Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Στ. Μάνος: «Οι Δήμαρχοι θεωρούν τον Ελληνικό λαό ηλίθιο»!

  
Δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα, το θέμα που προέκυψε, ξαφνικά, από τα "αλληλοτιτιβίσματα" του νυν Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και του πρώην Υπουργού, Στέφανου Μάνου, μετά την πρόταση του δευτέρου, για χρηματοδότηση των Δήμων απευθείας από τους δημότες, μέσω της καθιέρωσης ειδικού ανταποδοτικού δημοτικού τέλους.

Έτσι, μετά την αντίδραση των Δημάρχων, ο Στέφανος Μάνος επανήλθε και με νέο "τιτίβισμά" του, κάνει λόγο για Δημάρχους, που «εκλαμβάνουν τον Ελληνικό λαό ως ηλίθιο», τονίζοντας, ταυτόχρονα, πως με την υιοθέτηση της πρότασής του, «η ρεμούλα με τα λεφτά του δημοσίου θα περιοριστεί» κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους Δημάρχους για σκόπιμη κακοδιαχείριση. 



Η ανάρτηση

«"Ανάστατοι" δήμαρχοι εμφανίστηκαν στο MEGA για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση μου να χειραφετηθούν οι δήμοι και να πάψουν να εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση.  
»"Δεν αντέχουν άλλα βάρη οι πολίτες!" έλεγαν εκλαμβάνοντας τον Ελληνικό λαό ως ηλίθιο.  
»Διότι η πρόταση μου προβλέπει την κατάργηση όλων των φόρων στην ακίνητη περιουσία και την καθιέρωση ανταποδοτικού δημοτικού τέλους (που θα περιορίσει τη συνολική επιβάρυνση των πολιτών).  
»Η αντίδραση των δημάρχων είναι απόδειξη ότι η εφαρμογή της πρότασης μου συμβαδίζει με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει τη διαπλοκή και διαφθορά.  
»Όταν οι δημότες θα χρηματοδοτούν τους δήμους (και τους δημάρχους) θα υπάρχει στενός έλεγχος από τους ίδιους τους δημότες.  
»Οι δήμαρχοι θα είναι καθημερινά υπόλογοι στους δημότες. 
»Η ρεμούλα με τα λεφτά του δημοσίου θα περιοριστεί.»

3 σχόλια:

  1. Ξερει κανεις καποιον δημαρχο που δεν δινει λογαριασμο ουτε στην υπηρεσια του δημου, ουτε στους συνεργατες του?
    π.χ. το οτι τα εσοδα απο τις λαικες δεν εμπαιναν στο ταμειο του δημου δεν το ηξερε ουτε η υπηρεσια εσοδων του δημου. Που να φανταστουν οι υπαλληλοι τετοιο θρασος.Γιατι περι μεγαλου θρασους προκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα τραπεζια, τα φαγοποτια, τα τσιμπουσια και τις βενζινες τι λεει ο Μανος?
    Για τα καρναβαλια τι λεει ο Μανος?
    Για τις απευθειας αναθεσεις τι λεει ο Μανος?
    Για τις κατατμησεις εργων και εργασειων τι λεει ο Μανος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έσοδα από ιδιωτική δραστηριότητα σε δημόσιο - δημοτικό χώρο αναγράφονται στα επίσημα έσοδα του Δήμου αυτό και τέλος. Οι υπεύθυνοι αυτής της παρανομίας , δημοτικοί υπάλληλοι ΕΔΕ , εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί στον εισαγγελέα και πρωτίστως εάν έχουν ήθος άμεσα παραίτηση.... τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου