Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση ΕΑΜ: "Ξεσκεπάστηκε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός ρόλος της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ"

  
Ε.Α.Μ                                         
02/06/2015
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.


            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

            Την προηγούμενη Πέμπτη κάναμε 4ωρη στάση και μαζευτήκαμε στο χώρο του κινηματογράφου για να προχωράγαμε σε Γενική Συνέλευση η οποία δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Κατά τη διάρκεια καταμέτρησης των εργαζομένων, στις «τοποθετήσεις» που έκαναν στελέχη της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ, επιβεβαιώθηκαν κατά την άποψή μας όλα αυτά που σας είχαμε πει μέσα από την τελευταία ανακοίνωσή μας. Ξεσκεπάστηκε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός ρόλος της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ, ξεσκεπάστηκαν τα κομματικά – εργοδοτικά παιχνίδια που παίζουν στην πλάτη μας αυτές οι παρατάξεις.
   

Η μεν ΔΑΚΕ θέλει να δείξει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα Διοίκηση που αντικειμενικά θα διοριστεί κάποια στιγμή πως δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από αυτήν. Θέλει να δείξει πως έχει τον έλεγχο των εργαζομένων , πως μπορεί να τους φουσκώνει και να τους ξεφουσκώνει ανάλογα με τις ανάγκες  της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το μόνο που διεκδικεί είναι να αναγνωριστεί το εργοδοτικό «ταλέντο» της και να ανοίξει η κυβέρνηση με οποιαδήποτε Διοίκηση το αλισβερίσι μαζί της. Κάτω από αυτή την σκέψη μας καλούν σε Γ.Σ. με θέμα μόνο τις προσλήψεις γνωρίζοντας την ίδια στιγμή πως ένας αγώνας που έχει αποσπασμένα αιτήματα είναι δύσκολο να συσπειρώσει εργαζόμενους και αν ακόμη τους συσπειρώσει δεν μπορεί να έχει συνέχεια (αντικειμενικά κουράζει αν δεν έχεις κίνητρο). Από έναν τέτοιο αγώνα δεν θίγονται ούτε η ΛΑΡΚΟ , ούτε η κυβερνητική πολιτική, μιας και οι εργαζόμενοι που ενσωματώθηκαν στην ΛΑΡΚΟ από το 2007 έως και σήμερα με δουλεμπορικες ατομικές συμβάσεις  κοστίζουν σε χρήμα λιγότερο στη ΛΑΡΚΟ.
  
Το δε ΜΕΤΑ, που έχει ανοιχτά φιλοκυβερνητική στάση, ανταγωνίζεται το «ταλέντο» της ΔΑΚΕ. Θέλει να αναδειχτεί αυτό ως πρωταγωνιστική κυβερνητική εργοδοτική παράταξη που ελέγχει τους εργαζόμενους όπως βολεύει την κυβέρνηση και τη ΛΑΡΚΟ. Από αυτή την άποψη προσπαθεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους λέγοντάς μας πως τώρα όλα θα γίνουν από τη νέα Διοίκηση που θα διοριστεί (βγάζει και εβδομαδιαίες ραδιοαρβήλες τους δυο τελευταίους μήνες πως «τώρα αλλάζει») γνωρίζοντας την ίδια στιγμή πως αυτή η μέθοδος καλλιεργεί στάση αναμονής στους εργαζόμενους και μόνο τη ΛΑΡΚΟ βολεύει.
  
Ο καυγάς που γίνεται μεταξύ της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ είναι για το ποιος από τους δυο θα πάρει καλύτερο βαθμό από την κυβέρνηση και τη ΛΑΡΚΟ , για το ποιος από τους δυο είναι καλύτερος και φερέγγυος υπερασπιστής τους. Βεβαίως αυτονόητο να πούμε πως όποιος πάρει τον καλύτερο βαθμό θα έχει και  καλύτερο αλισβερίσι σε μικρορουσφετάκια που όμως σε καμιά περίπτωση δεν θίγουν την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ, σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες μας.
  
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Απέναντι στις φιλοκυβερνητικές – φιλοεργοδοτικές τακτικές της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ αντικειμενικά βρίσκονται τα εργατικά δικαιώματά μας. Είτε το κατανοεί ο καθένας μας είτε όχι, είτε έχει στηρίξει ο καθένας μας τον οποιονδήποτε από αυτές τις παρατάξεις και τα κόμματά τους είτε όχι , αντικειμενικά τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματά μας όχι μόνο δεν μπορούν να διεκδικηθούν με τέτοιες τακτικές αλλά απεναντίας έρχονται σε μετωπική σύγκρουση απέναντί τους. Η κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών , όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας με σύμβαση αορίστου χρόνου από την ίδια τη ΛΑΡΚΟ (ΟΛΟΙ, Συντήρηση, Καθαρισμοί, Καθαρίστριες Σεκιούριτι), να καλυφθούν τα οργανικά κενά και να επανδρωθεί η Συντήρηση με νέες προσλήψεις, παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή εργασία μας, να αμειβόμαστε όλοι με την ίδια Επ.Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των Επ.Σ.Σ.Ε που υπογράφτηκαν έως και το 2007 (υπολογισμός τριετιών αναγνώριση προϋπηρεσίας στις εργολαβίες, εκδρομές, βασικοί μισθοί κλπ.), να δοθούν με αναδρομική ισχύ όλες οι οικονομικές διαφορές  που απορρέουν από την Επ.Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους που προσληφθηκαν από το 2007 εως σήμερα και του εργαζόμενους  που πήραν προαγωγές χωρίς οικονομικό αντίκτυπο, η επαναπρόσληψη του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα που απολύθηκε για την τρομοκράτηση όλων μας, όλα αυτά, συν την κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών – φορομπηχτικών μνημονιακών νόμων και την μη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ που είναι τα αιτήματά μας τα οποία έχουν βγει μέσα από τις Γ.Σ και έχει εξαντληθεί κάθε ανοχή διαλόγου απέναντι στην αδιαλλαξία της ΛΑΡΚΟ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, όλα αυτά, η πραγματική διεκδίκησή τους, έρχεται σε σύγκρουση με τις τακτικές που ακολουθούν η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ. Έρχονται σε σύγκρουση με τις πολιτικές των κομμάτων που υπερασπίζονται αυτές οι παρατάξεις, έρχονται σε σύγκρουση με την Ε.Ε , τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της ΛΑΡΚΟ.

Αν αυτές οι παρατάξεις δεν δέχονται τα επίθετα κυβερνητικός – εργοδοτικός , τότε «εδώ είναι η Ρόδος , εδώ και το πήδημα» . Δέχονται ή δεν δέχονται πως τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια;  Λένε πως δέχονται, ωραία. Δέχονται ή δεν δέχονται πως αρκετή υπομονή κάναμε και δεν πάει άλλο; Λένε πως δέχονται , πολύ ωραία. Τότε τι είναι αυτό που κρατά και τους δυο και δεν θέλουν να παρθούν αποφάσεις για δυνατές κινητοποιήσεις με θέμα υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε που να έχει όλα τα αιτήματα μέσα; Εμείς λέμε η φιλοεργοδοτική και φιλοκυβερνητική αντίληψή τους. Ποιον βολεύει αυτή η στάση τους; Εμείς λέμε πως βολεύει μόνο τη ΛΑΡΚΟ και τις κυβερνήσεις.

Παρόλα αυτά και χωρίς αυταπάτες αλλαγών αντίληψης αυτών των παρατάξεων , το ΕΑΜ θα δώσει την μάχη στο Δ.Σ. που πρέπει να γίνει βάσει καταστατικού για τον ορισμό ημερομηνίας δεύτερης Γ.Σ. Θα δώσουμε τη μάχη για να «πείσουμε» την πλειοψηφία πως πρέπει να πάμε σε Γ.Σ. με τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, με θέμα δηλαδή υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε. Όσο και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι λέμε τα ίδια, δεν λέμε τα ίδια. Εμείς μιλάμε για βελτίωση της ζωής μας, αυτοί μιλάνε για συνέχιση της ίδιας κατάστασης.

Το ΕΑΜ σας καλεί ανεξάρτητα με το τι στηρίξατε στο Σωματείο και στις κοινοβουλευτικές εκλογές να δώσετε και εσείς τη μάχη, θα πειστείτε και εσείς πως τέτοιες λογικές δύσκολα έως ποτέ  αλλάζουν. Τέλος,  κυριότερα καλούμε τον κάθε συνάδελφο και την κάθε συναδέλφισσα να αναλάβουν την μοναδική ευθύνη  που έχουν γι΄ αυτή την κατάσταση. Να σταματήσουν να είναι αμέτοχοι στις εξελίξεις , να έρθουν στη Γ.Σ., να ακούσουν, να τοποθετηθούν, να προτείνουν, να ψηφίσουν. Η πραγματική μάχη θα δοθεί εκεί . Την τελευταία λέξη και πρέπει και μπορούν να την πουν οι εργαζόμενοι.

ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ.


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ε.Α.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου