Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Παγετός την Τετάρτη και κλειστά σχολεία

  
Πολλά προβλήματα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία στη Φθιώτιδα, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες και τα χιόνια δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τοπίο ειδικά κατά τις πρωινές ώρες.

Αυτή την ώρα το χιόνι έχει σταματήσει σε όλον τον νομό, καθώς το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Αττική και τα νησιά. Ωστόσο τα συνεργεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να προλάβουν τις καταστάσεις παγετού που θα επικρατήσει και την αυριανή ημέρα.



Κλειστά σχολεία

Ο παγετός θα είναι η αιτία να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σε Δομοκό, Τυμφρηστό και σε ολόκληρο το Δήμο Λοκρών, καθώς οι δρόμοι είναι καθαροί. Αντίθετα στη Λαμία όλα τα σχολεία, ακόμη κι αυτό της Υπάτης, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Τυμφρηστός είναι το μοναδικό σημείο όπου χρειάστηκαν αλυσίδες κοντά στη Ράχη, όπου το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο. Επίσης η Λοκρίδα στο τμήμα του Μαρτίνου δέχτηκε σφοδρή χιονόπτωση και σήμερα, αλλά η επέμβαση των μηχανημάτων κράτησαν τον διεθνή ανοιχτό, εν αντιθέσει με το κομμάτι της Βοιωτίας και της Βόρειας Αττικής όπου οι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν για πολλές ώρες. Χιόνι για λίγη ώρα όμως σημειώθηκε και στη Βίτωλη χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα.


Τα προβλήματα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντός Φθιώτιδας παρατηρήθηκε στην παλιά Εθνική οδό, Αθηνών – Λαμίας, όπου τα μεγάλα οχήματα χωρίς αλυσίδες δημιούργησαν πολλές καθυστερήσεις μέχρι και χθες το βράδυ. Ο συνδυασμός των αλατιέρων, των φορτωτών και του μεγάλου γερανού της Πυροσβεστικής, έδωσε τη λύση σε πολλές περιπτώσεις. Σήμερα το πρόβλημα είχε μετατοπισθεί στο κομμάτι από το Βαθύρεμα και μέχρι τη Γραβιά και στο διεθνή από το Μαρτίνο και κάτω, σε Σχηματάρι, Υλίκη και Μαλακάσα.

Επίσης ο δρόμος του Δομοκού ξημερώματα Τρίτης μεταμορφωνόταν σε πίστα πατινάζ, έγινε υπερπροσπάθεια όμως από τα μηχανήματα ανοίγοντας το δρόμο μέχρι και τις φυλακές Δομοκού, καθώς χρειάστηκε να γίνει επείγουσα μεταγωγή. Με το πρώτο φως της ημέρας ο πάγος έλιωσε καθώς είχε πέσει το απαραίτητο αλάτι, ενώ τα συνεργεία αυτή τη στιγμή έχουν καθαρίσει εντελώς το οδόστρωμα από το χιόνι. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να σημειώσουμε τη συνδρομή των ανθρώπων της τροχαίας που ήταν επίσης σημαντική, ρυθμίζοντας και προειδοποιώντας τους οδηγούς.

Για την Τετάρτη τώρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου