Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές στόχος του δικτύου των Επιμελητηρίων των αδελφοποιημένων πόλεων που συνεδρίασε στα Χανιά


Στην υιοθέτηση δράσεων για την άντληση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να προωθηθούν, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός, το εμπόριο και ο πολιτισμός στις διεθνείς αγορές στοχεύει το Δίκτυο Επιμελητηρίων Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας με την πόλη της Πάφου που συνεδρίασε το Σάββατο 30 Μαΐου στο Επιμελητήριο Χανίων το οποίο έχει και την προεδρία του Δικτύου για το Α' εξάμηνο του 2015.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας πρότεινε τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού φορέα που θα υποστηρίζει το δίκτυο με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Βασικός σκοπός της εν λόγω εταιρείας θα είναι η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΣΕΣ 2014 - 2020, με τέτοιο τρόπο ώστε υπό την ομπρέλα της εταιρείας να μπορούν να εκμεταλλευθούν τα Επιμελητήρια προγράμματα διασυνοριακά & εδαφικής συνεργασίας.  Πρότεινε επίσης να διερευνηθούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του δικτύου κο Β. Σιωμάδη, ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για στήσιμο του μηχανισμού εντός των προσεχών μηνών, ώστε να είναι σε θέση η αναπτυξιακή του δικτύου να υποβάλει πρόταση προς χρηματοδότηση μέσα από αναμενόμενα προγράμματα, για την προώθηση του αγροτοδιατροφικού και τουριστικού κλάδου.
  
Όπως επισημάνθηκε, προγραμματίζονται επιχειρηματικές αποστολές και συναντήσεις για την εξυπηρέτηση των σκοπών των Επιμελητηρίων και των μελών τους, ενώ για τα επόμενα χρόνια αναμένονται θετικά αποτελέσματα από τις προσπάθειες που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια το Δίκτυο.
 
Επιτακτική ανάγκη όπως υπογραμμίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομίες και Ελλάδας και Κύπρου είναι, η στροφή προς το εξωτερικό και στους επενδυτές και η προώθηση των εξαγωγών μας.
  
Σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.
  
Στη συνεδρίαση εκ μέρους του Δικτύου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης με τον Α' αντιπρόεδρο του φορέα Χρήστο Μυλωνάκη, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Α' αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κερκύρας Δημήτρης Καλούδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, από το Επιμελητήριο Πάφου, ο πρόεδρος Ανδρέας Δημητριάδης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Μυριάνθους και ο Γενικός Διευθυντής Κενδέας Ζαμπυρίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, & το μέλος του ΔΣ του ίδιου Επιμελητηρίου Αγγελική Κωνσταντινίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου