Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ Κ. Φθιώτιδας στο Τρίλοφο

  
Σχετικά με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Κ. Φθιώτιδας στο Τρίλοφο, με τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις των κατοίκων της Δυτικής Φθιώτιδας και μετά τη Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό Γραμμένη, η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ σημειώνει:
      
Η τοποθεσία Μαγδάρα Τριλόφου, όπου σχεδιάστηκε από τον ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ, είναι ο ορισμός της ακαταλληλότητας για κάτι τέτοιο. Η μελέτη κατασκευής έχει ελλείψεις και εύκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από κάθε άποψη. Ωστόσο οι αποφάσεις  των δικαστηρίων απορρίπτουν τις δικαστικές προσφυγές κατοίκων και φορέων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο συγκεκριμένο χώρο.
    
Η Ε.Ε. θεωρεί τη διαχείριση των απορριμμάτων έναν τομέα υψηλής κερδοφορίας και προωθεί την ανάμειξη των εργολάβων σε αυτή τη διαδικασία. Όλες οι κυβερνήσεις της κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του τωρινού υφυπουργού ΥΠΕΚΑ στη Λιβαδειά.
     
Η μετατροπή του Περιφερειακού και των τοπικών ΦοΔΣΑ  σε Ανώνυμες Εταιρείες -ανεξέλεγκτες από τα Δημοτικά Συμβούλια- οδηγεί στην παράδοση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και στην επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με ασήκωτα ανταποδοτικά τέλη. Ενώ ο κ. Περιφερειάρχης δηλώνει για το νέο σχεδιασμό ΠΕΣΔΑ ότι μέσα στη δεκαετία πρέπει να είναι έτοιμη και η διαδικασία της καύσης.   
     
Η διαπίστωση της Τ.Ε. είναι ότι, μέχρι τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Μακρακώμης και σημαντικός αριθμός πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων αγνοούσαν τη σοβαρότητα του θέματος και τις προεκτάσεις του. Γεγονός που δείχνει ότι οι δημοτικές αρχές δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν το λαό της περιοχής, αλλά αρκέστηκαν στον «χαρτοπόλεμο» της γραφειοκρατίας.   
      
Η Τ.Ε. καλεί την Επιτροπή Αγώνα κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στη Μαγδάρα να κλιμακώσει την αγωνιστική της πορεία για την αύξηση πίεσης ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ. Αλλά και για πολιτική λύση στη συνέχεια. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αγωνιστούν ανυποχώρητα και να ακυρώσουν το περιβαλλοντικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί στον τόπου τους. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν στο πλευρό τους όλο το δυναμικό του ΚΚΕ.

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΔΑΡΑ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΗ, ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΛΑΜΙΑ       2/6/2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου