Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αθώοι οι Αγρότες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας


Σε δικαστικό θρίλερ εξελίχθηκε το αγροτοδικείο για τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2013 στην Εθνική οδό κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων.
  
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε δεκατρείς ώρες αθώωσε τελικά τους 12 αγροτοσυνδικαλιστές που κατηγορούνταν για τα επεισόδια στην εθνική οδό και τη συμπλοκή τους με αστυνομικούς που είχαν εντολή να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να κλείσουν το δρόμο. 

Για την ετυμηγορία των δικαστών χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας να γίνει χρήση οπτικού και φωτογραφικού υλικού μέσα από το οποίο παρουσιάζονταν καρέ-καρέ το σκηνικό έντασης στην εθνική οδό που κλιμακώθηκε με τα σοβαρά επεισόδια και τη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών.
  
Στη χθεσινή δίκη μέσα από τις μαρτυρίες αστυνομικών και αγροτών αναβίωσαν τα θλιβερά γεγονότα εκείνης της περιόδου που συντάραξαν το Πανελλήνιο και έγιναν αντικείμενο συζητήσεων στο ελληνικό κοινοβούλιο.Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης .
   
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης αναδεικνύοντας την πολιτική διάσταση των γεγονότων. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακάκη τα θλιβερά γεγονότα τον Φεβρουάριο του 2013 ηταν το αποτέλεσμα μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής που ακολουθούσε η τότε κυβέρνηση δίνοντας συγκεκριμένες εντολές στην Αστυνομία για λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων.
    
Στο δικαστήριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το δικαίωμα του αγροτικού κόσμου να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά του και τόνισε ότι εκείνη την περίοδο λάθος χειρισμοί οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου