Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΑΜ-ΛΑΡΚΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ


    ΕΑΜ                          
           10/06/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Δευτέρα 08/06/15  μαζευτήκαμε  στο χώρο  του  κινηματογράφου για να πραγματοποιήσουμε Γ.Σ. η οποία δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Μετά τη λήξη της  συγκέντρωσης , εφόσον μετρηθήκαμε και δεν φτάναμε, πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. στο Σωματείο για να συζητήσουμε την προκήρυξη της τρίτης  επαναληπτικής Γ.Σ.

Στο Δ.Σ. υπήρξαν για άλλη μια φορά δυο προτάσεις:


Η μια ήταν του ΕΑΜ που ξαναεπιμείναμε να προκηρυχθεί Γ.Σ. με θέμα υπογραφή ΕΠ.Σ.Σ.Ε. που να περιέχει όλα τα δίκαια αιτήματά μας. Ξαναεπιμείναμε να προκηρυχθεί Γ.Σ. με παράλληλη στάση εργασίας και να κανονίσουμε σαν Δ.Σ. του Σωματείου τα λεωφορεία να έρθουν στο χώρο και την ώρα της Γ.Σ.

Τεκμηριώσαμε για άλλη μια φορά γιατί κάνουμε αυτή την συγκεκριμένη πρόταση. Κάνουμε αυτή την πρόταση γιατί πραγματικά πιστεύουμε πως όλα τα αιτήματα είναι δίκαια και όλων των εργαζομένων. Κάνουμε αυτή την πρόταση γιατί δίνει κίνητρο σε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να παλέψουν. Κάνουμε αυτή την πρόταση γιατί θεωρούμε πως έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου με τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διοικήσεις, γιατί πιστεύουμε πως δεν υπάρχει Κυβέρνηση και Διοίκηση που θα υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας χωρίς σύγκρουση μαζί τους. Κάνουμε αυτή την πρόταση γιατί θέλουμε να γίνει η Γ.Σ , γιατί θέλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια για ένα καλύτερο αύριο , γιατί θεωρούμε πως ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος.
  
Η άλλη πρόταση ήταν της ΔΑΚΕ που παρότι έγινε δέκτης κριτικής ως προς το θέμα της Γ.Σ. από κάποιους συναδέλφους στο χώρο που συγκεντρωθήκαμε , που παρότι έγινε δέκτης παραπόνων από συναδέλφους που η ΛΑΡΚΟ δεν διευκόλυνε για να έρθουν στην Γ.Σ , η ΔΑΚΕ για άλλη μια φορά επίμεινε στην πρότασή της με διάφορα προσχήματα που κατά την γνώμη μας ούτε 15μελές μαθητών δεν πείθουν και έτσι αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η προκήρυξη της τρίτης επαναληπτικής Γ.Σ. με μοναδικό θέμα «προσλήψεις – ενσωματώσεις» για την Δευτέρα 15/06/2015 στις 09:00 ξανά με διευκόλυνση.
            
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για το λόγο που η ΔΑΚΕ ακολουθεί αυτή την τακτική δεν θα αναφερθούμε καν. Έχουμε βγάλει ανακοινώσεις. Έχουν γίνει δεκάδες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με πολλούς από εσάς και όλοι κατανοείτε πως δεν θέλει αγώνες , δεν θέλει σύγκρουση, μόνο τα εργοδοτικά-κυβερνητικά-κομματικά παιχνίδια την ενδιαφέρουν και μέχρι εκεί.

Θα ξαναεπιμείνουμε όμως στην υποχρέωση που έχει ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Αυτό που βγαίνει από τις συζητήσεις που κάνουμε με πολλούς από εσάς καθημερινά είναι το εξής: «Πως ενώ δεν θέλει το Σωματείο , η ΔΑΚΕ , δεν γίνεται τίποτα».

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ , το καταστατικό του Σωματείου που είμαστε μέλη λέει τα εξής:

«Ανώτερο όργανο του Σωματείου δεν είναι ούτε το Προεδρείο, ούτε το Δ.Σ. ούτε οι παρατάξεις. Ανώτερο όργανο είναι η Γ.Σ.

Η Γ.Σ. μπορεί αν θέλει να συμφωνήσει με την πρόταση και το θέμα που βάζει το Δ.Σ , μπορεί να συμφωνήσει με την πρόταση που κάνει οποιαδήποτε παράταξη, μπορεί να βάλει , να συζητήσει και να αποφασίσει για οποιοδήποτε θέμα και όποια απόφαση και αν πάρει το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να την υλοποιήσει». Τέτοια πείρα έχουμε οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ιδικά οι παλιότεροι. Πολλές φορές κατά το παρελθόν οι εργαζόμενοι στήριξαν πρόταση της μειοψηφούσας παράταξης στην ΓΣ και το ΔΣ την υλοποίησε. 
  
Από αυτή την σκοπιά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, έχοντας εμπιστοσύνη  στο πείσμα σας και το κρητήριο σας ξαναεπιμένουμε. Προγραμματίστε από σήμερα την 15/06 Δευτέρα και ώρα 09:00 να έρθετε στην Γ.Σ.

Εμείς σαν ΕΑΜ σας παραθέτουμε για άλλη μια φορά την πρότασή μας.
Μελετήστε τη και αν συμφωνείτε στηρίξτε την για να υλοποιηθεί από το Δ.Σ. του Σωματείου.  

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ 15/06/2015
ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧ.Σ.Σ.Ε. ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

·        Την κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών, οι πρόσληψη όλων των εργαζομένων στην ιδία την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου (Συντήρηση, Σεκιούριτι ,καθαρίστριες, καθαρισμοί), νέες προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών κενών, την επάνδρωση της συντήρησης, την ασφαλή εργασία.
·        Την αμοιβή όλων μας με τα κεκτημένα των Επ.Σ.Σ.Ε  είχαν υπογραφεί μέχρι το 2007 (Βασική Μισθοί, υπολογισμός 3ετιων, εκδρομές, δάνεια κ.τ.λ).
·        Την καταβολή των αναδρομικών που απορρέουν για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν από το 2007 έως σήμερα και τους συναδέλφους που πήραν αναβάθμιση δίχως μισθολογικό αντίκρισμα.
·        Την αναγνώριση των τριετιών που είχαν και έχουν συνάδελφοι στις εργολαβίες και με ΔΠΥ ο χρόνος εργασίας στην ιδία την ΛΑΡΚΟ.
·        Την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα που απολύθηκε για την τρομοκράτηση όλων μας.
·        Την μη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και η ανάπτυξη της με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα.
·        Την κατάργηση των αντεργατικών – αντασφαλιστικών – φορομπηχτικών , μνημονιακών και μη νόμων.

ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ:

·        24ωρη απεργία την Δευτέρα 22/06/2015
·        24ωρη απεργία την Δευτέρα 29/06/2015
·        Νέα Γ.Σ. την Τρίτη 30/06/2015 και νέες αποφάσεις ανάλογες με τα νέα δεδομένα. 

                                Υ.Γ. :   Γιατί οι Λύκοι δεν ξεχνούν.

·        Το λαλίστατο ΜΕΤΑ τι λέει για την Γ.Σ. και το θέμα της;
·        Τι λέει για τους αγώνες;
·        Τι λέει για την αντεργατική – αντιλαϊκή  πρόταση λαιμητόμο της κυβέρνησης προς τους δανειστές ;


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΕΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου