Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΕ…

[ Του Κωνσταντίνου Κούρου ]

Όλοι γνωρίζουμε ότι σύντομα η χώρα θα πάει σε εκλογές και γι’ αυτό θα εκμεταλλευτώ τώρα την ευκαιρία που ξέρω ότι έχεις λίγο χρόνο ξεκούρασης για να σου γράψω. 

Σύντομα θα έχεις τη δυνατότητα να ψηφίσεις και γι’ αυτό θεωρώ αναγκαίο να σου πω αυτά που έχω ζήσει και έχω δει μέχρι τώρα ως ένα 27χρονο πολιτικό όν με λίγη εμπειρία πολιτικής αλλά αρκετή εμπειρία από βιώματα στην αλληλεπίδρασή μου με τους συνανθρώπους μας.   

Στις εκλογές λοιπόν, το πολιτικό σύστημα σου δίνει όλες τις επιλογές για να διαλέξεις. 
  
Να ψηφίσεις το γραφικό, τον επαναστάτη που λέει όχι σε όλα και όταν τον ρωτάς για το μετά, απόλυτη σιωπή, το λόγιο που μιλάει μιλάει […] και από περιεχόμενο τίποτα αλλά με άριστη εξειδίκευση στην  ΕΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ του Σοπενχάουερ, το λαϊκιστή που θα σου λέει αυτά που θέλεις να ακούσεις, τους 30-40 μόνιμους των καναλιών που έχουν πιάσει στασίδι, εκλέγονται για 30 χρόνια και ενώ στην εκάστοτε βουλή εκλέγονται 300 βουλευτές κάποιοι δεν περνούν ούτε απ’ έξω από ΜΜΕ, τους ιδεολόγους που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα και τους ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος). 

Αλλά για να εξηγούμαστε, όλοι οι παραπάνω βρίσκονται σε όλα τα κόμματα και το θέμα είναι να μπορείς να τους ξεχωρίσεις. 

Αλλά αρκετά με τα παραπάνω, θα μπω στο παρασύνθημα και θα σου μιλήσω λοιπόν για εμένα και το κόμμα μου την «Κοινωνία αξιών» (το που θα μας κατατάξεις εναπόκειται στο δικό σου πολιτικό αισθητήριο). 

Εγώ λοιπόν ονειρεύομαι μια Ελλάδα που δε θα εγγυάται τη μη μείωση των συντάξεων αλλά θα βρίσκει μεθόδους και θα υλοποιεί μέτρα για την αύξησή τους και τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας που προσέφεραν με την εργασία τους στο κοινωνικό σύνολο (η κοινωνία αξιών έχει ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για το ασφαλιστικό). 

Μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις γνώσεις των νέων για να καθιστά τις Ελληνικές επιχειρήσεις  ανταγωνιστικότερες των ανταγωνιστικών. Μια Ελλάδα που στους άνεργους νέους θα είναι αρωγός με κίνητρα και στήριξη για να επιχειρήσουν. Μια Ελλάδα που η οικονομία θα είναι το εργαλείο ευημερίας της κοινωνίας και όχι το αντίστροφο. Μια Ελλάδα που θα βασίζεται σε ένα εναλλακτικό μοντέλο κατανάλωσης παραγωγής  και οικονομίας που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και την κοινωνία και όχι την ολιγαρχία και τα κέρδη των αγορών. Μια Ελλάδα που οι πολιτικοί δε θα μπορούν να μένουν στις εύκολες εξαγγελίες αλλά θα είναι υποχρεωμένοι από το λαό να παρουσιάζουν κοστολογημένες προτάσεις και να αξιολογούνται μετά την υλοποίηση τους.  

Αλλά αυτά ίσως να μην σου αρκούν και το καταλαβαίνω. Γι’ αυτό θα μπω στα της «κοινωνίας αξιών»: τι είμαστε λοιπόν και τι δεν είμαστε. 

Είμαστε σήμερα ένα κόμμα του 0.4% που όμως πιστεύουμε στις ιδέες μας και στους ανθρώπους μας και δεν πτοούμαστε από ποσοστά. Είμαστε άνθρωποι που προτείνουν, τεκμηριώνουν και επικαιροποιούν τις θέσεις του κόμματος και αποφασίζουν γι’ αυτές δημοκρατικά στα πολιτικά συμβούλια σε μόνιμη βάση γιατί για εμάς η πολιτική δεν είναι στατική. Είμαστε άνθρωποι που δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε από την πολιτική και εγώ προσωπικά αν μου έδινες την ευκαιρία να εκλεγώ δεν αισθάνομαι ότι αξίζω μεγαλύτερη αμοιβή  από εσένα που με ψηφίζεις. Είμαστε πολιτικοί που από εμάς δε θα ακούσεις τίτλους και θέσεις του αέρα γιατί πολύ απλά εμείς πρώτα δουλεύουμε, τεκμηριώνουμε και μετά υλοποιούμε. Είμαστε άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό γιατί ζούμε και εμείς σε αυτή την κοινωνία γι’ αυτό κάθε τι που παράγουμε στο πεδίο της πολιτικής στο στάδιο τελικού νομοσχεδίου δεν το κρατούμε για μας αντίθετα το ενεχυριάζουμε  στην εκάστοτε κυβέρνηση  (βλέπε  τελευταία υπουργείο δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ). 

Όμως δε σου είπα τι δεν είμαστε. Δεν είμαστε προφήτες και δεν πιστεύουμε σε αυτούς. Δεν πιστεύουμε σε αρχηγούς αντίθετα πιστεύουμε σε ομάδες. Δεν μιλάμε με τίτλους, μιλάμε με περιεχόμενο. Δεν φοράμε παρωπίδες  αντίθετα είμαστε σε μόνιμο brainstorming για αναζήτηση νέων ιδεών. Δεν είμαστε στερεοτυπικοί είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στην κοινή λογική. Δεν είμαστε μονοθεματικοί, μας ενδιαφέρουν  όλοι οι τομείς  της κοινωνίας και δουλεύουμε γι’ αυτούς. Δεν είμαστε κλειστό club αντίθετα είμαστε ανοιχτοί σε όλους και σε ‘σένα, αρκεί να πιστεύεις στην προσφορά και όχι στα οφέλη που θα αποκομίσεις από την συμμετοχή σου στο κόμμα. 

Δεν θα γράψω άλλο γιατί αρκετά σε κούρασα. Αλλά για να κλείσω θα σου πω τούτο. Την επόμενη φορά που θα ψηφίσεις θυμήσου ότι η σχέση σου στην εκλογική διαδικασία είναι σχέση εγγυητή- δανειολήπτη όπου εγγυητής είσαι εσύ και δανειολήπτης ο βουλευτής που θα ψηφίσεις όποτε αν ο βουλευτής δεν πράξει αυτά για τα οποία τον έστειλες στη Βουλή εσύ θα επωμιστείς τις συνέπειες.
   
Κούρος Κωνσταντίνος
εκπρόσωπος τύπου ‘’κοινωνία αξιών’’
Τηλ. 6942805262

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου