Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Bullying?....

[ Του Σπύρου Μάρκου ]
  
Έχει αναρωτηθεί κανένας μας τι ακριβώς είναι?...την ερμηνεία της λέξης?...η μετάφρασή της είναι «εκφοβισμός» - δείτε το στη μετάφραση της google!...Δηλαδή ο σχολικός εκφοβισμός μεταφράζεται ως school bullying!...ναι, καλά καταλάβατε, έχει αναφερθεί σε κάποιο από τα media η σωστή ορολογία του?...ΟΧΙ!!!
 
Τι είναι το bullying?...είναι ο «εκφοβισμός» της κοινωνίας μας από τα ΜΜΕ (media bullying)?....ο σχολικός εκφοβισμός (school bullying)???....κάθετί διαφορετικό από τα «πιστεύω» μας….η διαφορετικότητα της άποψης ή της σκέψης μας??? ΟΧΙ!...αφού….ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός….κάθε κοινωνία είναι διαφορετική…Κατα τη γνώμη μου, αυτό δεν λέγεται bullying, αλλα «compulsion», ή ψυχαναγκασμός! Tο ονόμασαν έτσι, γιατί αποσκοπούν κάπου! Ίσως επειδή προήλθε από τις κοινωνίες με γρήγορους ρυθμούς ζωής….από τα μεγάλα αστικά κέντρα….από τους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους αργά το απόγευμα, επειδή δουλεύουν τόσο….όσο για να μην τους λείψει τίποτα στο μέλλον!....αυτό είναι…..ψυχαναγκασμός των παιδιών τους!....δεν έχω τίποτα με τους γονείς των αστικών κέντρων, αλλά εκεί δεν υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα (bullying)?? Βέβαια υπάρχουν και στην επαρχία, όπου εκεί γίνονται πιο βίαια….πιο ακραία!...κι εδώ, πάλι η οικογένεια πιστεύω πως έχει δημιουργήσει το πρόβλημα, λόγω αδιαφορίας ή υπερβολικού ενδιαφέροντος των γονέων ή της μικρής κοινωνίας, δηλαδή λόγω επηρεασμού, περισσότερο από ενδογενείς συμπεριφορές, παρά εξωγενείς!...
 

Έτσι, εμείς δημιουργήσαμε το «bullying». Εμείς οι γονείς, τα ζευγάρια, οι χωρισμένοι, οι ανύπαντροι….όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε οικογένεια - κοινωνία, αλλά ξεχάσαμε την έννοιά τους!...παρά ξέρουμε να λέμε πως πιστεύουμε στη «διαφορετικότητα»!...ποιά διαφορετικότητα?...αφού είμαστε όλοι διαφορετικοί ως άνθρωποι??...ένα μόνο παράδειγμα θα αναφέρω….ας φανταστεί ο καθένας μας στην οικογένειά του, να είναι όλοι διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων (όπου σίγουρα υπάρχει). Σε πολλές οικογένειες, θα καταντήσουν να μη κουβεντιάζουν πολιτικά, γιατί απλά δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός απόψεων και δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν!...ας φανταστεί ο καθένας μας στην οικογένειά του, να είναι όλοι διαφορετικών θρησκευτικών (εντάσσω και τους σημερινούς άθεους) πεποιθήσεων (όπου σίγουρα δεν υπάρχουν!). Θα υπάρχει «πόλεμος» μεταξύ των θρησκευόμενων! Ο καθένας θα προσπαθεί να υπερισχύσουν, τα θρησκευτικά του πιστεύω ενδοοικογενειακά!...

Έθεσα όλα αυτά τα ερωτήματα, γιατί….δε γίνεται όλοι να δέχονται ούτε τον εκφοβισμό, ούτε τη διαφορετικότητα. Κι όταν συμβαίνει αυτό, δεν είναι ρατσιστές και αδιάφοροι!
 
Στις μέρες μας επικίνδυνοι, είναι «αυτοί» που ομαδοποιούν κοινωνίες ή μεμονωμένα άτομα χαρακτηρίζοντάς τους, ενώ θα έπρεπε να τους εντάσσουν στη κοινωνία όπως ακριβώς είναι!...Ας προσέχουμε λοιπόν περισσότερο τον εαυτό μας, παρά τους «άλλους», για οτιδήποτε διαφορετικό υπάρχει γύρω μας!!!

Υ.Γ.:Όλα αυτά τα γράφω, γιατί αγανάκτησα για όλα αυτά που έγιναν και γράφτηκαν απέναντι σε 4 συνανθρώπους μου….στον Αλέξη, το Δημήτρη, το Μάριο, το Βαγγέλη…..επιτέλους σεβαστείτε τη μνήμη τους!......γιατί εάν δεν αλλάξουμε από μέσα μας ως άνθρωποι….θα υπάρχουν κι άλλα τέτοια θύματα ψυχαναγκαστικής βίας (κι όχι σχολικού εκφοβισμού όπως θέλετε να το λέτε) στο άμεσο μέλλον….



Σπύρος Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου