Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σαν να μη πέρασε μια μέρα...

[ Του Γιάννη Φραγκούλη ]

Κε αρχισυντάκτη

Η χώρα μας, με όσα και αν έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ανήκει στις 40 πλουσιότερες χώρες ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σύμφωνα με τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας το 2013, που σημάνει ότι περνάμε δεν έχει σχέση με τον παραγόμενο πλούτο της χώρας.
    
Κύκλοι κυρίως της ΕΕ στρέφουν τους λαούς τον έναν ενάντια στον άλλον προσπαθώντας να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο καπιταλισμός και η οικονομία του που σαν σύστημα δίνει λίγα στους πολλούς και τα πολλά στον ένα.

Σε μια χώρα με άστεγους, με νεόπτωχους, παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία, άνεργους και νέους χωρίς κανένα μέλλον, η ρήξη, η ανατροπή, η άρνηση πληρωμής του χρέους ήταν μονόδρομος. Τώρα φοράμε κράνος καθώς πέφτει  ο Μηλιός από τα σύννεφα.

Καταλαβαίνει καθένας ότι καμία ουσιαστική αλλαγή προς όφελος του λαού δεν επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
   
Φτώχια προβλέπεται και για την περιφέρεια μας. Με μόλις 190 εκατομμ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, ακόμη και οι ίδιες οι υπηρεσίες της ΕΕ παραδέχονται ότι δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.
     
Φαίνεται ότι τίποτα δεν αλλάζει στον Καλλικράτη και στην τοπική διοίκηση. Η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να διατηρήσουν την δημοσιονομική προσαρμογή των μνημονίων πιέζοντας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση από το κράτος μειώνεται διαρκώς.
     
Η λεγόμενη «εξυγίανση» των δήμων θα κινηθεί στα γνωστά, με αναστολή προσλήψεων, αύξηση των ιδίων εσόδων με άμεση φορολογία, υποχρεωτικές μετατάξεις, περιορισμό των πληρωμών σε μισθοδοσία και ανελαστικές δαπάνες. Τα ελλείμματα  και το χωροταξικό, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Βούτση, θα αντιμετωπιστούν με δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών (νέα φορολογία των πολιτών) και την δημιουργία 10-12 νέων δήμων στα ορεινά και στα νησιά.
    
Οι κινήσεις που προβλέπονται από τους δήμους για την τουριστική ανάπτυξη όπως αναφέρει η ΠΕΔ Στερεάς  ευνοούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν να αντικαταστήσουν τον ΤΑΙΠΕΔ, να έχουν απευθείας την διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες και να αντικαταστήσουν το κράτος. Θέλουν γραφείο τουρισμού στους δήμους, χωρίς να μας λένε ποια είδους ανάπτυξη και για ποιον.

Από την άλλη η ελαστικοποίηση στους ελέγχους των επενδύσεων όπως ζητούν οι δήμαρχοι της Στερεάς, ανοίγει την πόρτα σε παρανομίες ενάντια στο περιβάλλον και στη δημόσια περιουσία.
   
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι για την επιβίωση των αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό στα Καμένα Βούρλα και σε όλο το δήμο χρειάζονται υποδομές στήριξης και δημόσια  αναβαθμισμένα λουτρά.
      
Είναι απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση και να απαιτηθεί η κατάργηση των διοδίων, που τα τελευταία 7 χρόνια αυξήθηκαν 200% στην περιοχή μας και ο ΣΥΡΙΖΑ της Φθιώτιδας περί άλλων τυρβάζει τώρα.


                  Γιάννης Φραγκούλης
            Αυτοκινητιστής

                     Καμένα βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου