Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η νύφη το 'σκασε... Απέδρασε από το «Δρομοκαΐτειο» και την αναζητούν και στη Λοκρίδα!

"Εξαφανίστηκε" και το παιδί μαζί με τη Βίκυ Σταμάτη - Το είχε η γιαγιά στο Ζέλι Φθιώτιδας


Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, γεγονός που διεπιστώθη, σήμερα το πρωί, γύρω στις 05:45, όπως επιβεβαίωσε, τόσο η ΓΑΔΑ, όσο και ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον ant1.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη διέφυγε από τη μπαλκονόπορτα του ισόγειου δωματίου της, στο οποίο διαμένει φρουρούμενη, σε 24ωρη βάση, από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανά βάρδια (τρεις συνολικά), πιθανά μεταμεσονύχτιες ώρες. 

Ο κ. Ραγκούσης είπε, πως εχθές, γύρω στις 9 το βράδυ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα. Σταμάτη, στο οποίο τηλέφωνο, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου - ούσα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και λέγοντάς του για ύπαρξη ενός γράμματος - του είπε, «δεν μπορώ να πεθάνω μέσα στο "Δρομοκαΐτειο" σαν τρελή και εγκαταλελειμμένη, δεν μπορώ να μείνω άλλο μακριά από το παιδί μου...», αφήνοντας, υπονοούμενα απόδρασης ή ακόμη και αυτοκτονίας...

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, απορρίφθηκε και ακόμη ένα αίτημα αποφυλάκισής της, και ως όλα δείχνουν, το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αιτία της σημερινής της πράξης.

Ο συνήγορος της Β. Σταμάτη, Φρ. Ραγκούσης, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, έκανε λόγο πως υπήρξε παραβίαση του λουκέτου, με το οποίο ήταν σφραγισμένη η μπαλκονόπορτα του δωματίου της.

Έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, έκανε ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, μιλώντας στο mega, φοβούμενος για πράξη "απονενοημένου", μιας και η Β. Σταμάτη - σύμφωνα με τον αδελφό της - έκανε λόγο, συνεχώς, για μία τέτοια πράξη. 

«Δεν έχει επικοινωνήσει ούτε μαζί μου, ούτε με το γιο μου, ούτε με άλλο συγγενή. Δεν ξέρω καν αν είναι ζωντανή...» δήλωσε η μητέρας της Β. Σταμάτη, Γεωργία, μιλώντας στον ant1, κάνοντας έκκληση κι αυτή, η Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στην στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται.

Συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι - φρουροί της Β. Σταμάτη, με την κατηγορία της «απελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια».
 
Έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν, απευθύνει στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.
Μέσω του δικηγόρου του, σε γραπτή ανακοίνωσή του, αναφέρει:
«B I K Υ…! 
Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν. 
ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη. 
Άκης Τσοχατζόπουλος»
Οι δύο βραδινοί σωφρονιστικοί έκαναν έλεγχο στις 01:20, όπου και διαπίστωσαν ότι ήταν εκεί. Κατά την αλλαγή οι δύο πρωινοί μπήκαν στο δωμάτιο μετά από δύο λεπτά, στις 06:00, οπότε διαπιστώνουν ότι δεν είναι μέσα.

Κοιτάζουν και βλέπουν την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και διαπιστώνουν ότι το λουκέτο που βρίσκεται εξωτερικά, είναι ξεκλείδωτο.

Δοκιμάζουν με τα πραγματικά κλειδιά να δουν αν είναι παραβιασμένο ή είναι άλλο λουκέτο και καταλαβαίνουν ότι λειτουργεί κανονικά. Οπότε είτε κάποιος της είχε ανοίξει εκ των προτέρων το λουκέτο είτε η ίδια το άνοιξε με αντικλείδι.

Ερευνάται για το ενδεχόμενο εξωτερικής βοήθειας που μπορεί να προήλθε με εντολές μέσα από τις φυλακές.

Βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αποτελείται από τρία μικρά χαρτάκια σημειωματαρίου από μισή κόλλα γραμμένη το καθένα, στο οποίο φαίνεται να καταγγέλλει τους δικαστές, να λέει ότι είναι άδικο αυτό που έγινε και ότι θα έπρεπε να είχαν αποφυλακίσει μια μάνα με ένα παιδί.

Είναι κάπως ασύντακτο και ασυνάρτητο, με κακό γραφικό χαρακτήρα.

Από την ανάγνωσή του οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι το κείμενο δεν εμφανίζει κάποια πρόθεση αυτοκτονίας.

Συγκλονισμένη εμφανίστηκε το πρωί η μητέρας της, Γεωργία.

Μιλώντας στο Mega, η κα Σταμάτη δεν έκρυψε την ανησυχία της, λέγοντας πως το βράδυ της Τετάρτης στις 21:00 μίλησε με τον γιό της αλλά όχι για πολύ, καθώς του είπε πως είναι άρρωστη.

Ήταν στενοχωρημένη για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, είπε και παρακάλεσε την κόρη της να γυρίσει πίσω. Δεν έκρυψε ούτε κι εκείνη την ανησυχία της μήπως κάνει κακό στον εαυτό της.
  
Οι αρχές από νωρίς το πρωί αναζητούν και στην Λοκρίδα τα ίχνη της Βίκυς Σταμάτη.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ... http://www.zougla.gr/greece/article/afanti-i-viki-stamati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ??? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου