Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δωρεάν Test Pap (Τεστ Παπ) στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης

  
Στα πλαίσια των  Προγραμμάτων Προληπτικών Ελέγχων που πραγματοποιούνται στο Κ.Υ. Αταλάντης από την Διευθύντρια του κ. Γεωργοπούλου Μαρία, θα πραγματοποιηθεί Προληπτικός Έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου και κόλπου της μήτρας με Τεστ ΠΑΠ, τις παρακάτω ημερομηνίες για το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου:
  

  • 10-6-2015
  • 24-6-2015
  • 15-7- 2015 και
  • 29-7-2015

παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ψηλάφιση στήθους από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα δίνονταΙ οδηγίες για την αυτοεξέταση του στήθους.

Πληροφοριακά επισημαίνεται ότι:
·        Το τεστ Παπαπανικολάου, μια  απλή, αλλά θαυματουργή εξέταση του Έλληνα επιστήμονα, είναι η μόνη αναγνωρισμένη εξέταση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου και κόλπου της μήτρας. 
 ·        Το τεστ πρέπει να ξεκινήσει 8 με 12 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική δραστηριότητα. Αν δηλαδή μια γυναίκα έχει την πρώτη της επαφή στα 14, στα 15 της χρόνια πρέπει να ξεκινήσει να κάνει την εξέταση Παπανικολάου.
        
·        Μια γυναίκα πρέπει να κάνει εξέταση κάθε χρόνο, όσο είναι σεξουαλικά ενεργή.
     
·        Όταν μια γυναίκα είναι στην εμμηνόπαυση για αρκετά χρόνια, δεν αλλάζει συντρόφους, αλλά έχει σεξουαλική επαφή, μπορεί να μεταφέρει το τεστ Παπ στη διετία.
     
·        Αν δεν έχει επαφή και είναι πολλά χρόνια στην εμμηνόπαυση, δηλαδή είναι σε ηλικία 75-80 ετών, εκεί θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται το τεστ Παπ.
     
·        Η ψηλάφηση και η αυτοεξέταση του στήθους είναι κάτι που πρέπει κάθε γυναίκα να μάθει να κάνει μετά την εφηβεία της. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει πως να ανακαλύπτει τυχόν ύποπτα σημάδια. Σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές. Αν νιώσει κάτι περίεργο τότε αμέσως πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό της.
     
·        Αφιερώνοντας μόνο 10΄ λεπτά τον μήνα για τον εαυτό σας, με την αυτοψηλάφηση βοηθάτε στην διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην πλήρη ίαση. Σκοπός της αυτοψηλάφησης είναι, μέσω της πολλαπλής επανάληψής της, να γνωρίσει η γυναίκα τη φυσιολογική μορφολογία των μαστών της και να μπορέσει να αναγνωρίσει έγκαιρα οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή.

  
Το τηλέφωνα επικοινωνίας του Mαιευτικού Τμήματος του Κ.Υ. για τα ραντεβού είναι 2233350058 κ. Λουκοπούλου Αθηνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου