Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δ. Μάρδας: “Ενδιαφέρον από διεθνή εταιρεία για την ΛΑΡΚΟ”

  
Την ύπαρξη ενδιαφέροντος από «πάρα πολύ σοβαρή διεθνή εταιρεία» για εμπλοκή στην ΛΑΡΚΟ τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ωστόσο την πρόθεση της κυβέρνησης για διατήρηση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ –ΜΠΕ αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Μάρδα στο 26ο «Money Show» στην Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι για την ΛΑΡΚΟ έχει εκδηλωθεί πρόταση από «πάρα πολύ σοβαρή διεθνή εταιρεία» που ενδιαφέρεται «όχι για την αγορά της εταιρείας, αλλά θέλει να βγάλει κέρδη». Μάλιστα προσδιόρισε ότι το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρείας έρχεται σε αντίθεση με το ενδιαφέρον άλλων εταιρειών «που θέλουν κομμάτια της ΛΑΡΚΟ» ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν θέλουμε να πουλήσουμε σε όποια τιμή για να απαλλαγούμε» και πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε την ΛΑΡΚΟ δημόσια και ενιαία και να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα έχει».

Ουσιαστικά ο κ.Μάρδας επανέλαβε τα όσα είχε προσδιορίσει σχετικά με τις «σκέψεις εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα ρίξει κεφάλαια για να εκσυγχρονίσει την εταιρεία» στην συνάντηση που είχε πριν δύο περίπου μήνες με εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα ωστόσο επισημαίνει εκ νέου την πρόθεση της κυβέρνησης για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ που είχε προσδιορίσει σε συνάντησή του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά αναδεικνύει τις σκέψεις της κυβέρνησης για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην ΛΑΡΚΟ κάτι που όμως δεν αποδέχονται όπως έχουν κάνει γνωστό σε ανακοινώσεις τους τα σωματεία.

Αυτό μάλιστα που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα στο θέμα της ΛΑΡΚΟ κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο οικονομικό φόρουμ στην Θεσσαλονίκη, έγιναν στο πλαίσιο των αναφορών του στο «πακέτο Γιούνκερ» όπου προσδιόρισε ότι τα χρήματα που θα απορροφήσει η χώρα μας θα πάνε στην στήριξη καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων. Ουσιαστικά μέσα από τις συγκεκριμένες αναφορές του υπουργού δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην ΛΑΡΚΟ να συνδυαστεί με την ένταξη ενός συνολικότερου επενδυτικού σχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας στο «πακέτο Γιούνκερ», κάτι που διαμορφώνει νέα δεδομένα και χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εκτός από την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και κεφαλαίων για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις σε μία σειρά ακόμη ζητήματα που απασχολούν την ΛΑΡΚΟ, με κυριότερο την έλλειψη ρευστότητας κάτι που επισήμανε και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Σταθάς σε ερώτηση που κατέθεσες πριν λίγες ημέρες στην βουλή. Παράλληλα θα πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις σε αρκετά ακόμη ζητήματα, όπως η τοποθέτηση νέας διοίκησης, η απεμπλοκή της ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το ξεκαθάρισμα της κατάστασης με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και το πρόστιμο που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για κρατικές ενισχύσεις.

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΛΑΡΚΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΨΕΥΤΟ)ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου