Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αντάρτικο πόλης ή «greek mafia»;

Οι δολοφόνοι είχαν στήσει καρτέρι στον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη


Μέσα στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθευμνένο έξω από το σπίτι των γονιών του στην Κουβέλα Στυλίδας, βρέθηκε δολοφονημένος ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ (Μάκης) Γκαλιμάνης. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης ή οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι... στον άτυχο 47χρονο και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. 

Τον άτυχο άνδρα βρήκαν νεκρό η σύζυγός και ο αδελφός του που άκουσαν τους πυροβολισμούς και βγήκαν έξω έντρομοι, αντικρίζοντας τον άνθρωπό τους μέσα στα αίματα. Σύζυγος και αδελφός του θύματος ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές, που αμέσως απέκλεισαν την περιοχή.  



Τον ''γάζωσαν"- Τι υποστηρίζει αυτόπτης

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με ένα αυτοκίνητο (γκρι ή μαύρου χρώματος, πιθανότατα μάρκας Passat), αφού προηγουμένως "γάζωσαν" τον άνδρα, ο οποίος έπεσε νεκρός πάνω στο τιμόνι. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες τον πυροβόλησαν πολλές φορές. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το σημείο έχουν περισυλλεγεί περίπου, 30 κάλυκες.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι οι δολοφόνοι άρχισαν να τον πυροβολούν πριν προλάβει να κλείσει την πόρτα και προσθέτει ότι το θύμα δέχτηκε πολλές σφαίρες σε όλο του το σώμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές γειτόνων το αυτόκίνητο ήταν "κόσκινο" από τις σφαίρες. 


Τον εκτέλεσαν πριν το κυνήγι

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι ο 47χρονος αρχιφύλακας  έχει βληθει σε θώρακα και κεφάλι.

.Όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές η δολοφονία πρέπει να έγινε λίγο πριν τις 17:30 του Σαββάτου.  Ο 47χρονος, που είχε επισκεφθεί τους γονείς του, οι οποίοι μένουν στην Κουβέλα -  βρίσκεται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας - εκείνη την ώρα  βγηκε από το πατρικό του  για να πάει για κυνήγι στη γύρω περιοχή. 

Ο Μάκης Γκαλιμάνης ήταν ένας έμπειρος κυνηγός και πολύ συχνά πήγαινε για κυνήγι με την παρέα του. Κάτι που επρόκειτο να κάνει και το απόγευμα αυτού του Σαββάτου, πριν τον σταματήσουν οι εκτελεστές του. 


Καλάσνικοφ και 9αρι πιστόλι τα όπλα;

Οι δράστες, που πιθανολογείται ότι τον ανέμεναν, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες για το όπλο ή τα όπλα του εγκλήματος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση καλάσνικοφ. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκε και άλλο όπλο, υποστηρίζοντας ότι για τη δολοφονία του αρχιφύλακα χρησιμοποιήθηκαν καλάσνικοφ και πιστόλι των 9mm.


Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μάκης Γκαλιμάνης εργαζόταν στις φυλακές Δομοκού τα τελευταία έξι χρόνια. Πριν λίγο καιρό είχε προαχθεί σε αρχιφύλακα και λόγω της θέσης του, είναι φυσικό να αποτελούσε στόχο πολλών κακοποιών, είτε έχουν αποφυλακιστεί, είτε είναι ακόμη έγκλειστοι. 

Όπως τόνιζαν αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται να πρόκειται για εκτέλεση στο πλαίσιο της αντίδρασης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄ στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, τις οποίες η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει εξαγγείλει ότι θα καταργήσει. 

Με δεδομένο ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, καθώς και της Αντιτρομοκρατίκής. Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί και η ιατροδικαστής Λαμίας για να πραγματοποιήσει την πρώτη αυτοψία στη σορό και στον τόπο του εγκλήματος. 


Αντάρτικο πόλης ή «greek mafia»;

Οι αστυνομικοί αναζητούν απαντήσεις για το χώρο από τον οποίο προέρχονται οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αποκλείσουν καμία εκδοχή, καθώς είναι ίδιες οι πιθανότητες οι δολοφόνοι  να είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης ή ποινικοί. Μάλιστα αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι δεν αποκλείται τα όπλα του εγκλήματος να τα κρατούσαν ασύλληπτα μέλη της ομάδας που είναι γνωστή ως «greek mafia».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου