Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«ΝΟΜΙΝΑΛΙΣΜΟΥ…ΤΕΡΤΙΠΙΑ, ΜΕ …ΓΡΑΒΑΤΑ η …ΧΩΡΙΣ»!..

[ Του ΜΠΆΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

Ο πολιτικός αέρας… θανατερά τοξικός. Μεγαλόφωνα , στεντόρεια το φωνάζει εδώ και καιρό ο…ντελάλης! Ελλάδα.Χώρα ,οικονομικά κατεστραμμένη ,πολιτικά …ισοπεδωμμένη. Κι’ εμείς ,ως συνήθως, έμπλεοι ναρκισσιστικής  μας…φοβίας διαπραγματευόμαστε και …
σχεδιάζουμε!

Τι, στην ευχή, νυχθημερόν …σχεδιάζουμε, κανείς  δεν ξέρει. Μάλλον «την τύφλα»μας σχεδιάζουμε και προτείνουμε. Κοντά μισό χρόνο τώρα.
   
Εδώ συμφωνία, εκεί συμφωνία, πουθενά συμφωνία.Και η κατάσταση να θυμίζει το… αλληγορικό παραμύθι του λύκου με τα …πρόβατα!

-Λύκος στα πρόβατα, λύκος στα πρόβατα : Ετρεξε ο τσοπάνης μία, έτρεξε ο τσοπάνης δύο και ύστερα βαρέθηκε. Ένα βράδυ κάποιος φώναξε : Λύκος στα πρόβατα !.. Το άκουσε ο τσοπάνης και αφού γύρισε από το άλλο πλευρό ,είπε μεσα του: Πάλι κάποιος κάνει πλάκα.Καί τό’ριξε σε ύπνο βαθύ…Όταν όμως το πρωί πήγε στο μαντρί ,σχεδόν τρελλάθηκε.Ο λύκος είχε φάει τα πρόβατα….
   
Ετσι κι’ ο Ελληνας , ακούει, ακούει και… δεν ξέρει τι να πιστέψει.
              
Μας πήρε το κατακαλόκαιρο.Μας πήραν.. χαμπάρι και οι …φίλοι μας οι …εταίροι  και σαρκαστικά και …σαρδώνεια,περιγελαστικά, λίγο θέλει, να φθάσουν να μας «θωρούν» σαν… «κόρες καλλίπυγες»!.
Μην πάθουμε και καμιά «άλλη» ζημιά…χειρότερη…
    
Ε΄,ρε …μεγαλεία ,που θυμίζουν Πλατωνικά… universalia!..Ε΄ρε..Αβεροισμοί », «ησυχαστικές έριδες»  ,θεωρήσεις  και πρακτικές… νομιναλισμού υπέρτερες!..Κι’ ενώ είναι …αδύνατο να …φωνάξουμε τον Αριστοτέλη να μας βάλλει σε…τάξη γνώμης , κάποιοι κορδωμένοι, υπερφίαλα παριστάνουν τον Γουλιέλμο του…’Οκαμ,πηγαινοερχόμενοι…ακομβίωτοι μεταξύ Αθήνας –Βρυξελλών- Βερολίνου, αλεπάλληλα!. Σαν να λέμε Κολιάτσου-Παγκράτι!…
               
Βαβέλ, τραγέλαφος .Μας …πήρε και μας…σήκωσε! Πολιτικός…ανεμοστρόβιλος! Αμφιθυμιών πλημμύρα.Μιθριδατισμού επινοήσεις εως..μή παρέκει.. Εικοσι επτά μήνες το κράτος σε αποπληθωρισμό και σείς  ως νέοι… Νέρωνες  με έως αφελή …κομματική συνέργεια πασχίζετε επικοινωνιακά να λειάνετε  γωνίες .Ο σκοπός σας,νέα …κρατογένεση. (Η λέξη, ο όρος δικός σας!).- Εχετε όμως υπόψη σας πως ο πελατειακός…κορπορατισμός , αναιρεί κάθε ευαισθησία για μέτρα αποκατάστασης κάθε είδους κοινωνικής αδικίας.Πολύ περισσότερο όταν ..παγιωθεί .Και τότε οδηγεί σε …κατρακύλα!.. Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ,λαβετέ το σοβαρά υπόψη σας.
  
Μας τα λέτε …μισά,παραφραστικά,ακατανόητα,καταφεύγοντας  σε αφαιρετική ,ακραία μη πειστική  θεωρητικολογία ,σε αμετροέπεια ,σε πείσμονα  εως εμμονής διαβεβαίωση  πως: «Ο  ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο δεν υπογράφει»!.
    
΄Αμα όμως «ο ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο δεν υπογράφει», μπιζέλι, μαρντέ, στα λό, λιλί, μονέδα, κασέρι, λάδι, άσπρα, παρά , μπικικίνια κ.λ.π. δεν έχει.. Εχει….αναπαραδιά, αφραγκία και…αψιλία!..Και τον …μπεζαχτά …διαμαρτυρόμενο ….αδυνατισμένο μέχρι…λιποθυμιάς!...Οπως και το λαό!..
          
Παρ’ όλα αυτά ο βαυκαλισμός σας αδιάλλειπτα συνεχής .Τα δείγματα μονολιθικότητάς σας εμφανή.
  
Μπουχτίσαμε από «περήφανες διαπραγματεύσεις». Κουραστήκαμε!...
            
Και εν τέλει ,«με …γραβάτα η χωρίς… γραβάτα», φθάσαμε στο και …5΄.Οπου ,ενώ ο πρωθυπουργός  δίνει «μάχη» στις βρυξέλλες, ταυτόχρονα ο καθ’ ύλην υπουργός του , αναλίσκεται από του βήματος της  Βουλής σε ασκήσεις …θάρρους!,κατηγορώντας τους δανειστές ως περίπου πολιτικά… σχιζοφρενείς,που δεν…συνομολόγησαν να «ασπαστούν, κατ’εφαρμογήν, ιδιότυπης οικονομικής λογικής  πρότυπα και όχι τα της στυγνής  ευρωπαικής ,όπως σήμερα αυτή εκφράζεται»!.
      
Λοιπόν ,τελευταία,ο Βαρουφάκης σωστά πράττει !.. και παριστάνει τον …αντάρτη Ρωμιό που πάγια αντιστέκεται  στους … Φράγκους!( Σιγά,μη …σκίζουμε κανένα…καλσόν!)…
       
Με λίγα λόγια , η «Πρώτη Φορά Αριστερά»,ανυποχώρητα και φορές-φορές εκνευριστικά εμμονική, αρνείται μετά βδελυγμίας κάθε πραγματοκρατία , επιμένοντας σε «Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας», δηλαδή «Σ.Α.Ν.Ο»! Να φάει ο λαός και να…χορτάσει! Σχέδια του Χόντζα, μεταφυσικές  αίολες …βεβαιότητες,ουλαλουμιστική  εθνικολαικίστικη λογική, «δοσόμετρα» , «σοβαρόμετρα» που… γέρνουν αριστερά και στο τέλος στρατηγικός κυβερνητικός  εγκλωβισμός!...
        
Μέγιστη φροντίδα σας  η προστασία για τις συντάξεις ,το Δημόσιο ,τις ΔΕΚΟ. Οσο για τον ελεύθερο επαγγελματία ,την …ψυχή της πραγματικής οικονομίας ,«η σειρά του θα έρθει μαζί με την ανάπτυξη»!.Ποιά  ανάπτυξη; Αυτή που χρόνια τώρα είναι …στη διασταύρωση και περιμένει ν’ ανάψει το …πράσινο;Είναι δυνατόν να ξεστομίζετε τέτοια λόγια; Τι…γαιτανάκι δηλώσεων είναι αυτό;
          
Όχι άλλα «κοντόθωρα»…»…αριστερόμετρα».Πείτε στον κόσμο την αλήθεια. Πείτε του καθαρά πως η λογική και η …τακτική σας είναι σκληρά αριστερή… εως δογματισμού.Πως η  στάση σας αποτυπώνεται με τρείς και μόνον λέξεις: Σκληροτράχηλο Κομματικό…Γινάτι!..
                
Φίλοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας.(Ερχομαι να …υποψιαστώ , ,ακόμα και να φοβηθώ , πως ,εν τέλει κα
μία συμφωνία  δεν θέλετε!..Απλά θέλετε να φανεί  πως ως κυβέρνηση, σείς και μόνον,ως «για πρώτη φορά αριστερά»…διαπραγματεύεστε)!...Τι στην ευχή, απωθημένων εκπλήρωση… διαφεντεύετε; Τα σύνδρομα …αυτοτόνωσης και …ενδοτόνωσης, μακριά από την αριστερά!. Δεν της ταιριάζουν.
                   
Φορές-φορές, σαν …απόμακροι από την ουσία και την σοβαρότητα, μου φαίνεται σαν  να …γλεντάτε την κυβερνησιμότητα  σας.
                 
Και ,κοντά στα άλλα,  έχουμε και τη Ζωή να υπόσχεται!, ναι να υπόσχεται πως «του χρόνου το  Gay Pride θα μπεί και θα διέλθει μέσα από την Βουλή! .Οπου από αριστεροβαρή …μειράκια που …γέρνουν θα …καταξιωθεί  το «δικαίωμα της…ιδιαιτερότητάς τους» στη συνείδηση των Ελλήνων!
                      
Σαν να έχουμε παραφρονήσει η μου φαίνεται; Για την ακραία αθέτηση λόγων και πράξεων του  «Προγράμματος Θεσσαλονίκης»,ούτε κουβέντα. Κι΄όταν…στριμώχνεστε, με λόγο επιθετικό, ,τεχνηέντως ανταπαντάτε: «Εις βάθος τετραετίας»! Λές και απευθύνε στε σε …χαχόλους, σε αφελείς. Και από «περήφανες διαπραγματεύεις, προσδοκάτε «περήφανη…εκτόνωση» του λαικού στοιχείου. Αμ’ δε που ο κόσμος θα σας χαριστεί.Ακόμα είναι νωρίς. Αν πάτε έτσι,σε λίγο θα… δείτε τον …τέντζερη ανάποδα και θα…καταλάβετε!
                     
Και καταφεύγετε σε δημοσκοπικά ευρήματα ,επικαλούμενοι υψηλά ποσοστά συμπάθειας. Ξέρετε γιατί εχετε υψηλά ποσοστα; Γιατί κανένας δεν παραδέχεται το λάθος του αν πρώτα δεν το…πληρώσει!. Ειδικά ο Ελληνας ψηφοφόρος.Ούτε ξαφνικά η πλειονότητα των ψηφοφόρων σας απέκτησε «αντιιμπεριαλιστική» η «προλεταριακή»…συνείδηση!..Προσέξτε, ο κυβερνητισμός …ζαλίζει!..
                   
Σείς δεν είστε που πομποδώς διακηρύσατε ότι «στον ΕΝΦΙΑ ως σύλληψη, διαπιστώνονται  βασικές αντιλαικές λογικές»;  Δεν τα λέγατε,δεν τον καυτηριάζατε ; Δεν το προβάλατε ως …φλάμπουρο, ως προεκλογική σας σημαία; Γιατί λοιπόν τώρα δεν τον καταργείτε; Την κατάργησή του, λυσσαλέα δεν προβάλατε ως βασική ,μέγιστη, πρώτη,προεκλογική σας επίκληση; Τώρα δηλαδή που θα τον…λουστούμε και το 2015 και το 2016, τι απαντάτε; «Χρηματοοικονομική…αναγκαιότητα».Μωρέ ,τι μας λέτε;
             
Σεις δεν προκρίνατε… σχέδιο συμφωνίας για τον ΦΠΑ και βάλατε τα… μακαρόνια στο 23%; Τη μακαρονάδα ,την (ορφανή)  ,που λέει και ο λαός, το αποκούμπι της φτώχειας,μωρέ; (Σεις οι αριστεροί, οι…πονεσιάρηδες!).
                     
Και στα διάφορα πάνελ οι…λεονταρισμοί και τα…λεβέντικα…ψιμύθιά σας στη διαπασών! Τώρα αρχίσατε να ανακαλύπτετε  και τη λογική της…συνωμοσιολογίας! Την… φαιά προπαγάνδα!.Την...χειραγωγούμενη, κατευθυνόμενη …παραπληροφόρηση!.Σας φταίνε και  τα ΜΜΕ,την ώρα που δεν έχετε αφήσει …στασίδι για…στασίδι  στα πάνελ και στα ραδιόφωνα!

Και όσο περνάει ο καιρός , αναθαρείτε  και σαρδώνεια  φωνασκείτε επίμονα, προσπαθώντας  φορτικά  και εκνευριστικά να …σκεπάσετε κάθε σας συνομιλητή,να …αποδομήσετε κάθε ιδεολογικά  αντίθετη  άποψη. Τώρα που μάθατε και τα …κόλπα της… τηλεοπτικότητας, ποιος  σας …πιάνει!..
                    
Ώστε έτσι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή , «Πάς μη ών μεθ’ ημών,καθ’ημών».Δηλαδή , «όποιος δεν είναι μαζί μας , είναι …εναντίον μας». (Το είχαν πρωτοπεί οι Αθηναίοι στους Μιλήσιους  πρίν καταστρέψουν το νησί τους).
         
Κι΄εμένα που δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε…Συριζίτης που με κατατάσσετε; Είμαι δηλαδή … εχθρός σας; Ο μεγάλος Fernado Pessoa  είχε κάποτε γράψει: «Ανάμεσα στο… ερωτηματικό και στο… θαυμαστικό, υπάρχει και η…τελεία».(Αλλά που να βρείτε σεις τώρα χρόνο να ασχοληθείτε με την ποίηση)…
       
Εχουμε ζαλιστεί και με τις συγκρίσεις: Λέτε σείς:«Το Email Χαρδούβελη, της  Ν.Δ., ήταν απαίσιο,εξοντωτικό ,απαράδεκτο!».Λένε οι άλλοι : «Αυτό το 47σέλιδο που προτείνατε ως μέτρα θα είναι ολοκληρωτική καταστροφή»! Λέω κι΄εγώ:«Φέρτε τη… μεζούρα να …πάρουμε τα μέτρα μας»!... ΣΗΜ: Μου θυμίσετε εκείνο το .La manijuana de la  mia mama, e piubella..» του σπουδαίου Ντάριο Φο. (Κατά λέξη η μετάφραση: «Η μαριχουάνα της μαμάς μου, η καλλίτερη»!..). Βρέ τι γίνεται; Πως και πόσο μπλέξαμε;
       
Και ενώ ο αιώνια…εύπιστος  Ελληνας περιμένει να τον… σώσετε, σείς τείνετε να εξελιχθείτε, σε ποσοτικά  δηλητηριώδεις «δοσομέτρες» προτάσεων  προς  στο λαό, στυγνότεροι από τους πρότερους κυβερώντες.
        
Από τους δανειστές, τους…εταίρους μας , συνεχή τα ραβασάκια  για μετρα ,κι’ αλλα μέτρα.Αυτοί,οι …σαράφηδες του κερατά, δεν ξέρεις πως, όσο ο καιρός περνάει, όλο και περισσότερα θα ζητούν; Δεν το βλέπεις;
                          
Κι’ εσύ φίλε Πρωθυπουργέ (προς το παρόν-με την άδειά σου- θα σε λέω φίλο.Σύντροφο θα σε πώ όταν κυβερνήσεις σαν…αριστερά!),με τη σθεναρότητά σου  στις διαπραγματεύσεις, πιστεύεις πως οι κυνικοί ,ανομολόγητοι… δανειστές θα αλλάξουν πορεία; Την ώρα που πάτε για …κυνήγι με…σφεντόνες;
                       
Το πράγμα θυμίζει λίγο τη λογική του Καραγκιόζη απέναντι στον Βεληγκέκα, όταν τον έδερνε: Ελεγε  λοιπόν ο Καραγκιόζης  για τον Βεληγκέκα:  «Τι θα κανει;  Θα βαρέσει, θα ιδρώσει,θα κρυώσει, θα αρρωστήσει, θα πέθάνει! Κι’ εγώ θα γλυτώσω»!
                             
Και …προκύπτετε στην Ε.Ε σαν Απάτσι, σαν…Καουμπόυ!...»: Είπατε:«Χρήματα εμείς δεν θέλουμε. Λύση …πολιτική θέλουμε»!...Κι’ όταν σας …σφίξαν τα γάλατα, αλλάξατε ..τροπά
ριο. Και ξαναπήγατε αυτή τη φορά ζητώντας και… χρήματα.Και σας κανουν …πακέτο και σε ξαναγυρίζουν κάθε φορά πίσω και  χωρίς  χρήματα και ,οσωνούπω ,και με… μνημόνιο!
                   
Και από πίσω βασικά  στελέχη σας-των θώκων- να μην μιλούν να μην ασχολούνται ,παρά με με… ψευδεπίγραφες,…στεντόρεια εκφραζόμενες  απειλές  περί…ρήξης! Ποια ρήξη: Πλάκα μας κάνετε; Αν πάτε σε ρήξη θά΄χουμε …ντράβαλα!.Οσο για τα περί «ηρωικής …εξόδου» (ακούστηκε κι΄αυτό!), μ’ αυτό το πλευρό να …κοιμάστε!...
                   
Φίλε Πρωθυπουργέ, είσαι παγιδευμενος και εξωτερικά αλλά και …εσωτερικά.Στους …παροικούντες την …Ιερουσαλήμ ,είναι γνωστό, πασίγνωστο!

Άλλο πλουραλισμός και άλλο …αχταρμάς,επιπολαιότητες και πολυγλωσσία.
               
Φίλε Πρωθυπουργέ,θα πιείς το πικρό  ποτήρι του «συμβιβασμού» μέχρι τέλους ,μέχρι …πάτο…Ετσι λένε τα …αστρομηνύματα των καιρών!…
                              
Εχε υπόψη σου πως ,οι ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται να μεταρυθμίσουν τη χώρα.ΕΣΕΝΑ θέλουν να …μεταρυθμίσουν!.. Να σε …απογυμνώσουν, να σε…αποφλοιώσουν!Κατάλαβέ το…Σε θέλουν καινούργιο …Κοτσαμπάση!

Να μαζεύεις …φόρους!..Να σε …ποδοπατήσουν θέλουν! Να σε ταπεινώσουν και να ευτελίσουν εσένα και ό,τι ιδεολογικά πιστεύεις.

Να σε αναγκάσουν στο τέλος  να αναφωνήσεις: -Είμαι ελεύθερος να κάνω …ό,τι…ΘΕΛΕΤΕ!
                        
Φίλε Πρωθυπουργέ  ό,τι και όποια συμφωνία υπογραφεί (αν υπογραφεί) θα λέγεται και θα είναι … μ ν η μ ό ν ι ο. Κι’ ας ισχυρίζονται το αντίθετο κάποια κομματικά σας στελέχη. (Φορές –φορές κι’ εσύ ο ίδιος).
                   
Και τότε ,φίλε κυβερνήτη, θα σου ερθει  στο μυαλό το τραγούδι του Σαββόπουλου: «Ηρθε η ώρα ν’ αποφασίσεις. Διάλεξε με ποιούς θα..πας και ποιους… θ΄αφήσεις»!..
            
Και μην ξεχνάς και τούτο: Η πάς σε συμφωνία η πάς …σε ρήξη,για ό,τι ακολουθήσει είσαι…καταδικασμένος (μπορεί  και  πολιτικά..άτυχος) ,θετικά  η αρνητικά, να μείνεις στην ιστορία!  Ετσι τό’ χουν φέρει  …οι καιροί.!.(Αυτό ,το τελευταίο το λένε και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου!). Εγώ το λέω αποτέλεσμα… ασύμετρων συνεπειών  και πώς: «Τα… στερνά τιμούν τα… πρώτα»!
     
Φίλε Κε Πρωθυπουργέ, είσαι υπεύθυνος και…οξυδερκής. Στάθμισε τα …δεδομένα και …πράξε!..


Υ.Γ.Και πές σε κάποια από τα στελέχη σου-κυρίως τα…νεοπαγή- μην παραχρησιμοποιούν  τη λέξη «Σύντροφος».Την… αποχρωματίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου