Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» και στη ΣΤΛ

Τι είπε ο Ειδικός Εκκαθαριστής κ. Δημήτρης Πετράκογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο LamiaReport.


Οι δανειολήπτες ακούνε για νέα προγράμματα ρυθμίσεων οφειλών λόγω της κρίσης, ακόμη και για "κούρεμα" ή διαγραφή χρεών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αν αυτά ισχύουν και για τη δική τους περίπτωση. Για όσους δηλαδή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, μικρές ή μεγάλες, στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να κάνετε την κίνηση που θα σας βγάλει από το αδιέξοδο.

Όπως μας είπε ο Ειδικός Εκκαθαριστής κ. Δημήτρης Πετράκογλου, παρά του ότι η ΣΤΛ βρίσκεται σε καθεστώς Ειδικής Εκκαθάρισης, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Τα προγράμματα ρυθμίσεων έχουν μεγαλύτερη "ελαστικότητα" και η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με την ευχέρεια και το background του δανειολήπτη, αφού λαμβάνονται υπ΄ όψη, όλες οι δυνατότητές τους.

Ο Ειδικός Εκκαθαριστής καλεί άμεσα όσους δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να ρυθμίσουν την οφειλή τους, να επισκεφθούν εκ νέου τους υπαλλήλους στο Κεντρικό Κατ/μα της ΣΤΛ (Αθ. Διάκου 1 - Λαμία τηλ. 22310 46000) και να ζητήσουν ενημέρωση για την υπόθεσή τους.


Συνέντευξη

Θα ήθελα να μας ενημερώσετε πως ανταποκρίνονται οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής στο πρόγραμμα ρυθμίσεων των οφειλών τους.

  • Το πρόγραμμα των ρυθμίσεων δανείων σε καθυστέρηση συνεχίζεται με μεγάλη προσέλευση δανειοληπτών που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Έχουν προσέλθει πάνω από 1.000 δανειολήπτες και οι μισοί έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Με δεδομένο ότι οι Συστημικές Τράπεζες προχωρούν σε προγράμματα ρυθμίσεων οφειλών λόγω της κρίσης, το δικό σας πρόγραμμα πόσο  εξυπηρετεί τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής  ;

  • Οι όροι του προγράμματος είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί π.χ. μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, χαμηλότερα επιτόκια, κ.α. και ειδικότερα προβλέπονται ρυθμίσεις για τις ευπαθείς ομάδες, π.χ. άνεργοι, εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα κ.α.
  • Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών, μπορεί να καλύψει  και δανειολήπτες που οι δραστηριότητές τους εμφανίζουν εποχικότητα στις εισπράξεις όπως π.χ. τους αγρότες, με καταβολές δόσεων όταν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εξαγγείλει διαγραφές για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ με βάση τον νέο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,  σε σας τι γίνεται ?

  • Παρότι η ΣΤΛ βρίσκεται σε καθεστώς Ειδικής Εκκαθάρισης υπάρχουν υπό προϋποθέσεις και σε μας οι δυνατότητες διαγραφής εξωλογιστικών τόκων  και διαγραφής μέρους της συνολικής οφειλής, σε μικρές οφειλές π.χ. για δάνεια μέχρι 20.000 ευρώ, που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση και που σημαίνει για τον οφειλέτη δικαστική εμπλοκή, περιττά έξοδα  και αβέβαια έκβαση. Τα ίδια μπορούν να ισχύσουν και σε μεγαλύτερα δάνεια.
  • Αυτές οι περιπτώσεις, πέραν του πλαισίου των ρυθμίσεων, τακτοποιούνται με συμβιβασμό δηλ. με οριστική εξόφληση της οφειλής ανάλογα, είτε εφάπαξ είτε σε μικρό χρονικό διάστημα π.χ. μέχρι 6 μήνες.

Καλούμε τους πελάτες που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να έρθουν εκ νέου, στο Κεντρικό Κατ/μα (Αθανασίου Διάκου 1 Λαμία  τηλ. 2231046000) και να συζητήσουμε την υπόθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου