Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Έρχεται μετεωρολογική βόμβα - Με πτώση θερμοκρασίας & πολύ χιόνι

Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 15 βαθμούς, με ισχυρούς βοριάδες και πολύ χιόνι σε ηπειρωτική χώρα και νησιά.

  
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι, που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ακολουθεί το δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:


ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
42 55555 WOGR91 LGAT 060930 ΑΜΕΣΟ 
ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ Ελληνικό, 06-02-2015/1130 B Α.Α. 6/2015 

1. ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06-02-2015) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
 
2. ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (08-02-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:  
      Α. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ, ΤΙΣ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ  
       Β. ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΟΥ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ  
          Γ. ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (8 ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ) ΚΑΙ  
   Δ. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.  
3. ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-02-2015). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ 
 www.emy.gr. 
ΑΓΓ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ 
ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2 
ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ 
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου