Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση δήμου Λοκρών για την Αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ      
ΝΟΜΟΣ   ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ   
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ           
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημαρχείου
Τ.Κ.  35200-Αταλάντη 
Τηλ: 22330-81015 
Fax: 22330-22606  
 Αταλάντη, 9/06/2015

Δευτέρα 8/6/2015,πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την Αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Αταλάντη. Παραβρέθηκαν, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συλλογικοί φορείς του Δήμου Λοκρών.

Συζητήθηκαν και διατυπώθηκαν  απόψεις αναφορικά με το πολύπλευρο και σοβαρό ζήτημα το οποίο συνίσταται στην Αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση έγινε σχετικά με την: «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας» και για την «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της μελέτης Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του, έκανε επίκληση των αποφάσεων των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην Δήμων αλλά και των αποφάσεων του ΔΣ του Δήμου Λοκρών, όπου με 

1 την αριθμ.  11/139/2011 απόφασή του, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της κατάθεσης ψηφίσματος διαφωνίας για το σχέδιο της Κ.Υ.Α. που αφορά το «Ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες» του ΥΠΕΚΑ.

2 την αριθμ. 29/489/2011 απόφασή του με την οποία αποφασίζει κατά πλειοψηφία πρώτον, ότι επιβεβαιώνει και εμμένει στη πάγια θέση του Δήμου, να μη δεχθεί καμία και με οποιοδήποτε τρόπο εγκατάσταση νέας μονάδας υδατοκαλλιέργειας στο κόλπο Λιβανατών – Αταλάντης – Θεολόγου, δεύτερον ζητάει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να απορρίψει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο της υδατοκαλλιέργειας

3 την αριθμ. 15/273/2013 απόφασή του  εις την οποία ο Δήμος μας δηλώνει την πάγια θέση του Δήμου Λοκρών αλλά και πάγια θέση όλων των πρώην Δήμων Αταλάντης, Δαφνουσιών, Μαλεσίνας και Οπουντίων είναι αντίθετος σε ανανεώσεις και επεκτάσεις αδειών, πολύ δε περισσότερο στην επέκτασή τους

4 Ο Δήμος Λοκρών ήτο ένας εκ των πολλών φορέων οι οποίοι  κατέθεσαν την με αριθμ. κατάθεσης 230/12-01-2012 αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Ε’) στην οποία αναφέρονταν όλες οι αντιρρήσεις και απόψεις μας οι οποίες συνέπιπταν στο σύνολό τους με τους υπόλοιπους προσφεύγοντες.

Συμπερασματικά και μετά τις τοποθετήσεις των παρόντων, προέκυψε ότι το πρόβλημα το οποίο θα προκύψει από την εφαρμογή του Ειδικού χωροταξικού σχεδίου όπως αυτό αναφέρεται αναλυτικά στις εν λόγω μελέτες, θα προκαλέσει στο άμεσο μέλλον μεγάλο αριθμό προβλημάτων και δυσλειτουργιών στην εύρυθμη λειτουργία τις επιχειρηματικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, σε ένα σημείο του Ευβοϊκού Κόλπου το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο από τις ήδη υπάρχουσες υδατοκαλλιέργειες.

Τέλος επισημάνθηκε ότι, η περιοχή του Δήμου Λοκρών είναι άκρως αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλούς αρχαιολογικούς χώρους για εκμετάλλευση, παραλίες, υγροτόπους και κυνηγητικά καταφύγια. Εμείς ως Δήμος θα πράξουμε ότι μας υποδεικνύει η ευθύνη μας, ως φορέας Διοίκησης του τόπου, προκειμένου να ανατρέψουμε τον Χωροταξικού Σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣΤετάρτη, Ιουνίου 10, 2015

    Η ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών είναι ανακοίνωση του κ.Λιόλιου και όχι ομόφωνη του Δήμου Λοκρών. Αναφέρει ότι δεν δεχόμαστε νέες μονάδες στον κόλπο Λιβανατών-Αταλάντης-Θεολόγο εξαιρώντας όλες τις άλλες παραλίες περιοχές κυρίως στην Λάρυμνα. Αν έχει γίνει λάθος θα πρέπει να διορθωθεί, διαφορετικά αυτή εκφράζει απόψεις του κ. Λιόλιου και φυσικά δεν υπάρχει ομοφωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου