Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δήμαρχος Λοκρών: Ο αγώνας είναι για την επιβίωσή μας!

   
Μεγάλη συγκέντρωση Φορέων και Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2015 στο Δημαρχείο Λοκρών σχετικά με την αναθεώρηση του Χωροταξικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας, σύμφωνα με το σχεδιασμό του οποίου 2 τεράστιες ζώνες Οργανωμένης Ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών προβλέπονται στο Αταλάντονήσι και το Γαιδουρονήσι του κόλπου της Αταλάντης δυναμικότητας 1.4300 τον/ετησίως και 1.610 τον/ετησίως αντίστοιχα!

Η δε περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΑΥ) εκτείνεται από την Τραγάνα μέχρι τις Λιβανάτες!!! 

Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος και στη συνέχεια οι επικεφαλής των συνδυασμών καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πολίτες. 

Ο στόχος των ομιλιών ήταν κοινός: 
Να αποτραπεί με κάθε μέσον η καταστροφή της θαλάσσιας περιοχής του Κόλπου Αταλάντης 

Στο τέλος σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο οι περαιτέρω κινήσεις θα είναι κατ`αρχάς η επικαιροποίηση των αποφάσεων των προηγουμένων Δημοτικών Συμβουλίων όπου καταδικάζεται ο σχεδιασμός αυτός, η αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα με τη Διοίκηση αλλά και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφόσον δεν αποδεχτεί τις προτάσεις του Δήμου για αποχαρακτηρισμό του Κόλπου ως περιοχή αναπτυξης υδατοκαλλιεργειών,η σύσταση επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους στα περιφερειακά συμβούλια και οτι θα οριστει νέα συναντηση στην οποία θα προσδιοριστουν οι τρόποι και οι μέθοδοι δράσης για την ανατροπή του σχεδιασμού αυτού. 
Και με τα λόγια του Δημάρχου "Ο αγώνας είναι για την επιβίωσή μας" η συγκέντρωση έκλεισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου