Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Απεργοσπαστικό μηχανισμό στο Ιχθυοτροφείο της Λάρυμνας καταγγέλλει το Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Φθιώτιδας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Φθιώτιδας καταγγέλλει την επιχείρηση Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού στο ιχθυοτροφείο της Λάρυμνας.

Στη συνήθη για τους εργοδότες μέθοδο της δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατέφυγε η επιχείρηση για να εξουδετερώσει τον απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοί της.

Εδώ και μέρες –σε όλα της τα ιχθυοτροφεία και εγκαταστάσεις- απεργούν με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων από μήνες.

Σήμερα, και στην ιχθυογεννητική μονάδα τη Λάρυμνας οι εργαζόμενοι απεργούν. Γι αυτό η εταιρεία έβαλε μέσα κλειστό φορτηγό μεταφοράς γόνου με 10 περίπου άτομα απεργοσπάστες. Σκοπός τους η φόρτωση και μεταφορά γόνου, αλλά και η εκτέλεση εργασιών.

Το ΔΣ του Σωματείου μας, και μέλη του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ, βρίσκονται στο χώρο για στήριξη των απεργών και ακύρωση της απεργοσπασίας. Στόχος τους η ενδυνάμωση και συνέχιση της απεργίας.      
  
Οι εργοδότες, έχοντας στο πλάι τους το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, δεν διστάζουν να «αξιοποιήσουν» οποιαδήποτε τρόπο για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και το ίδιο το καθεστώς της εκμετάλλευσης από το οποίο τρέφονται. Η μέθοδος της απλήρωτης εργασίας και το τσάκισμα της πάλης των εργατών είναι δοκιμασμένες.
   
Ο μόνος τρόπος για να σταθούμε απέναντί τους οι εργαζόμενοι είναι ο αγώνας μας ως τάξη, συνδυασμένος με την ταξική αλληλεγγύη.
   
Το ΔΣ του Σωματείου μας α) δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας εξαγρίωσε του εργαζόμενους και τους συσπείρωσε ακόμη περισσότερο. Σωματείο και εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε όσο απαιτηθεί, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών. β) καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των ιχθυοτροφείων.  

Λαμία     29/5/2015


ΤΟ  Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου