Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Επιτυχής ολοκλήρωση διακρατικής συνάντησης για το Ευρωπαϊκό Έργο Migrain

  
Επιτυχής ολοκλήρωση δεύτερης διακρατικής συνάντησης για το Ευρωπαϊκό έργο Migrain-Εσωτερική και Εξωτερική μετανάστευση: κοινωνική επιρροή και απαντήσεις των πολιτών για την βιώσιμη και ειρηνική ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης Ευρώπης.
  
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Migrain- Εσωτερική και Εξωτερική μετανάστευση, η οποία έλαβε χώρα στο Δήμο Λοκρών 3-6 Ιουνίου 2015. 
   
Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μια σειρά διαλέξεων και πιο συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα της συνάντησης ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος απεύθυνε χαιρετισμό και έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Δήμου Λοκρών προβάλλοντας την ιστορία του τόπου μας. 
   

Χαιρετισμό απεύθυνε  επίσης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Χειμάρας Θεμιστοκλής καθώς και η Δήμαρχος Λιβαδειάς κ.Πούλου Γιώτα
Έπειτα ακολούθησε ομιλία με θέμα «Μετανάστευση» από τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας-Ταξίαρχο κ.Πάππο Μιχαήλ. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ.Θεοφιλόπουλος Βασίλειος, Ειδικός σε θέματα ασφαλέιας-ΚΕ.ΜΕ.Α αναφερόμενος στην «Παράνομη Μετανάστευση» και η κ.Μηνέ Φωτεινή, Στέλεχος ΚΕ.ΜΕ.Α η οποία αναφέρθηκε σε «Μετανάστευση και Εθελούσιες επιστροφές».

Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Μετανάστευση και κοινωνική ένταξη στην Ελλάδα», από την κ.Κοτσαφίτη Αντιγόνη, Κοινωνιολόγο-Δημοτική Σύμβουλο, και  έπειτα ακολούθησε εισήγηση με θέμα: «Μετανάστευση στην εκπαίδευση», από τον κ.Βλαχάβα Γεώργιο, ο οποίος είναι υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας στο Δήμο Λοκρών, εκπαιδευτικός και πρώην Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λοκρίδας. 
   
Συνεχίζοντας, στο θέμα: «Υπηρεσίες του Δήμου και Μετανάστες», αναφέρθηκε η κ.Παπαναγιώτου Άννα, Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών, Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος. 
     
Τέλος, στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν προσωπικές ιστορίες μεταναστών από την κ.Dedia Halim και την κ.Irina Mitova όπου αποτελούν μία μικρογραφία του συνόλου των μεταναστών του Δήμου μας.
       
Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε προγραμματισμένη επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης με ανταλλαγές απόψεων μαθητών-μεταναστών και μελών των αποστολών. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και σε επιχείρηση μεταναστών (Παντοπωλείο Βουλγάρων).
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου