,για τον κόσμο,ένα είναι βέβαιο-βεβαιότατο: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων ,υμείς  άδετε!». Πάρτε το…αλλιώς!. Η πλάκα…τέλος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου